×
 

Als je jong weduwe wordt

Jong weduwe worden heeft grote impact op het vervolg van je leven en op dat van je gezin. Wat betekent dit voor het dagelijks leven en wat betekent dit voor je toekomst? Wat heeft je geholpen om verder te gaan? Of wat heb je gemist?
Als je jong weduwe wordt

Riet Geurts is verlieskundige en begeleidt mensen met hun rouwproces. Als je rouwt maak je een reis langs verschillende emoties en ontstaan er vragen over de zin van het leven en je eigen leven, je spirituele waarden en levensvisie.

Geurts heeft een aantal actieve themabesprekingen gemaakt, waarin telkens een onderdeel van een rouwproces wordt uitgelicht. Ze neemt je mee door het landschap van rouw en maakt kwetsbare onderwerpen bespreekbaar. Hiermee wil ze aandacht geven aan de impact van rouw op het dagelijks leven, taboes rond rouw bespreken en sociaal aanvaardbaar maken.

Riet Geurts begeleidt vooral jonge weduwen met een gezin. Ze helpt bij het vinden van een nieuwe gezinsbalans en hoe je om kunt gaan met verdriet en de zorg voor je gezin. Speciale aandacht is er voor vrouwen die weten dat ze hun partner gaan verliezen en een eenouder gezin zullen moeten gaan vormen. Rouw in het gezin is in beide situaties een belangrijk onderwerp.

Praktische informatie

De lezing ‘Als je jong weduwe wordt’ is zondag 25 juni van 14.00 tot 16.00 in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. Er zijn geen kosten aan de lezing verbonden, wel vooraf aanmelden: https://jong-weduwe.eventbrite.nl

Images

8 Email
Keywords : 

Related