×
 

Scholen

Onze wijk omvat een groot aantal scholen. We hebben de scholen in de directe omgeving van Woenselse Heide weergegeven in onderstaand lijstje. Uiteraard zijn er in Eindhoven nog veel meer scholen te vinden.

Via de website van de gemeente Eindhoven vindt u alle scholen: van basisschool tot beroepsonderwijs, van regulier onderwijs tot speciaal onderwijs.

Deze scholen zijn in ieder geval in onze wijk- of in de nabijheid- te vinden:

SPIL centra:

Basisschool ‘de Schelp’ / SPILcentrum ‘Zuiderzeelaan’

Basisschool ‘de Ontmoeting’ / SPILcentrum ‘de Hettenheuvel

Speciaal onderwijs:

De Vijfkamp

Voortgezet onderwijs:

Frits Philips Lyceum-Mavo ( locatie Avignonlaan) 

Stedelijk College (Lokaties: Oude Bossche Baan, Henegouwenlaan , Broodberglaan en International School)

 

Directrice Basisschool de Schelp

Ik ben Pascha Vink, 46 jaar oud en moeder van Jens, Sterre, Mats en Joep. In de zomervakantie ben ik verhuisd van Tiel naar Best. Ik werk al zo’n 10 jaar in het basisonderwijs en heb daarin verschillende functies vervuld van leerkracht tot directeur. In mijn laatste baan was ik directeur van een zeer kleurrijke basisschool in Tiel, met leerlingen van 18 verschillende nationaliteiten. Een school waar veel aandacht is voor passend onderwijs en de ontwikkelbehoefte van het kind. Naast mijn werkzaamheden als directeur ben ik ook bestuurslid van de stichting “Petje af Tiel”. Een weekendschool waar kinderen aan de hand van thema’s in aanraking worden gebracht met inspirerende rolmodellen, gastlessen en activiteiten die hun beeld op de wereld verruimen en handvatten geeft voor een toekomst.

Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging op de Schelp en ben daar al heel hartelijk ontvangen door team, leerlingen en ouders. Ik hoop dat we elkaar in de toekomst veel zien en kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Directrice Basisschool de Ontmoeting

Sinds maart 2019 ben ik de nieuwe schoolleider van SALTO-school de Ontmoeting. Ik heb de mooie functie van Effy van Son over genomen.

Ik ben Esther Baten, 35 jaar en woon samen met mijn gezin in één van de omliggende dorpen van Eindhoven.

Voordat ik afgelopen schooljaar mocht beginnen op de Ontmoeting heb ik al zo’n 10 jaar ervaring op gedaan in het onderwijs binnen Eindhoven. Ik heb dan ook in verschillende stadsdelen van Eindhoven gewerkt. 10 jaar geleden ben ik begonnen als leerkracht in stadsdeel Stratum, waarna ik verschillende functies heb vervult in het Centrum, Tongelre en Gestel. Hierdoor heb ik ook een divers aantal scholen gezien binnen onze lerende organisatie SALTO.

Verschillende scholen die oog hebben voor de talenten van de leerlingen en leerkrachten en zich hier op hun eigen wijze in ontwikkelen, want op iedere school ligt de basis om te leren voor het leven.

Op dit moment geniet ik al volop van mijn nieuwe uitdaging op SALTO-school de Ontmoeting, waarbij mooie kansen voor de toekomst liggen. Daarbij heb ik het geluk dat ik mag werken op een school die in ontwikkeling is, waarbij ik te maken heb met een warm team, fijne ouders en ontzettend enthousiaste leerlingen.

Mocht u meer over de school willen weten, dan bent u natuurlijk van harte welkom. En anders hoop ik u snel te ontmoeten in de wijk.

 

Related