×
 

Interactieve lezing weerbaarheid bij kinderen in de Bibliotheek Eindhoven

Niet alle kinderen hebben genoeg zelfvertrouwen om een weerbaar kind te zijn. Tijdens een interactieve lezing op 10 mei vertelt kindercoach Judith Promper in de Bibliotheek Eindhoven hoe jij je kind hier mee kan helpen.
Interactieve lezing weerbaarheid bij kinderen in de Bibliotheek Eindhoven

Een kind met zelfvertrouwen is een weerbaar kind. En kinderen die weerbaar zijn, kunnen hun grenzen goed aangeven, durven op te komen voor zichzelf en staan stevig in hun schoenen.

Sommige kinderen voelen zich wat onzekerder waardoor dit niet zo goed lukt. Het ene kind kruipt in zijn schulp en blijft liever op de achtergrond, terwijl het andere kind zichzelf enorm kan overschreeuwen en clownesk gedrag kan gaan vertonen. In beide gevallen mogen de kinderen zelfverzekerder, weerbaarder, worden.

Tijdens deze interactieve lezing vertelt kindercoach Judith Promper over weerbaarheid bij kinderen. Ze gaat in gesprek en laat een aantal oefeningen ervaren die ze in trainingen vaak met deze kinderen doet. De oefeningen zijn makkelijk en de meeste zijn meteen toepasbaar thuis met je eigen kind.

Praktische informatie

De interactieve lezing ‘Weerbaarheid bij kinderen’ is op woensdag 10 mei in de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, van 10.30 tot 12.00. De interactieve lezing is gratis bij te wonen. Vooraf via de website aanmelden.

Images

8 Email

Related

Je hebt wél iets te verbergen
Je hebt wél iets te verbergen
Onderzoeksjournalist Maurits Martijn (De Correspondent) schreef samen met Dimitri Tokmetzis het boek 'Je hebt wél iets te verbergen', waarin ze laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Donderdag 23 februari vertelt hij hierover bij de Bibliotheek Eindhoven.
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
De bibliotheek wordt weleens geassocieerd met oude boeken. Maar niets is minder waar. Ook pas verschenen titels zijn in de bibliotheek te leen. Tijdens de inspiratie-ochtend op donderdag 13 oktober presenteert de collectiebeheerder de nieuwste trends en titels in boekenland.
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend tussen de Bibliotheek Eindhoven en EindhovenDeelt. Daarmee spreekt de bibliotheek haar steun uit aan dit jonge initiatief om de deeleconomie te stimuleren.
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Vorige maand stond het in alle kranten: kinderen zijn onvoldoende in staat om een goed opgebouwd verhaal te schrijven. De Bibliotheek Eindhoven heeft samen met LEGO Education een wedstrijd onder basisscholen uitgezet. Hiermee worden de kinderen op een creatieve manier uitgedaagd hun eigen verhaal te maken. Maar liefst 10 scholen uit Eindhoven en Waalre gaan de uitdaging aan!