×
 

Nieuws

< Back to current

Archive

Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL 13-02-2017
Diverse buurtbewoners hebben ons verontrust benaderd omdat ze van de gemeente een wijkinfo hebben gekregen betreffende wijziging van het Bestemmingsplan Woensel buiten de ring I 2017.

Read more >
The Dirty Denims comeback show: 7 januari
The Dirty Denims comeback show: 7 januari 19-12-2016
De Eindhovense Happy Hardrock band The Dirty Denims bestaat 10 jaar! Om dat te vieren spelen ze zaterdag 7 januari een speciale jubileumshow in POPEI. Het belooft dus een mooi feestje te worden! Supports: Red Devil (hardrock) + Code of Conduct (punkrock).

Read more >
Nevermind Jesus, Here’s Mozes!
Nevermind Jesus, Here’s Mozes! 19-12-2016
We kunnen niet anders stellen dan dat ’t een goed jaar voor Mozes and the Firstborn was. Als we ons niet vergissen mogen we de show van donderdag 22 december in het POPEI café hieraan toevoegen! Aanvang: 20.30 uur. Entree: gratis.

Read more >
Keywords : 
Kerst Verbindt
Kerst Verbindt 19-12-2016
Op vrijdag 23 december is er in de Bibliotheek Eindhoven een bijzonder kerstdiner: Kerst Verbindt. De belangrijkste gasten deze avond zijn vluchtelingen en iedereen die vluchtelingen een warm hart toedraagt.

Read more >
Workshop e-books lenen in de Witte Dame (10 november)
Workshop e-books lenen in de Witte Dame (10 november) 02-11-2016
Steeds meer mensen lezen boeken digitaal. Met een collectie van meer dan 10.000 e-books heb je bij de Bibliotheek Eindhoven volop keuze. Maar dan moet je wél weten hoe je een e-book moet lenen en hoe je deze kan lezen op een e-reader of tablet. Daarom organiseert de bibliotheek op donderdag 10 november een gratis workshop e-books lenen.

Read more >
Keywords : 
Geluk vinden met de Schatvinder (13 november)
Geluk vinden met de Schatvinder (13 november) 02-11-2016
Sprookjes zijn anders dan het echte leven, dat weten we allemaal. En toch wil iedereen die bekende laatste zin graag in de praktijk ervaren. Maar (lang en) gelukkig leven, hoe doe je dat? Edwin Frericks, de Schatvinder, geeft zondag 13 november in de Bibliotheek Eindhoven een lezing, vol praktische tips voor een gelukkig(er) leven.

Read more >
Intieme sfeer met Vera Zané (13 november)
Intieme sfeer met Vera Zané (13 november) 31-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 13 november is het de beurt aan Vera Zané. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

Read more >
FemME Club Tour in POPEI (19 november)
FemME Club Tour in POPEI (19 november) 31-10-2016
Zaterdag 19 november 2016 komt FemME weer met een club tour naar POPEI. Bereid je dus voor op harde metal met een vrouwelijke touch van bekende en onbekendere bands. Deze editie zullen Serenity, Diabulus in Musica, Beyond God en Elysian Gates op het podium staan. De deuren zijn open vanaf 19:00 uur. Entree: in de voorverkoop 19 euro en 20 euro aan de deur.

Read more >
Keywords : 
Leer je iPad beter kennen bij de Bibliotheek (5 november)
Leer je iPad beter kennen bij de Bibliotheek (5 november) 31-10-2016
Ligt je tablet thuis in een hoek stof te vangen? Heb je het gevoel dat je méér met je tablet zou willen doen? Kom dan zaterdag 29 oktober naar de interactieve cursus in de Bibliotheek Eindhoven. Hier krijg je op eenvoudige manier antwoord op al je vragen.

