×
 

Archief

Rss | Archive |
IFrame embed
Hier kunt u alle oudere berichten terug vinden.
Gratis- Repair Café
Gratis- Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Gratis-Repair Café
Gratis-Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Gratis- Repair Café
Gratis- Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Nieuwjaarsreceptie a.s. zaterdag
Nieuwjaarsreceptie a.s. zaterdag 09-01-2019
Komende zaterdag 12 jan. hopen wij u allen te ontmoeten in het Heidehonk, start 1400u, einde 1700/1800u. Iedereen is van harte welkom! Vraag ook uw buren gerust mee. Onder het genot van (gratis) koffie en thee kunt u dan kennismaken met verschillende mensen , voor zover u ze nog niet kent: bijv.. onze wijkagent, onze BOA, onze gebiedscoördinator en anderen.
Read more >
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven 20-12-2018
Benieuwd wat tai chi is en hoe het kan helpen? De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland start een introductieklas. Vanaf 9 januari worden de lessen wekelijks gegeven in de gymzaal van het Stedelijk College, Oude Bossche Baan 20 van 20:00 tot 22:00 uur. Tijdens de lessen wordt kennisgemaakt met de choreografie van de vorm en wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de tai chi. De eerste les is een gratis proefles. Later instromen is mogelijk.
Read more >
Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen .
Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen . 17-12-2018
Het is gelukt! Woenselde Heide is HARTVEILIG ! De laatste AED is opgehangen bij de Meijerijlaan 11. Ook dit keer heeft Dijkhof elektrotechniek er weer belangeloos voor gezorgd dat de AED werd opgehangen en aangesloten. Maar financieel zijn we er nog niet helaas. De AED's moeten verzekerd worden en daar is nog 1107 euro voor nodig.
Read more >
Gratis sfeervol kerstconcert op dinsdagavond 18 december
Gratis sfeervol kerstconcert op dinsdagavond 18 december 17-12-2018
In grand cafe de Hortus van het Pieter Eiffhuis brengt het koor 4Tune entertainment Eindhoven – van 19.15 uur tot 20.30 uur – je met dit concert zonder twijfel in een prettige kerstsfeer. Heb je zin en tijd morgenavond dit kerstconcert bij te wonen? Je bent van harte welkom. De toegang is gratis.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 14-12-2018
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van december
Read more >
Kerstlichtshow Rode Kruislaan van start en zet zich in voor de AED's van Woenselse Heide
Kerstlichtshow Rode Kruislaan van start en zet zich in voor de AED's van Woenselse Heide 07-12-2018
Wie in de donkere dagen voor kerst door de Rode Kruislaan rijdt, kan de versieringen aan een aantal huizen haast niet missen. De lampjes zijn ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Deze show is dagelijks gratis te bekijken om 17.00-18.00-19.00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Maar wist je dat ze dit jaar ook geld inzamelen voor de AED's voor onze wijk?
Read more >
Koken met Katy in 't Hool
Koken met Katy in 't Hool 28-11-2018
Bent u ook in om samen met anderen te koken, te praten of 'gewoon' een gezellige bezigheid te hebben? Katy wil je graag met haar aanstekelijke enthousiasme en exotische kookkunsten uit nodigen om dit samen met haar te doen. Kom a.s. vrijdag 30 november om 10:00 uur naar ons Knoop!Punt aan de Clervauxlaan 22 in ,t Hool We zullen na het koken met elkaar eten onder het genot van een gezellig praatje! Vrijdag 30 november om 10:00 uur Ben je er bij ???
Read more >
Pietendisco in Heidehonk / Foto's toegevoegd
Pietendisco in Heidehonk / Foto's toegevoegd 24-11-2018
Voor alle kinderen van de basisschool is er op vrijdag 23 november van 18.30 -21.00 uur Pietendisco. Entree is 2,50 euro en daarvoor krijgen de kinderen gratis ranja, chips en snoep. De gewone kinderdisco op de 3e vrijdag van de maand komt te vervallen.
Read more >
Adopteer een straat
Adopteer een straat 22-11-2018
Iedereen kan een stukje straat, park, plein, of welke plek je ook na aan het hart ligt, adopteren. Je zorgt ervoor dat dit plekje netjes blijft. Of je kiest een boomspiegel of geveltuintje waar je je groene vingers hun gang kunt laten gaan. Iedereen die zijn woonomgeving een warm hart toedraagt kan meedoen.
