×
 

Parktheater Eindhoven genomineerd voor Theater van het Jaar Prijs 2017

Parktheater Eindhoven is genomineerd voor de prijs 'Theater van het Jaar 2017'. Dat heeft de VVTP bekend gemaakt. Het Parktheater werd zes keer eerder genomineerd, en mocht in 2014 de prijs in ontvangst nemen.
Parktheater Eindhoven genomineerd voor Theater van het Jaar Prijs 2017

VVTP nomineerde zeven grote en vier kleinere theaters. In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: Flint (Amersfoort), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Goudse Schouwburg (Gouda), Nieuwe Luxor (Rotterdam), Theater De Stoep (Spijkenisse). In de categorie kleine theaters zijn genomineerd: Theater De Speeldoos (Baarn), Diligentia (Den Haag), Singer Theater (Laren) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

Nieuw publiek

Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater erin slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.

Criteria

De VVTP reikt de prijs sinds 2010 uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn verschillende afdelingen betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel. De producenten kijken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website, de faciliteiten in het gebouw en techniek, de kwaliteit van de artiesten- en gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

29 januari 2018

De Theater van het Jaarprijs 2017 wordt op 29 januari 2018 uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs. De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De stoelen staat nu nog Schouwburg Amphion (Doetinchem) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP)

De VVTP bestaat uit achttien theater- en muziekproducenten die samen ongeveer 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten.

Images

8 Email

Related