×
 

Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij

Toeval bestaat niet! Een tijd terug kreeg het bestuur van de stichting B&W Generalenbuurt de melding dat de Aeneaslaantunnel er slecht uitzag. En dat ondanks het nieuwe asfalt dat de baan van de Marshallweg had gekregen. Reden om eens uitgebreid een kijkje te nemen.
Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij

Onze bevindingen

We hebben uitgebreid rondgekeken en foto’s gemaakt. De verzakking in deze tunnel gaat gestaag door, dat is ons duidelijk geworden. Maar ach, het mag geen naam hebben volgens de gemeente; er is geen gevaar voor inzakking van de Kennedylaan. We wachten het gewoon rustig af totdat de eerste auto in de tunnel belandt, het lijkt ons best kunstig!

Nog steeds staan er plassen water ook al heeft het een tijd niet geregend. Volgens kenners is het grondwater wat door het beton heen komt. Ach, zolang er geen betonrot optreedt zoals in de inmiddels landelijk bekende parkeergarage dan is dat toch prima!

De klachten over het slecht afgewerkte asfalt hebben we natuurlijk ook bekeken. Inderdaad moeten we bekennen dat dit niet zo fraai is uitgevoerd. Waarschijnlijk heeft de gemeentelijke opzichter geslapen tijdens de controle. Ach, het is bijna zomervakantie, dus laten we hem het niet kwalijk nemen.

Dus wat valt er nou te zeuren? Alles paletti toch!

En zie nu hier, we krijgen de melding dat de Aeneaslaantunnel aan de beurt is om opgefleurd te worden met een graffiti-muurschildering.

Recent zijn de voorbereidingen begonnen door de tunnel schoon te maken zodat de kunstenaars konden starten. Ze brengen eerst een onderlaag op de muur aan met een onderlaag waarna het echte werk kan beginnen.

RUSSEN SCHILDEREN GODDELIJK

De kunstenaars vormen het Russische duo Hoodo. In Moskou waren ze werkzaam met grote merknamen. Nu houden zij zich bezig met het verbeteren van openbare ruimtes met hun graffiti. Ze maken een muurschildering die verwijst naar de Aeneas, een oude Griekse mythe. Het mythische verhaal wordt in een modern jasje gestoken.

We begrijpen de kritische opmerkingen dat het vreemd is dat de gemeente kunstenaars van heel ver heeft uitgenodigd om dit project uit te voeren. Blijkbaar zijn er in Nederland geen kunstenaars die een donkere tunnel willen bekladden met graffiti. Die doen dat liever op plekken waar we het niet willen hebben, dus laten we nou niet ook nog eens gaan zeuren over het bedrag dat de gemeente van ons belastinggeld besteed aan dit geweldige kunstproject!

Tunnelvisie Eindhoven

De klus is onderdeel van het project Tunnelvisie van de gemeente Eindhoven waar kunstenaars met graffiti de tunnels in de stad tot kunstwerken maken. Eerder werden al onder meer de Dommeltunnel beschilderd met een 120 meter lange illustratie van de Silly Walks van de bekende Monty Python-acteur John Cleese. De onderdoorgang bij het Kastelenplein werd opgefleurd door kunstenaars in samenwerking met ideeën van kinderen. En ook bijvoorbeeld de Kruisstraattunnel werd onder handen genomen.

JOUW FOTO VAN DE NIEUWE KUNST

Ga zelf eens naar de voortgang kijken en stuur ons jouw foto. Wij plaatsen die op deze website zodat we samen aan de ontwikkeling van onze nieuwe tunnelvisie kunnen werken en daarmee dan ook onze kennis vergroten over het mythische verhaal van Aeneas, zoon van Aphrodite, wiens afstammelingen Rome gesticht hebben. Bedankt.

Images

8 Email

Related

ZOMERFESTIVAL JNR
ZOMERFESTIVAL JNR
Op zaterdag 25 augustus organiseert Jong Nederland Rapenland een gezellig ZOMERFESTIVAL in 't Generaaltje.
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'!
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'!
Om precies 13:00 uur is het grote wijkfeest in De Generalenbuurt gestart. Komt allen en laten we er samen een knetter te gek en gezellig wijkfeest van maken!
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP
De gemeente Eindhoven kwam na het schaduwen van hondenbaasjes tot de conclusie dat de meeste hondenbezitters de drollen van hun viervoeters niet opruimen. Daarom komt de gemeente met een honden-poep-app.
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL
Diverse buurtbewoners hebben ons verontrust benaderd omdat ze van de gemeente een wijkinfo hebben gekregen betreffende wijziging van het Bestemmingsplan Woensel buiten de ring I 2017.
Halloween optocht 2016
Halloween optocht 2016
Ook dit jaar vindt de Halloween optocht plaats door de Generalenbuurt. De optocht start om 18:30 uur.
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we in Eindhoven, prettiger, gezonder en langer kunnen leven? Daar hebben wij jou voor nodig! Graag willen we samen met jou onze stad nog duurzamer maken dan deze nu al is. Kom op, doe mee! Lees in de bijlage hoe je kunt meedoen.
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Grote opkomst van vrijwilligers in De Uitwijk bij de uitreiking van de eretitel ‘Beste Buur’ en de Generalenbuurt Award door wethouder Yasin Torunoglu. Hanny Voets en Corrie Mattheeuwsen, twee buurtgenoten die bijna 40 jaar zorgdragen voor de dames hobby club, werden voor hun vrijwilligersinzet gewaardeerd met deze eretitel ‘Beste Buur’. De Generalenbuurt Award ging welverdiend naar Jan Soeters die zich nu al 17 jaar als bestuurslid van het gemeenschapshuis De Uitwijk inzet.
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt.
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt.
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan.
Volle agenda? Krijg grip op je tijd bij de Bibliotheek
Volle agenda? Krijg grip op je tijd bij de Bibliotheek
Menig moeder en vader zal dit herkennen: je rent en vliegt van kinderen naar partner naar werk naar vrienden. Aan 24 uur in een dag heb je niet genoeg. De (gratis) workshop Timemanagement in de Bibliotheek Eindhoven leert je in 3 stappen hoe je ruimte kunt maken in je agenda.
KLeurrijke BRADERIE
KLeurrijke BRADERIE
Op 29 mei organiseert De Landrijt een kleurrijke Braderie en iedereen mag meedoen. Belangstellenden kunnen voor € 15,- een kraam huren waarin men dan (eigen) producten kan verkopen. Kijk op de poster voor naam van de contactpersoon en het telefoonnummer. De Braderie (Drosserstraat 1) is geopend voor het publiek van 14:00 tot 17:00 uur.