Read more >
Met spoed bezorger gezocht voor gele buurtflyer
Met spoed bezorger gezocht voor gele buurtflyer 19-11-2018
Degene die in in de Bergen flyert is er per direct mee opgehouden. Wie weet iemand of wil het zelf doen?? Morgen worden de flyers geprint en dan is het de bedoeling dat ze uiterlijk maandag de 26ste rond zijn gebracht. Vergoeding 10 euro, huis aan huis ook nee nee en nee ja. Het zijn 420 huizen. Graag zsm antwoord. Want het is kort dag helaas .
Read more >
Saamhorigheidsgevoel in Zeewolde: 'AED-actie ongelooflijk succes
Saamhorigheidsgevoel in Zeewolde: 'AED-actie ongelooflijk succes 17-11-2018
Steeds vaker schaffen mensen samen met hun buren een AED aan. Zeewolde is een van de plekken waar de actie een opvallend succes is, daar zijn er twintig geplaatst.
De eerste samen door de wijk bij elkaar gespaarde AED opgehangen
De eerste samen door de wijk bij elkaar gespaarde AED opgehangen 17-11-2018
De AED werd opgehangen in de Schoklandstraat 17 en is aangemeld bij hartslag.nu. Hij werd geheel belangeloos opgehangen door Dijkhof installatie techniek en zij zullen dat ook doen met de volgende AED. De volgende AED wordt a.s. donderdag opgehangen in de Schouwenlaan bij nummer 15. Het is geweldig dat we dit als bewoners van Woenselse Heide samen bij elkaar hebben gekregen, maar we zijn er nog niet! Om onze wijk hartveilig te maken is er nog één AED nodig!
Read more >
Tweede door de wijk bij elkaar gespaarde AED geplaatst
Tweede door de wijk bij elkaar gespaarde AED geplaatst 17-11-2018
Deze hangt bij Schouwenlaan 15, rechts op de garagemuur. Nu zijn er in totaal 3 AED's beschikbaar in Woenselse Heide (de 1ste is bij en van B-fysic, de 2de hangt bij de Schoklandstraat 17). Deze 3 zijn dag en nacht beschikbaar voor getrainde buurthulpverleners zodat er bij een hartstilstand van uzelf, partner , vriend, vriendin , bekende etc. er binnen 6 minuten adequaat gehandeld kan worden.
Read more >
Country linedans nog leden gezocht
Country linedans nog leden gezocht 16-11-2018
Elke donderdagavond in het Heidehonk, country linedans. Van 19.30 tot 22.00 uur. Voor info 06-40058036. Kosten 15 euro per maand.
Read more >
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 30 oktober
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 30 oktober 16-11-2018
De stand van zaken tot nu toe voor een hartveilig Woenselse Heide. Er hebben 247 huishoudens gedoneerd. Maar ook een aantal bedrijven hebben weer een donatie gedaan. Cito Automotive, Driessen autogroep, Rijschool Via Maria en Dierenkliniek Nederlandplein! Er is nu voldoende geld voor twee AED's incl. verzekering voor 4 jaar. Er is nog een derde AED nodig! Hiervoor is tot nu toe 229 euro gedoneerd. Dus nog niet voldoende..... Maak daarom uw donatie over op op NL40INGB0007616128 t.n.v. Buurtpreventie Woenselse Heide o.v.v. Hartveilig Woenselse Heide
Read more >
Creaclub Woensel, elke donderdagavond!
Creaclub Woensel, elke donderdagavond! 08-11-2018
Hallo dames van Woensel! Wij zijn een leuke en gezellige club die nog nieuwe leden zoekt om met elkaar creatief te zijn met textiel. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld op de naaimachine, breien, haken, bedazzlen, etc.
Read more >
9 november vieren de Kolderstralen de 11e van de 11e start om 20.00 uur
9 november vieren de Kolderstralen de 11e van de 11e start om 20.00 uur 08-11-2018
De elfde van de elfde slaat op de elfde dag van de elfde maand, dus 11 november. Dit is de dag waarop het carnavalsseizoen wordt geopend en waarop de Raden van Elf voor het eerst vergaderen over het komende carnaval. Het carnavalsseizoen start officieel op 11 november om elf over elf 's avonds. Dan komen de Raden van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Vaak wordt op deze dag ook de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.
