×
 

Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen .

Het is gelukt! Woenselde Heide is HARTVEILIG ! De laatste AED is opgehangen bij de Meijerijlaan 11. Ook dit keer heeft Dijkhof elektrotechniek er weer belangeloos voor gezorgd dat de AED werd opgehangen en aangesloten. Maar financieel zijn we er nog niet helaas. De AED's moeten verzekerd worden en daar is nog 1107 euro voor nodig.
Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen .

Uw bijdrage is dan ook nog steeds welkom! Dit kan op rekeningnummer NL40 INGB 000 7616128 t.n.v. buurtpreventie Woenselse Heide , onder vermelding van Hartveilig Woenselse Heide.

 

Kerstlichtshow

Ook bij de kerstlichtshow op de Rode Kruislaan wordt nog geld ingezameld voor de AED's. Dit geld zal dan ook besteed worden voor de verzekeringen. De show is dagelijks om 17.00 , 18.00 en 19.00 te bewonderen. Bij elke show is een collectebus aanwezig, Heeft u genoten van de lichtshow, dan is een bijdrage in deze bus zeer welkom.

Reanimatie Cursus met AED

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op.

Jouw taak als burgerhulpverlener

Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgers die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar het slachtoffer toe (of haalt eerst een AED, afhankelijk van de oproep) en je start de reanimatie alvast op. Dat kan handmatig zijn of met behulp van een AED. Je reanimeert net zo lang totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen.

Eind januari en begin februari worden er in Woenselse Heide in het Heidehonk weer reanimatie cursussen met AED gegeven. Deze cursus wordt gegeven door een trainer aangesloten bij de reanimatieraad.

De cursus duurt 3 uur en vind plaats op een ochtend, een middag of avond. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen per dagdeel.

De kosten hiervoor zijn 25 euro, maar als u aanvullend verzekerd bent is dit bedrag vaak te declareren bij uw zorgverzekering. (Informeer hiervoor zelf bij uw zorgverzekering). 

Aanmelden z.s.m bij Mieke Voll 040-2424472 of mail miekevoll@gmail.com.

 

 

8 Email

Related