Read more >
Keywords : 
Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november)
Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november) 31-10-2016
Dinsdag en woensdag 1 en 2 november is in het Natlab het CineKid MediaLab. Op speelse manier ervaren de kinderen en hun ouders hier hoe de nieuwste technieken de onderwijspraktijk kunnen vernieuwen. Mediacoaches van de Bibliotheek Eindhoven begeleiden deze dag de kinderen en adviseren de scholen.

Read more >
Keywords : 
Workshop Rise of the Robot! (2 november)
Workshop Rise of the Robot! (2 november) 31-10-2016
Op een woensdagmiddag kan je gaan voetballen, gamen, knutselen… Óf je bouwt een robot! Lijkt jou dat wat? Kom dan 2 november naar de workshop Rise of the Robot in het Microlab.

Read more >
Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november)
Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november) 31-10-2016
Op 8 november weten we wie de nieuwe president van Amerika is: Hillary Clinton of Donald Trump. Nog geen week later blikt Charles Groenhuijsen in de Bibliotheek Eindhoven terug op de verkiezingen. Hoe verliep deze titanenstrijd? En wat kunnen we van de toekomst verwachten met de nieuwe president aan het roer?

Read more >
Een goed gesprek over de macht van woord en beeld (6 november)
Een goed gesprek over de macht van woord en beeld (6 november) 31-10-2016
Gespreksleider Leo van Gerwen wisselt zondag 6 november van gedachten met de bezoekers van de Bibliotheek Eindhoven. Het onderwerp dat deze keer onder de loep wordt genomen is: de macht van woord en beeld.

Read more >
Keywords : 
Zangworkshop voor kinderen tijdens The Kids (6 november)
Zangworkshop voor kinderen tijdens The Kids (6 november) 31-10-2016
Zondag 6 november is het weer tijd voor het maandelijks terugkerend programma The Kids! Terwijl jij onder het genot van een drankje, een hapje en een babbel ontspannen achterover leunt, krijgen de kids een zangworkshop. De ouders kunnen genieten van live muziek van singer-songwriter Maat 47. Entree: kinderen 3 euro, ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.

Read more >
Halloween optocht 2016
Halloween optocht 2016 31-10-2016
Ook dit jaar vindt de Halloween optocht plaats door de Generalenbuurt. De optocht start om 18:30 uur.

Read more >
Muziek zonder toeters en bellen in POPEI
Muziek zonder toeters en bellen in POPEI 17-10-2016
Op woensdag 2 november vindt de volgende editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder de arm even langs wippen. PUURliedjes is er om je te prikkelen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid… komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Read more >
Keywords : 
Bibliotheek goes DDW
Bibliotheek goes DDW 14-10-2016
Tijdens de DDW is in de Bibliotheek Eindhoven een vol programma met workshops, masterclasses, lezingen en een live designstudio in de Witte Dame. Duurzaamheid is van 22 tot en met 30 oktober het centrale thema – met een creatieve twist.

Read more >
Keywords : 
DDW
Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Eindhoven
Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Eindhoven 07-10-2016
Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Natuurlijk óók in de bibliotheek! Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong’ – oftewel: opa’s en oma’s. 2 kinderboekenschrijvers en een theatermaker laten de opa’s en oma’s in hun verhalen verschijnen.

Read more >
Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis
Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis 07-10-2016
Ben je benieuwd wie je voorouders waren, waar ze woonden en onder welke omstandigheden? Zondag 16 oktober is in de Bibliotheek Eindhoven een workshop familiegeschiedenis, waarin je een eerste kennismaking krijgt met stamboomonderzoek.

Read more >
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame 07-10-2016
Ben jij helemaal in de ban van Pokémon GO? Kom dan zaterdag 15 oktober naar de Pokéstop, de Bibliotheek Eindhoven, en neem deel aan de Pokémon GO Meetup. Een dag waarbij je tips en trucs kunt uitwisselen met andere trainers én waarop op verschillende momenten een Lure Module aan gaat.

Read more >
Keywords :