×
 

WIJeindhoven krijgt nieuwe naam

Voor de belastingbetalende Eindhovense burger zal het worst zijn of deze gemeentelijke ‘welzijnsinstelling’ een andere naam krijgt, echter Gemeente Eindhoven heeft de wens om met de naamsverandering ook het financiële debacle te vergeten. Lukt dat?
WIJeindhoven krijgt nieuwe naam

WIJeindhoven werkt niet

Reeds in juli 2018 publiceerde het ED (Eindhovens Dagblad) het navolgende: ,,WIJeindhoven werkt niet, het systeem is failliet", stelt oud-wethouder Mary-Ann Schreurs. ,,De verwachtingen zijn niet uitgekomen. Het gaat in Eindhoven nu alleen net als met het sprookje van de keizer die geen kleren aan had. Niemand die dat durft te zeggen."

Okay, inmiddels is deze oud-politica - gelukkig - ook al weer uit de mode, echter wat zij vergat aan te geven is dat ze mede verantwoordelijk was voor dit beleid. Haar eigen D66 heeft er evenzeer hard aan meegewerkt en niet weten te voorkomen dat er tientallen miljoenen Euri aan belastinggeld over de balk werden gegooid.

Over hoeveel geld gaat het eigenlijk?

Over 2016 werd er 40 miljoen TEVEEL uitgegeven, over 2017 idem en over 2018 nog steeds 30 miljoen. Dus over de laatste 3 jaren maar liefst 110 miljoen EURO bovenop al een astronomisch bedrag! Geld dat we nu als burger extra moeten ophoesten door hogere gemeentelijke heffingen.

Burgers vergeten debacle van 110 miljoen Euro

Gelukkig heeft de gewone burger slechts een zeer kort termijn geheugen en vergeet dat er ergens een sluis was opengezet, alsof iemand vers gedrukte flappen uit het raam gooide. Voor zoveel gewone (burger)zaken is er geen geld, denk aan een beter groenbeleid, bladkorven in de herfst, gezellige parkjes, strooizout voor de woonwijken, digitalisering buurtwerk en noem zo maar op. De door ‘de burger’ gekozen linkse coalitie van PvdA, SP, D66 en GL die 4 jaar lang onze stad regeerde had het dus goed met ons voor: BEDANKT!

ZIJeindhoven

Om zeker te zijn dat wij dit enorme financiële debacle snel vergeten wordt nu voorgesteld om de naam te wijzigen in ZIJEindhoven, waarmee wordt benadrukt dat het gaat om de cliënten van deze welzijnsorganisatie: ZIJ zijn het echte Eindhoven, de Eindhovenaren waar het om draait. Echter omdat WIJ het verkeerd hebben aangepakt mogen ZIJ ervoor opdraaien! Dus met ZIJEindhoven wordt vooral de nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van de mensen die zorg nodig hebben en dat ZIJ, familie, vrienden en buren maar moeten opdraven om het gat in te vullen.

ZIJEindhoven, er is geen betere!

Images

8 Email

Related