Read more >
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 7 november
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 7 november 07-11-2018
Komende vrijdag wordt de 2de AED, die 24u/dag elke dag beschikbaar is, geplaatst in de Schoklandstraat. Volgende week in de Schouwenlaan de 3de. Vanmiddag wordt het account geopend voor de laatste AED welke in de Meierijlaan moet komen te hangen. We hebben nog 1000 euro daarvoor nodig! Dit moet binnen 30 dagen bereikt zijn.
Read more >
Basisschool de Schelp in het nieuws
Basisschool de Schelp in het nieuws 07-11-2018
Een leuk artikel dat vorige week in Groot Eindhoven verscheen waarin de inzet van Basisschool De Schelp voor de buurt centraal staat: “Omdat bij een kind ouders, een straat en een buurt horen, leggen we graag verbindingen in de wijk.” Met ook aandacht voor het nieuwe schoolplein waarin natuurlijk spelen een plaats heeft gekregen.
Read more >
Verkoopavond kinderkleding en handgemaakte cadeautjes in Heidehonk
Verkoopavond kinderkleding en handgemaakte cadeautjes in Heidehonk 05-11-2018
Op woensdag 7 november organiseren BBkidsshop en Nog Steeds Hip-kinderkleding samen een shopavond. Tussen 19.30 en 21.30 kun je bij het Heidehonk gezellig komen shoppen voor je kinderen
Read more >
Een financiële strop voorkomen
Een financiële strop voorkomen 05-11-2018
In december stuurt de Belastingdienst de jaarlijkse voorschotbeschikking voor de toeslagen van 2019. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het controleren van de gegevens die hierbij zijn gebruikt. Kloppen deze gegevens niet, dan kan het zijn dat het uitgekeerde bedrag van bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag te hoog is. Meer krijgen dan waar je recht op hebt! Dat klinkt misschien leuk, maar dat is het niet. Het teveel uitgekeerde bedrag moet worden terugbetaald. En wat nou, als je dat niet kan?
Read more >
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 26 oktober
Update AED Hartveilig Woenselse Heide 26 oktober 27-10-2018
Met de toezegging van Driessen autogroep voor een donatie en de donaties van 207 huishoudens tot nu toe hebben we de tweede AED bijna bij elkaar. Maar we zijn er natuurlijk nog steeds niet! er moet nog een derde AED komen om onze wijk hartveilig te maken. Doneer s.v.p.! Iedere euro telt, dus ook een klein bedrag is erg welkom. U kunt uw bijdrage overmaken op NL40INGB0007616128 t.n.v. Buurtpreventie Woenselse Heide o.v.v. Hartveilig Woenselse Heide
Read more >
Lege statiegeldflessen voor AED i.s.m. Jumbo Nederlandplein in november
Lege statiegeldflessen voor AED i.s.m. Jumbo Nederlandplein in november 27-10-2018
Al een tijdje geen lege flessen teruggebracht? Je kunt de opbrengst van dat terugkerende klusje nu ook schenken voor een nieuwe AED voor Woenselse Heide.
Read more >
Zwarte pieten gezocht voor kinderdisco
Zwarte pieten gezocht voor kinderdisco 27-10-2018
Voor de kinderdisco op 23 November zoeken we een aantal zwarte pieten die met de kinderen willen mee dansen. Lijkt het jou leuk om te helpen? Meld je dan aan bij het Heidehonk. De kinderdisco is van 18.30-21.00 en het zou fijn zijn als je een uur van te voren aanwezig kan zijn i.v.m omkleden. We zijn nog op zoek naar vier pieten!
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 26-10-2018
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van november
Read more >
Gewapende overval op Lidl Nederlandplein
Gewapende overval op Lidl Nederlandplein 25-10-2018
De Lidl aan het Nederlandplein in Eindhoven is woensdagavond rond acht uur overvallen. De overval werd gepleegd door twee daders in donkere kleding met mutsen op. Ze gebruikten een mes.
Update Hartveilig woenselse Heide
Update Hartveilig woenselse Heide 23-10-2018
Er is genoeg geld voor één AED met 5 jaar verzekering en stroomkosten. Er moet bij een hartstilstand binnen 6 minuten iemand ter plaatse kunnen zijn met een AED om iemand te kunnen redden. Daarom hebben we 3 AED's nodig voor onze wijk. Nog 2 te gaan dus!
