×
 

Lezing over autisme en selectief eten

Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Maandag 3 april helpt pedagoog Karen den Dekker duidelijkheid te geven tijdens haar lezing in de Bibliotheek Eindhoven.
Lezing over autisme en selectief eten

Kinderen met autisme lusten voedsel vaak niet vanwege de geur, de kleur, de textuur en de smaak van het eten. Voedsel dat bestaat uit meerdere texturen wordt vaak niet gegeten. Ze lusten bijvoorbeeld wel tomatensaus maar geen rauwe tomaat, die bestaat uit een schil, vruchtvlees, sap en zaad. En: tomatensaus uit de supermarkt smaakt steeds hetzelfde.

Karen den Dekker schreef het boek “O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme”. Hierin staat veel visuele uitleg voor kinderen en voor ouders. Het boek bevat verschillende handvaten, zoals het ophangen van een weekmenu in de keuken, het goed kijken naar hoe je kind eet en de stoplichtmethode.

Over Karen dekker

Karen den Dekker is pedagoog en auteur van de kookboeken “Autisme & Koken” en “O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme”. Ze heeft een kookschool en een praktijk voor eetopvoeding in Geldrop.

Praktische informatie

De lezing Autisme en selectief eten is maandag 3 april in de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, van 14.00 tot 16.00 uur. De lezing is gratis, van te voren aanmelden via de website

Images

8 Email
Keywords : 

Related