×
 

Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november)

Dinsdag en woensdag 1 en 2 november is in het Natlab het CineKid MediaLab. Op speelse manier ervaren de kinderen en hun ouders hier hoe de nieuwste technieken de onderwijspraktijk kunnen vernieuwen. Mediacoaches van de Bibliotheek Eindhoven begeleiden deze dag de kinderen en adviseren de scholen.
Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november)

De kinderen kunnen in het MediaLab een eigen VR-bril maken, robots bouwen, animaties maken, apps uitproberen en heel veel meer. De mediacoaches zetten deze dagen hun expertise in op het gebied van digitale geletterdheid, innovatie en het makersonderwijs.

De mediacoaches van de bibliotheek zijn de verbindende factor met alle SPIL-centra in Eindhoven en Waalre. Hier bieden ze ondersteuning  bij de ontwikkeling van kinderen op het gebied van taalvaardigheid en mediawijsheid. Tijdens het MediaLab beheren ze het Expertpoint, waar basisscholen informatie kunnen vinden hoe ze concreet aan de slag kunnen gaan met digitale geletterdheid en de (technologische) innovaties. Daarnaast ondersteunen ze de kinderen bij de workshops en installaties.

Images

8 Email
Keywords : 

Related