×
 

De Bibliotheek Eindhoven deelt mee

Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend tussen de Bibliotheek Eindhoven en EindhovenDeelt. Daarmee spreekt de bibliotheek haar steun uit aan dit jonge initiatief om de deeleconomie te stimuleren.
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee

EindhovenDeelt.nl is een online platform waarop het delen van spullen, kennis, faciliteiten, klusjes en meer gepromoot wordt. Dit sluit aan bij de duurzame ambities van de bibliotheek en haar missie om kennis en ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken.

De Bibliotheek Eindhoven gaat zelf actief haar aanbod op de website van EindhovenDeelt aanbieden en zal de leden en bezoekers stimuleren dit ook te doen. Daarnaast bieden beide partijen gezamenlijk ook actief kennis aan over de deeleconomie in een interactieve workshop.

De workshop is tijdens de DDW, wanneer de Bibliotheek Eindhoven in het teken staat van het thema duurzaamheid. Zaterdag 22 oktober onderzoek je tijdens de gratis workshop wat deeleconomie precies is en hoe het de maatschappij kan veranderen.

Workshop Deeleconomie, zaterdag 22 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang, wel aanmelden via de website.

Locatie: Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22.

Images

8 Email

Related

Je hebt wél iets te verbergen
Je hebt wél iets te verbergen
Onderzoeksjournalist Maurits Martijn (De Correspondent) schreef samen met Dimitri Tokmetzis het boek 'Je hebt wél iets te verbergen', waarin ze laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Donderdag 23 februari vertelt hij hierover bij de Bibliotheek Eindhoven.
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
De bibliotheek wordt weleens geassocieerd met oude boeken. Maar niets is minder waar. Ook pas verschenen titels zijn in de bibliotheek te leen. Tijdens de inspiratie-ochtend op donderdag 13 oktober presenteert de collectiebeheerder de nieuwste trends en titels in boekenland.
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Vorige maand stond het in alle kranten: kinderen zijn onvoldoende in staat om een goed opgebouwd verhaal te schrijven. De Bibliotheek Eindhoven heeft samen met LEGO Education een wedstrijd onder basisscholen uitgezet. Hiermee worden de kinderen op een creatieve manier uitgedaagd hun eigen verhaal te maken. Maar liefst 10 scholen uit Eindhoven en Waalre gaan de uitdaging aan!