×
 

Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november)

Op 8 november weten we wie de nieuwe president van Amerika is: Hillary Clinton of Donald Trump. Nog geen week later blikt Charles Groenhuijsen in de Bibliotheek Eindhoven terug op de verkiezingen. Hoe verliep deze titanenstrijd? En wat kunnen we van de toekomst verwachten met de nieuwe president aan het roer?
Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november)

Groenhuijsen volgt de Amerikaanse verkiezingen al sinds 1984 op de voet als presentator, correspondent, schrijver en spreker. “Ik ben verslaafd aan ‘The Greatest Political Show on Earth’. Het is elke vier jaar weer een traktatie om er verslag van te mogen doen: De mega-ego’s, de massahysterie, de geldrace en niet te vergeten het moddergooien. Niet altijd even fraai maar wel héérlijk om verslag van te doen. En nóg leuker: De race van 2016 is opwindender en spannender dan alle eerdere campagnes die ik heb meegemaakt.”

Van Groenhuijsen verscheen al in 2015 een boek over het leven en werk van Donald Trump, met de veelzeggende ondertitel ‘Iedereen houdt van mij’. Tegen vele verwachtingen in weet Trump inderdaad veel Amerikanen te lokken. Zal hij inderdaad alle heilige huisjes platrijden als hij wint? En wat staat Clinton te wachten als zij de nieuwe president wordt, de eerste vrouwelijke president van Amerika?

 Een levendige lezing, waarin het debat met de toehoorders niet wordt geschuwd.

Deze lezing is in de week van Glow. Houd er dus rekening mee dat de Witte Dame niet met de auto te bereiken is! Wij raden aan met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

De lezing van Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen is op 14 november, van 20:00 tot 22:00 uur in de Witte Dame, Emmasingel 22. Aanmelden via de website

Images

8 Email

Related