×
 

Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis

Ben je benieuwd wie je voorouders waren, waar ze woonden en onder welke omstandigheden? Zondag 16 oktober is in de Bibliotheek Eindhoven een workshop familiegeschiedenis, waarin je een eerste kennismaking krijgt met stamboomonderzoek.
Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis

Al ruim 10 jaar is op allerlei genealogische websites veel informatie te vinden. Jos Hüsken geeft deze middag uitleg over stambomen, kwartierstaten, de (on)mogelijkheden binnen het onderzoek naar de familiegeschiedenis. Vervolgens gaat iedereen actief aan de slag met een online stamboomprogramma.

Jos Hüsken is sinds 1988 met veel passie betrokken bij de archeologische, bouw- en cultuurgeschiedenis van zijn woonplaats Eindhoven. Ook doet hij al jaren onderzoek naar zijn eigen roots. Als gepensioneerde Rabobankmedewerker heeft hij uiteindelijk van zijn hobby zijn beroep gemaakt  en werkt voor Cultuurhistorisch Bureau Hüsken en Zoon.

Aanmelden

Om goed beslagen ten ijs te komen, raden wij je aan om gegevens van je directe familie paraat te hebben. Denk dan aan de exacte voor- en achternamen, geboortedata, huwelijksdata of overlijdensdata van uw overgrootouders of grootouders. Op internet zijn gegevens raadpleegbaar die tenminste vóór 1960 liggen. En uiteraard kunnen tijdens de workshop vragen gesteld worden.

Er is beperkt plaats, dus meld je snel aan via de website.

Neem je eigen laptop mee naar de workshop, met daarop het gratis stamboomprogramma dat via www.aldfaer.com te downloaden is.

Praktische informatie

De workshop familiegeschiendenis is op zondag 16 oktober van 14.00-16.00 uur. De entree is gratis. Er is beperkt plaats. Aanmelden via https://workshopfamiliegeschiedenis.eventbrite.nl

Locatie: de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22.

 

Images

8 Email

Related