×
 

Je hebt wél iets te verbergen

Onderzoeksjournalist Maurits Martijn (De Correspondent) schreef samen met Dimitri Tokmetzis het boek 'Je hebt wél iets te verbergen', waarin ze laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Donderdag 23 februari vertelt hij hierover bij de Bibliotheek Eindhoven.
Je hebt wél iets te verbergen

Bedrijven en ook overheden weten steeds meer over steeds meer mensen. Gevolg: jij krijgt internetadvertenties op maat en de gemeente ‘denkt met je mee’. En dat zijn de onschuldige voorbeelden... Eigenlijk zijn mensen zelf verantwoordelijk voor het bewaken van hun privacy. Maar hoe kan dat nog? Wat kunnen (gemeentelijke) instanties doen om daarin te helpen? En waarom is het eigenlijk zo belangrijk?

Een stad zo slim als haar bewoners

Deze lezing is onderdeel van de reeks ‘Een stad zo slim als haar bewoners’. Hierin zoomt een vooraanstaande spreker in op steeds een ander aspect van die slimme samenleving. Na de lezing gaat de spreker met het publiek in gesprek over wat het centrale aspect voor Eindhoven kan betekenen.

DATAstudio Eindhoven

De lezingenreeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

Praktische informatie

De lezingenreeks ‘Een stad zo slim als haar bewoners’ vindt plaats in de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22.

De lezing ‘Je hebt wél iets te verbergen’ door Maurits Martijn is op donderdag 23 februari, van 19.30 – 21.30. Entree is gratis, maar meld je wel vooraf aan via de website.

 

Images

8 Email

Related

Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
De bibliotheek wordt weleens geassocieerd met oude boeken. Maar niets is minder waar. Ook pas verschenen titels zijn in de bibliotheek te leen. Tijdens de inspiratie-ochtend op donderdag 13 oktober presenteert de collectiebeheerder de nieuwste trends en titels in boekenland.
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend tussen de Bibliotheek Eindhoven en EindhovenDeelt. Daarmee spreekt de bibliotheek haar steun uit aan dit jonge initiatief om de deeleconomie te stimuleren.
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Vorige maand stond het in alle kranten: kinderen zijn onvoldoende in staat om een goed opgebouwd verhaal te schrijven. De Bibliotheek Eindhoven heeft samen met LEGO Education een wedstrijd onder basisscholen uitgezet. Hiermee worden de kinderen op een creatieve manier uitgedaagd hun eigen verhaal te maken. Maar liefst 10 scholen uit Eindhoven en Waalre gaan de uitdaging aan!