×
 

Welkom op de site van Zand-, Bos- en Meerrijk

U vindt hier voornamelijk verenigingsnieuws van buurtvereniging Meerhoven Zand-, Bos- en Meerrijk en informatie over activiteiten waar deze vereniging en bewoners uit deze wijken bij betrokken zijn. Op www.meerhoven.nl vindt u naast nieuws ook een volledige agenda.

Ook u kunt meedoen!
Deze website is meer dan een gewone website. Wie zich registreert (we nodigen nadrukkelijk alle bewoners van Zand-, Bos- en Meerrijk uit om dat te doen) wordt lid van een online community. Je kunt via Vraag&Aanbod berichtjes plaatsen over verloren en gevonden zaken, buurtbewoners attenderen op onveilige situaties, vragen stellen of iets aanbieden.

Meer veiligheid, welzijn en communicatie
In tegenstelling tot bedrijven als Nextdoor kunnen we deze functionaliteiten uitbreiden met mogelijkheden voor veiligheid, welzijn, zorg, ontspanning en communicatie. Op de website http://www.onsplatform.tv/Home/index.html kun je meer lezen over de mogelijkheden.

Meehelpen?
Helpen bij het verder uitbouwen van onze community, mail naar secretaris@zandbosmeerrijk.nl of registreer jezelf en zend een berichtje.

Nieuws

Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven
Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven
De energietransitie kan ook bij jou thuis beginnen. Maak je gebruik van de zonnepanelen actie van 040Energie, dan heb je er geen omkijken naar. De familie Pulles is een van de 15 gezinnen in Meerhoven die hun panelen via 040Energie hebben laten leggen. Het levert hen een jaarlijkse energiewinst van € 316,-- op!
Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan!
Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan!
De website/community Buurtvereniging Meerhoven Zand-, Bos- en Meerrijk is gebouwd op OnsPlatform.tv en biedt de mogelijkheid om met andere leden en derden te beeldbellen. Uit code in WebKit (de motor van Safari) is gebleken dat WebRTC ondersteuning er aan zit te komen. WebRTC is de techniek die OnsPlatform.tv gebruikt voor zijn Beeldbellen en met deze komende update zal Beeldbellen dus ook mogelijk gaan worden op iPhones en iPads.
Buslijn 20
Buslijn 20
In 10 minuten naar City Centrum of Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.
Proeftuin Meerhoven officieel gestart
Proeftuin Meerhoven officieel gestart
Onlangs werden de handtekeningen gezet onder een beheersovereenkomst tussen Proeftuin Meerhoven en de gemeente voor een stuk grond op Park Forum in Meerhoven. Het gaat goed met de stadslandbouw in Eindhoven. Op zondagochtend is iedereen welkom voor een praatje of om mee te helpen. Het adres is Park Forum, tussen de Biomassacentrale en de Meerhovendreef langs het fietspad. De koepel van gele buizen springt het meest in het oog. Voor meer informatie en de tijden kijk op https://www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven/.
Wijkinfo Bestemmingsplan Meerrijk - 16 maart
Wijkinfo Bestemmingsplan Meerrijk - 16 maart
De gemeente organiseert een inloopbijeenkomst over het bestemmingsplan Meerrijk.
Betaald parkeren in Meerhoven
Betaald parkeren in Meerhoven
Naar aanleiding van de druk bezochte bijeenkomsten over betaald parkeren, georganiseerd door de gemeente, heeft er in januari een terugkoppeling plaatsgevonden  via de mail naar de aanwezigen van de bijeenkomsten.
More items >

Activiteiten

Een selectie van activiteiten in Meerhoven - voor een volledig overzicht bezoek www.meerhoven.nl.
Kindervakantieweek Meerhoven
Kindervakantieweek Meerhoven
Dit jaar vindt de derde editie van de Kindervakantieweek Meerhoven (KVW Meerhoven) plaats. Tijdens de KVW Meerhoven worden kinderen uit Meerhoven in de leeftijd van 4 tot 12 jaar tijdens de laatste week van de zomervakantie vermaakt met diverse activiteiten, waaronder hutten bouwen, spel, sport en creativiteit.
Circus in Winkelcentrum Meerhoven
Circus in Winkelcentrum Meerhoven
Op zaterdag 15 juli 2017 is het circus in Winkelcentrum Meerhoven! Een feest voor jong en oud.
Wagenspel Ariëns Toneel
Wagenspel Ariëns Toneel
Het Ariëns Toneel trekt ook dit jaar met haar openluchttheater door Eindhoven. Op vrijdag 14 juli 2017 om 19.00 uur bezoeken de enthousiaste spelers Winkelcentrum Meerhoven. De entree is gratis.
Algemene Ledenvergadering - 10 april
Algemene Ledenvergadering - 10 april
Ieder jaar organiseert Buurtvereniging Zand-, Bos- en Meerrijk een jaarvergadering om verantwoording af te leggen over de financiën en activiteiten in het afgelopen jaar.
More items >

Foto's

Geregistreerde bezoekers kunnen hier hun foto's van Meerhoven delen.
Foto's introductie Feng Shui
Foto's introductie Feng Shui
Op 15 en 16 februari 2017 verzorgde Valerie Getrouw een introductie Feng Shui in de Hangar. Hierbij een aantal foto's.
Schaatsen in park Meerhoven (22 januari 2017)
Schaatsen in park Meerhoven (22 januari 2017)
Ook zo genoten? Deze foto's van Berry de Jong (BeYef) laten een kant van het park zien die niet zo vaak voorkomt.
More items >