Read more >
Maak je buurt veiliger
Maak je buurt veiliger 19-10-2018
Tientallen hartstilstanden. Elke dag. Snelle reanimatie met een AED in jouw buurt kan de overlevingskans verdubbelen.
Read more >
Burendag 22 sept. en kraakwagenactie 29 sept. 2018
Burendag 22 sept. en kraakwagenactie 29 sept. 2018 15-10-2018
Groep 8-leerlingen kunnen nu al kennismaken met het Frits Philips Lyceum
Groep 8-leerlingen kunnen nu al kennismaken met het Frits Philips Lyceum 15-10-2018
Voor groep 8-leerlingen organiseert Frits Philips lyceum-mavo diverse activiteiten om alvast kennis te kunnen maken met het voortgezet onderwijs in het algemeen het Frits in het bijzonder.
Read more >
Start Yoga in Heidehonk
Start Yoga in Heidehonk 03-10-2018
in het Heidehonk wordt er vanaf 5 november gestart met yogalessen.
Read more >
Halloween Woenselse Heide 31 oktober
Halloween Woenselse Heide 31 oktober 02-10-2018
Op 31 oktober is het weer Halloween. Voor de kinderen is er van 17.30-20.00 Trick or Treat op deze dag. Opgeven is verplicht.
Read more >
Nieuwe sport- en spelactiviteiten voor 60-plussers in Eindhoven Noord
Nieuwe sport- en spelactiviteiten voor 60-plussers in Eindhoven Noord 30-09-2018
Diverse sportaanbieders op Sportpark Eindhoven Noord hebben hun krachten gebundeld om samen een aangepast en gevarieerd aanbod aan sporten voor senioren (60-plus) aan te kunnen bieden. De initiatiefnemers zijn Tennisvereniging Tegenbosch, My Gym Club Eindhoven, Step by Step en OP Noord.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 28-09-2018
Het activiteitenprogramma van Lokaal + van oktober en bijhorende nieuwsbrief.
Read more >
Politie zoekt getuigen ongeval
Politie zoekt getuigen ongeval 26-09-2018
Politie vraagt aandacht voor het volgende: Getuigenoproep in verband met verlaten plaats na verkeersongeval.
Read more >
22 September 2018 Nieuwe website beheerder
22 September 2018 Nieuwe website beheerder 22-09-2018
Deze website heeft een nieuwe beheerder! In samenwerking met Mieke Voll, neemt Cindy Rakhorst het stokje van mij over. @ Cindy: veel succes en vooral veel extra wijkplezier ermee!! Groet, Franka
Read more >
Gezocht snoephuizen voor Halloween-tocht
Gezocht snoephuizen voor Halloween-tocht 22-09-2018
Voor de Halloween-tocht in Woenselse Heide op 31 oktober, zijn we op zoek naar snoephuizen waar de kinderen tijdens de tocht mogen aanbellen voor iets lekkers. Lees verder...
Read more >
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi 21-09-2018
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven. Kennismaking met Taoïstische Tai Chi™ kunsten. Benieuwd wat Tai Chi is en hoe het kan helpen?
Read more >
lokaal+
lokaal+ 30-08-2018
UPDATE... Elke maandagavond deskundige hulp bij computerproblemen
UPDATE... Elke maandagavond deskundige hulp bij computerproblemen 30-08-2018
Heeft u problemen met uw computer, laptop, tablet, of mobiele telefoon? Vanaf januari 2018 is er elke maandagavond een vrije inloop waar deskundigen u proberen te helpen. UPDATE= tot nu toe wordt deze avond matig bezocht: miv 13 augustus 2018 GESTOPT
Read more >
 Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven? 30-08-2018
Zondag 9 september 2018 Kabouterpad
Zondag 9 september 2018 Kabouterpad 16-08-2018
Voor kinderen van 3 tot 9 jaar (met papa, mama, opa en/of oma). Er is plaats voor 75 kinderen. Gratis entree. Aanmelden voor 1 september via email:
Read more >
14 Augustus 2018 Containers worden binnenkort verwijderd
14 Augustus 2018 Containers worden binnenkort verwijderd 14-08-2018
Bijgevoegde poster hangt op de containers aan de Lauwerszeeweg.
