×
 

Record aantal scholen strijden om titel Eindhovens Voorleeskampioen

Op 20 februari gaan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd van start. Dit jaar doen maar liefst 27 scholen mee. Wie zal de Eindhovense titel in de wacht slepen en meedingen voor de provinciale titel?
Record aantal scholen strijden om titel Eindhovens Voorleeskampioen

Op de 27 deelnemende scholen hebben al de schoolwedstrijden plaatsgevonden, waarbij ze hun eigen schoolkampioen kozen. Deze schoolkampioenen, 5 jongens en 22 meisjes, nemen het in zes voorrondes in de bibliotheek tegen elkaar op. De voorrondes zijn op 20, 21, 23, 26, 27 februari en 2 maart. De dagwinnaars van deze voorrondes staan op 7 maart in de Eindhovense finale. De jury beslist deze dag wie de titel Eindhovens voorleeskampioen krijgt.

De jury bestaat uit Eindhovense jeugdboekenschrijfster Bianca Mastenbroek, Eindhovens stadsdichter Jessica Bartels en Andrea Wewer, collectioneur van de jeugdafdeling en de bibliotheken op SPIL.

Landelijke finale

Jasper van Beppino Sarto werd vorig jaar gekozen tot Eindhovens voorleeskampioen. De landelijke titel ging naar Eva Koning uit Prinsenbeek. Zal ook dit jaar de eer naar een Brabantse,of zelfs Eindhovense kampioen gaan?

De Eindhovense voorleeskampioen moet het eerst tijdens de provinciale finale op 20 april in Theater Tiliander in Oisterwijk opnemen tegen de andere regionale kampioenen. Slechts één van deze voorleestalenten mag uiteindelijk door naar de landelijke finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

 

Het lezen-is-leuk virus

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken. Onderliggend doel is om (voor)lezen bij basisschoolleerlingen te stimuleren. Lezen en voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Bovendien is de Nationale Voorleeswedstrijd een goed middel om het ‘lezen-is-leuk virus’ te verspreiden.

Images

8 Email

Related