×
 

Nieuws

Rss |
IFrame embed
Wij streven er naar om in de rubriek 'Nieuws' berichten te plaatsen die aansluiten bij onze doelstelling, nl.: het informeren van onze bewoners over alles dat betrekking heeft op Woenselse Heide en haar directe omgeving. U vindt hier o.a.: (actueel) nieuws, mededelingen, wist u datjes, etc. Zo nu en dan 'schonen' we het 'oude' nieuws op en verplaatsen we naar de rubriek: 'Archief'. Heeft u 'nieuws' dat aansluit en wilt u dat delen? Stuur uw post dan door naar: Miekevoll@gmail.com ____________________________________________________________________________________
Bomen kappen Veluwelaan
Bomen kappen Veluwelaan 18-01-2019
Vooruitlopend op het grootonderhoud aan de Veluwelaan, worden maandag 21 januari enkele bomen gekapt
Read more >
Project Dichter bij huis 2019
Project Dichter bij huis 2019 18-01-2019
Dichter bij huis is een project waarbij statushouders, expats en wijkbewoners elkaar beter leren kennen door kennis te maken met ieders gewoonten en gebruiken. Daarbij leren ze de Nederlandse taal door samen te komen, spelletjes te doen, elkaar verhalen te vertellen of thema’s te bepreken
Read more >
Bomen kappen Vaalserbergweg
Bomen kappen Vaalserbergweg 17-01-2019
Informatiebrief van de gemeente over de bomen die gekapt worden aan de Vaalserbergweg.
Read more >
Beautifull Connection
Beautifull Connection 11-01-2019
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereeen -20 Februari
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereeen -20 Februari 08-01-2019
Speel, beweeg, eet en ontmoet. Ben jij het binnen zitten beu? Dan is het tijd om naar buiten te gaan! Met Winterse Heide willen we op een dag, laagdrempelige aanbieden waarbij wijkbewoners van alle leeftijden samen actief zijn. Er is een uitgebreid programma met voor ieder wat wils. In de ochtend en de middag kun je meedoen met verschillende workshops van wereldkoken tot een echte workout. Tussendoor krijg je een echte (Halal) winterlunch. Wedden dat je het warm krijgt? Deelname aan workshops en lunch is gratis!
Read more >
Onderhoud ring Jagershoef
Onderhoud ring Jagershoef 04-01-2019
In opdracht van de gemeente Eindhoven gaat Heijmans Infra op MAANDAG 7 JANUARI 2019 om 9.00 uur op de Koning Arthurlaan starten met de werkzaamheden voor fase 8. Het betreft het gedeelte vanaf (en inclusief) de kruising met de Waleweinstraat en de Elegaststraat richting Genovevalaan. Deze fase duurt ca. 4 weken en is 7 februari gereed, afhankelijk van de weersomstandigheden. Openbaar vervoer (buslijn 3) Tijdens de uitvoering van fase 8 rijdt de bus via de Vier Heemskinderenlaan en de Firapeellaan. In de Firapeellaan wordt een tijdelijke halte.
Licht op 040.....Ons licht op... een vruchtbaar jaar!
Licht op 040.....Ons licht op... een vruchtbaar jaar! 21-12-2018
Onderzoeken en analyseren, regisseren en verbinden, vertellen en vooral ook luisteren, denken en doen… Jouw Licht Op 040 kijkt terug op een vruchtbaar jaar. Twaalf maanden waarin we de stap hebben gezet van pionieren in de breedte naar plannen in de praktijk. Een dynamisch proces, waarin we bijzonder veel hebben geleerd. Niet in de laatste plaats van de inwoners en belanghebbenden in de proefgebieden.