Read more >
Vakantiesluiting Heidehonk van 16 juli tot 13 augustus
Vakantiesluiting Heidehonk van 16 juli tot 13 augustus 15-07-2018
Onze klussers gaan wel gewoon door, hulp is altijd welkom. Reageren via:
Read more >
22 Augustus 2018 Informatieavond
22 Augustus 2018 Informatieavond 12-07-2018
In de bijlage een uitnodiging die we kregen doorgestuurd van het Stedelijk College m.b.t. een informatieavond op 22-8 over de tijdelijke intrek van het Stedelijk College in het gebouw aan de Broodberglaan.
Read more >
Er is weer koffie en thee in het Henri Dunantpark!
Er is weer koffie en thee in het Henri Dunantpark! 03-07-2018
Ondanks het feit dat we erg verdrietig en boos zijn dat de kiosk er niet meer is….hebben we toch een glimlach op ons gezicht want…. De koffie inloop op Woensdagochtend in het Henri Dunantpark gaat door!!!! Met dank aan de gemeente Eindhoven mogen we een prachtige ‘pipowagen’ lenen compleet met kopjes, tafels, stoelen, parasols. Lees verder...
Read more >
Elke woensdag koffie drinken bij de Pipo wagen (voormalige plek van de Kiosk)
Elke woensdag koffie drinken bij de Pipo wagen (voormalige plek van de Kiosk) 03-07-2018
De Pipo wagen staat er elke woensdagochtend. De koffie staat klaar en buurtgenoten ontmoeten elkaar! Kom genieten van een gezellig samenzijn met een gastvrij ontvangst door onze 3 gastheren! Lees verder...
Read more >
Wervelend Woensel 24 juni 2018
Wervelend Woensel 24 juni 2018 28-06-2018
Wat een mooie dag! We hebben genoten van zoveel bezoekers. Heel Woensel Noord bij elkaar en vast ook heel veel mensen van buiten! Hopelijk heeft iedereen gezien en gevoeld hoe leuk Woensel is! Dank allemaal voor jullie komst en dank aan alle lieve mensen die ons geholpen hebben om dit fantastische buurtfeest waar te maken! Foto's en filmpjes gaan hier de komende dagen geplaatst worden. Lees verder...
Read more >
Bent u ook al eens (bijna) gevallen? Workshop op woensdag 27 juni 2018!
Bent u ook al eens (bijna) gevallen? Workshop op woensdag 27 juni 2018! 28-06-2018
Jaarlijks belanden duizenden senioren in ziekenhuizen, omdat zij zijn gevallen. Velen van hen krijgen daardoor een nieuwe heup en moeten na de operatie langdurig revalideren. Een klein aantal overlijdt zelfs. Senioren verliezen naarmate ze ouder worden spierkracht. Dat is maar een reden waarom er eerder gevallen wordt. Spierkracht moet dan ook zoveel mogelijk “op peil” gehouden worden. Er zijn meerdere redenen dat men valt. Daarom organiseert B FYSIC i.s.m. Rode Kruis afdeling Eindhoven e.o. een workshop “VALPREVENTIE” voor alle senioren. (ook voor senioren uit andere wijken). Lees verder...
Read more >
Zondag 1 juli 2018 Klapstoelenconcert Koninklijk Woensels Muziekcorps
Zondag 1 juli 2018 Klapstoelenconcert Koninklijk Woensels Muziekcorps 27-06-2018
Aankomende zondag is ons jaarlijkse klapstoelenconcert. Kom je luisteren? Let op! Het concert is deze keer in Speelpark de Splinter op de Rode Kruislaan 2 en niet bij de vijver in het Henri Dunantpark. Dit omdat er door de brand in de kiosk onvoldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor ons concert. Bij Speelpark de Splinter vraagt men 1,50 euro entree per persoon. Voor dit geld kunnen de kinderen vrij spelen en jij hebt een gezellige, muzikale middag! Dus, zien we je zondag? Bij slecht weer zal het concert niet doorgaan.
Read more >
Vandaag, 24 juni: Wervelend Woensel 2018!
