×
 

Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereen

In Woenselse Heide was woensdag 20 februari een creatieve dag waar buurtbewoners elkaar beter konden leren kennen. Hier een artikel uit het Eindhovens Dagblad en foto's van deze dag gemaakt door Bert van Herk.
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereen

Ilyaes (11) , Rami (10) en oen (10) leerlingen van basisschool De Schelp hebben er al een uurtje groente snijden opzitten. Ze zijn druk met het maken van champignon- en courgettesoep voor de lunch in zorgcentrum Eerdbrand, waar alle deelnemers van de buurtdag Winterse Heide in de wijk Woenselse Heide aanschuiven na de eerste ronde workshops.

,,We hebben al gesneden en gegeten. Marokkaanse pannenkoeken, van die krokante met veel honing. Straks moeten de bouillonblokjes bij de soep en gaan we die eten." Woensdag was de tweede editie van de Winterse Heide. Een buurtdag voor jong en oud met workshops en een gezamenlijke lunch. In wijkcentrum Heidehonk, zorgcentrum Eerdbrand, de aula en gymzaal van basisschool De Schelp, werden activiteiten aangeboden zoals wereldkoken, vogelhuisjes pimpen, taarten versieren, workouts, zingen en mozaïeken.

Miek Voll, van de organisatie: ,,Vorig jaar was een groot succes. We hebben een aantal organisatorische zaken anders aangepakt, maar de opzet is hetzelfde. Het doel van de dag is om activiteiten aan te bieden in de winter. Helaas is de opkomst wat minder dan verwacht.” ,,Maar het is meer dan alleen vandaag, deze dag zorgt voor verbinding in de wijk", zegt gebiedscoördinator Yvonne Pessers.

Wereldkoken

In Eerdbrand is ‘s morgens de workshop wereldkoken. Saida Batah en Rhizlan Driouichi, lid van de vrouwengroep Woenselse Heide maken Marokkaanse pannenkoeken met buurtbewoners. Truus Manders woont in Eerdbrand: ,,Ik hou van lekker eten, dus deze workshop leek me wel wat. Die gevulde pannenkoek met champignons en ui, zal ik als tip doorgeven op de afdeling boven. Dat is weer eens wat anders dan met appel."

Sanne van Baest, directeur van De Schelp organiseert de dag mee. Op De Schelp is de workshop taarten versieren met leerlingen en wijkbewoners. Het resultaat is een bonte tafel muffins en taarten in alle kleuren van de regenboog. In de gymzaal is een workshop bewegen gegeven door fysiotherapiepraktijk B-Fysic. ,,Kinderen uit de bovenbouw konden zich aanmelden om mee te doen. Zij gaan ook nog helpen bij de lunch in Gasterij Eerdbrand. Het is leuk om mee te doen. Het zorgt voor verbinding tussen leerlingen en buurtbewoners. Die behoefte is er zeker."

Bron: https://www.ed.nl/eindhoven/bewoners-leren-elkaar-beter-kennen-op-buurtdag~aae8e5c0/

Foto's door Bert van Herk.

 

Images

8 Email

Related