Informatie Gemeente Eindhoven werkt op afspraak
Informatie Gemeente Eindhoven werkt op afspraak 21-12-2018
Met ingang van 1 januari 2019 werkt het Inwonersplein van de gemeente volledig op afspraak. Om u te informeren vindt u in de bijlage informatie hierover.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 14-12-2018
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van januari
Read more >
Gele buurt flyer november 2018
Gele buurt flyer november 2018 26-11-2018
De gele buurtflyer is als het goed is bij iedereen thuis bezorgd. Nu ook op de website zodat je alle informatie nog eens kunt nalezen. Want we hopen zo ontzettend dat we samen met onze buurt het geld voor de AED's bij elkaar krijgen. Natuurlijk ook informatie over de buurttent die a.s. zaterdag op het Nederlandplein staat, een bericht van de nieuwe wijkagent, kerstbrunch in het Heidehonk, de nieuwjaarsreceptie voor alle bewoners van de wijk en nog andere belangrijke data voor uw agenda.
Read more >
3 September 2018 Update Herinrichting Veluwelaan
3 September 2018 Update Herinrichting Veluwelaan 03-09-2018
Herinrichting Veluwelaan: In samenspraak met de omwonenden is de gemeente tot een definitief ontwerp gekomen voor de herinrichting van de Veluwelaan. Aanleiding hiervoor was de slechte staat van de fundering en bestrating (asfalt, stoep en parkeervakken). Het vervangen van de bestrating biedt de gelegenheid om de Veluwelaan totaal te vernieuwen, inclusief de aanleg van meer groen. Ook leggen we een apart regenwaterriool aan. Het bestaande riool is onlangs al verbeterd. Lees verder...
Read more >
Juli 2018 Buurt in bloei
Juli 2018 Buurt in bloei 17-07-2018
Wat wil jij doen voor de buurt? Een fijne wijk om in te wonen en te werken. Waar je jezelf kunt ontwikkelen en tot bloei kunt komen. Dat willen we allemaal. Met ‘Buurt in Bloei’ verbinden we inwoners met elkaar, maar ook met verenigingen, stichtingen en ondernemers. Zo creëren we samen een kansrijke omgeving. Lees verder...
Read more >
24 Maart 2018 Dringend gezocht! Buurtpreventen voor onze wijk
24 Maart 2018 Dringend gezocht! Buurtpreventen voor onze wijk 05-04-2018
Als je je opgeeft voor mee te lopen in het Buurt Preventie Team (BPT) krijg je / en is deze -over 2 avonden verdeelde- cursus gratis. Zie foto's. Gemaakt door Bert van Herk, met toestemming van de deelnemers.
Read more >
7 December 2017 Download de Woenselse Heide Wijkwebsite App!
7 December 2017 Download de Woenselse Heide Wijkwebsite App! 07-12-2017
Sinds deze week biedt OnsPlatform een app aan voor mobiele telefoons en tablets. Met deze app is het erg gemakkelijk om uw community (wijk-)website(s) te bezoeken. Start de app, log in en kies uw community!
Read more >
Breed buurtoverleg
Breed buurtoverleg 07-12-2018
Breed Buurtoverleg Woenselse Heide is een maandelijks overleg waaraan zowel bewoners als professionals uit de buurt deelnemen: bewoners, bewonersorganisaties, buurthuis Heidehonk, gemeente, Politie (de wijkagent), scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, etc. In het overleg bespreken we signalen, vragen en klachten uit de buurt en stemmen we acties op elkaar af. Zo kunnen we vanuit samenwerking de leefbaarheid van de buurt verbeteren. Bewoners spelen daarin uiteraard een belangrijke rol. Ook u bent welkom om aan te schuiven!
Read more >
Juni 2016 Wat is Buurtpreventie nu eigenlijk?
Juni 2016 Wat is Buurtpreventie nu eigenlijk? 13-07-2016
In onderstaand filmpje krijgt u een beeld over Buurtpreventie in diverse wijken van Eindhoven. In Woenselse Heide is de Buurtpreventie niet alleen actief als Buurtwacht, maar is zij tevens de organisator van verschillende andere (leuke) wijkgerichte activiteiten.
Read more >
Teveel post?
Teveel post? 22-05-2017
Heeft u zich voor deze community geregistreerd en ontvangt u van ons teveel post?
Read more >
Heeft u wijknieuws of een leuk verhaal?
Heeft u wijknieuws of een leuk verhaal? 16-06-2016
Om deze wijkcommunity levendig en actueel te houden nodigen wij u van harte uit om uw nieuws, activiteit, berichtje, verhaal of foto's met de wijk te delen.
Read more >