×
 

Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL

Diverse buurtbewoners hebben ons verontrust benaderd omdat ze van de gemeente een wijkinfo hebben gekregen betreffende wijziging van het Bestemmingsplan Woensel buiten de ring I 2017.
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL

Het bestuur van de Stichting B&W Generalenbuurt weet ook niet meer dan wat er in die wijkinfo staat. Weliswaar hebben wij wel nog de gemeentelijke website bezocht. Daar zijn de plannen in te zien en er is een beschrijving van 164 pagina’s die een betrokken buurtbewoner kan doorlezen.

Echter is het ons ook niet duidelijk wat er voor onze Generalenbuurt nou daadwerkelijk gaat veranderen. Wij denken, zoals de wijkinfo ook zegt, dat het meer een actualisering is van de status quo.

Al willen we specifiek voor het gebied van de oude Basisschool en ’t Generaaltje alle betrokken buurtbewoners en gebruikers attenderen op wat wij op het plan zien. Het gebied is bestemd voor een ‘maatschappelijke’ invulling. Dat kan bijvoorbeeld een kerk zijn of een moskee.

Want wij lezen in de bijlage dat tot de maatschappelijke functies worden gerekend educatieve, medische, sociaal-medische, sociaal-culturele en levensbeschouwelijke voorzieningen, wooneenheden voor beschermd en/of verzorgd wonen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening.

We denken dus niet dat er een flat en nieuwe woningen gaan komen tenzij die dus passen bij de definitie van 'maatschappelijke invulling'.

Inloopavond: wil je meer te weten komen, ga dan naar de inloopavond in De Uitwijk op 21 februari en wel om 18:30 uur.

Images

8 Email

Related

ZOMERFESTIVAL JNR
ZOMERFESTIVAL JNR
Op zaterdag 25 augustus organiseert Jong Nederland Rapenland een gezellig ZOMERFESTIVAL in 't Generaaltje.
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'!
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'!
Om precies 13:00 uur is het grote wijkfeest in De Generalenbuurt gestart. Komt allen en laten we er samen een knetter te gek en gezellig wijkfeest van maken!
Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij
Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij
Toeval bestaat niet! Een tijd terug kreeg het bestuur van de stichting B&W Generalenbuurt de melding dat de Aeneaslaantunnel er slecht uitzag. En dat ondanks het nieuwe asfalt dat de baan van de Marshallweg had gekregen. Reden om eens uitgebreid een kijkje te nemen.
Dansavond zaterdag 9 december in De Uitwijk
Dansavond zaterdag 9 december in De Uitwijk
Iedereen die van dansen en gezelligheid houdt, wordt uitgenodigd op zaterdagavond 9 december vanaf 20:30 uur in De Uitwijk. Entree gratis!
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP
De gemeente Eindhoven kwam na het schaduwen van hondenbaasjes tot de conclusie dat de meeste hondenbezitters de drollen van hun viervoeters niet opruimen. Daarom komt de gemeente met een honden-poep-app.
Halloween optocht 2016
Halloween optocht 2016
Ook dit jaar vindt de Halloween optocht plaats door de Generalenbuurt. De optocht start om 18:30 uur.
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Grote opkomst van vrijwilligers in De Uitwijk bij de uitreiking van de eretitel ‘Beste Buur’ en de Generalenbuurt Award door wethouder Yasin Torunoglu. Hanny Voets en Corrie Mattheeuwsen, twee buurtgenoten die bijna 40 jaar zorgdragen voor de dames hobby club, werden voor hun vrijwilligersinzet gewaardeerd met deze eretitel ‘Beste Buur’. De Generalenbuurt Award ging welverdiend naar Jan Soeters die zich nu al 17 jaar als bestuurslid van het gemeenschapshuis De Uitwijk inzet.
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt.
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt.
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan.
KLeurrijke BRADERIE
KLeurrijke BRADERIE
Op 29 mei organiseert De Landrijt een kleurrijke Braderie en iedereen mag meedoen. Belangstellenden kunnen voor € 15,- een kraam huren waarin men dan (eigen) producten kan verkopen. Kijk op de poster voor naam van de contactpersoon en het telefoonnummer. De Braderie (Drosserstraat 1) is geopend voor het publiek van 14:00 tot 17:00 uur.