Vandaag, 24 juni: Wervelend Woensel 2018! 24-06-2018
Aanvang is om 14.00 uur, einde 19.00 uur. Foto's (jpg) en filmpjes mogen worden ingestuurd. Graag via WE Transfer. We zetten ze hier in het fotoalbum van 2018. Mail naar:
Read more >
Wervelend Woensel 24 juni 2018
Wervelend Woensel 24 juni 2018 19-06-2018
Nog een paar dagen en dan gaat het feest beginnen! Groot Eindhoven schrijft er al over!
Read more >
Juni 2018 OPROEP!! Ondersteuning gevraagd voor deze Woenselse Heide wijkwebsite!
Juni 2018 OPROEP!! Ondersteuning gevraagd voor deze Woenselse Heide wijkwebsite! 10-06-2018
Beste mensen, na het stoppen van wijkkrant 'Heidekrantje' ging Buurtpreventie Woenselse Heide in 2013 samenwerken met OnsPlatform.tv, in de vorm van deze (interactieve) wijkwebsite. Ik heb deze taak heel graag op me genomen en er ook erg veel van geleerd. We hebben in de afgelopen jaren een actieve en actuele wijkwebsite neergezet die dagelijks enorm goed bezocht wordt. Lees verder...
Read more >
19 Juni 2018 De Scootmobielclub on tour
19 Juni 2018 De Scootmobielclub on tour 10-06-2018
Wat hebben we genoten met zijn allen die prachtige dag in Mei. Ook voor 19 juni a.s. hebben onze Ad en Nico weer een prachtige tocht uitgezet!! Lees verder...
Read more >
Juni 2018 Lokaal+ helpt!
Juni 2018 Lokaal+ helpt! 05-06-2018
Lokaal+ past zorg en techniek praktisch toe op wijkniveau waardoor burgers langer thuis kunnen blijven wonen. Begrippen als zelfredzaamheid, eigen kracht en de civil society zijn daarin leidend. De Summa studenten gaan ook de wijk in om buurtbewoners te helpen. Bijvoorbeeld met de boodschappen, in de huishouding of bij het uitlaten van de hond. Zij helpen u, u helpt hun om in de praktijk te leren! Lees verder...
Read more >
Woensdag 6 Juni 2018 Straatspeeldag: VRIJWILLIGERS NODIG!
Woensdag 6 Juni 2018 Straatspeeldag: VRIJWILLIGERS NODIG! 05-06-2018
Op en rondom het Veluwelaanveld! Kom je ook? Noteer de datum in je agenda en vraag je vriendjes en vriendinnetjes mee. Wilt u of wil jij komen helpen? Heel graag!! Aanmelden kan bij Mieke, voor 1 mei a.s., via onderstaand email adres:
Read more >
Buurtfeest! WERVELEND WOENSEL en opgeven voor de Speelgoedmarkt!
Buurtfeest! WERVELEND WOENSEL en opgeven voor de Speelgoedmarkt! 04-06-2018
Op zondag 24 juni 2018 zal het Henri Dunantpark weer omgetoverd worden tot één groot feestelijk plein! Hét grote buurtfeest voor iedereen! Met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. In de bijlagen kan je alle promotie posters plus het podium/veld programma nalezen. Lees snel verder...
Read more >
GRATIS ZOMERAVONDEN BRIDGE IN JUNI 2018!
GRATIS ZOMERAVONDEN BRIDGE IN JUNI 2018! 29-05-2018
Bridgeclub Woenselse Heide nodigt u uit om een avondje op 6 - 13 - 20 en 27 juni te komen bridgen zowel voor de leden als niet-leden. Lees snel verder...
Read more >
Dinsdag 5 juni 2018 Nieuwe mensen ontmoeten
Dinsdag 5 juni 2018 Nieuwe mensen ontmoeten 29-05-2018
Lees verder...
Read more >
29 mei 2018 Gratis muzikale show: 4Tune goes Dutch
29 mei 2018 Gratis muzikale show: 4Tune goes Dutch 28-05-2018
Beste buurvrouw, buurman, een hele goede dag en een mooie nieuwe week toegewenst. Graag attenderen wij je nog snel even op een bijzondere muzikale show op dinsdagavond. Morgenavond dus! Lees verder...
Read more >
27 Mei 2018 Dierenbescherming
27 Mei 2018 Dierenbescherming 27-05-2018
Ben jij een echte dierenvriend? Lees verder...
Read more >
Zondag 27 mei 2018 Lentefeest in de Splinter
Zondag 27 mei 2018 Lentefeest in de Splinter 26-05-2018
Meer info:
Read more >
28 Mei 2018 Bijeenkomst commissie Eindhoven Airport
28 Mei 2018 Bijeenkomst commissie Eindhoven Airport 24-05-2018
Beste vertegenwoordigers en bewoners van wijken in Woensel Noord, in onze laatste Bewonersplatformvergadering van 26 april 2018 is de vergadering akkoord gegaan met de formele oprichting van een commissie die zich bezig houdt met “perikelen” rondom Eindhoven Airport. Dit betreft dan o.a. geluidsoverlast, extra fijnstof dat in de lucht komt, het aantal vluchtbewegingen van en naar Eindhoven Airport, etc. Lees verder...
Read more >
15-16 Mei 2018 Kiosk afgebrand...En er komt een (tijdelijke?) vervanging...!!
15-16 Mei 2018 Kiosk afgebrand...En er komt een (tijdelijke?) vervanging...!! 24-05-2018
In de late avond van 15 op 16 mei is de Kiosk in het Henri Dunantpark afgebrand. De Kiosk waar bewoners met hart en ziel aan hebben gewerkt, waar ze elkaar konden ontmoeten voor een praatje en een kopje koffie. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak. De resten van Kiosk zullen binnenkort opgeruimd worden.
Read more >
9 Mei 2018 Gratis Voorlichtingsavond = GECANCELD door te weinig aanmeldingen
9 Mei 2018 Gratis Voorlichtingsavond = GECANCELD door te weinig aanmeldingen 08-05-2018
Over mensenhandel, jeud- en jongerenprostitutie. Graag vooraf aanmelden via:
Read more >
16 Mei 2018 Open huis en gratis proefles Taoïstische Tai Chi™
16 Mei 2018 Open huis en gratis proefles Taoïstische Tai Chi™ 05-05-2018
Actief ontspannen met Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven. Op woensdag 16 mei van 20.00 tot 22:00 uur is er open huis en een gratis proefles Taoïstische Tai Chi™ kunsten in de gymzaal Stedelijk College, Oude Bossche Baan 20. Aanleiding is de nieuwe klas voor beginners die dan van start gaat. Dit is een goede gelegenheid om kennis te maken met deze Chinese bewegingskunst. De bewegingen worden aangeleerd op een natuurlijke manier, met geduld maar vooral met veel plezier. Lees verder...
Read more >
Maandag 14 mei 2018 Bijeenkomst over de toekomst van Eindhoven Airport
Maandag 14 mei 2018 Bijeenkomst over de toekomst van Eindhoven Airport 29-04-2018
Door wethouder Schreurs. Lokatie: Novotel, nabij de luchthaven. Tijdstip: 19.00 tot 20.30 uur.
Read more >
Woensdag 16 mei 2018 Jaarlijkse Zorgdag
Woensdag 16 mei 2018 Jaarlijkse Zorgdag 26-04-2018
Op woensdag 16 mei 2018 organiseert OVO haar jaarlijkse Zorgdag. Dit jaar met als thema 'Mantelzorg' Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Ontvangt u zorg van iemand uit uw omgeving? Lees verder...
Read more >
24 April 2018 Jouw Licht Op 040
24 April 2018 Jouw Licht Op 040 25-04-2018
Het cadeau, vanuit het project Jouw Licht Op 040, voor Woenselse Heide West is bekend. Lees verder...
Read more >
Vrijdag 20 april 2018 Afscheid Juf Hannie
Vrijdag 20 april 2018 Afscheid Juf Hannie 19-04-2018
Juf Hannie van basisschool de Schelp gaat met pensioen! Komt u ook afscheid nemen? Lees verder...
Read more >
Zaterdag 9 juni 2018 Uitnodiging Iftar avond, kom je ook?
Zaterdag 9 juni 2018 Uitnodiging Iftar avond, kom je ook? 18-04-2018
Een gezellig samenzijn, georganiseerd door buurtbewoners met gezamenlijke maaltijd voor alle buurtgenoten. Vanaf 20.45 uur is iedereen van harte welkom! Eindtijd?? Lees verder...
Read more >
Laatste nieuws uit de wijk in een compleet overzicht
Laatste nieuws uit de wijk in een compleet overzicht 08-04-2018
Voor de maanden april, mei en juni 2018. Lees snel verder...
Read more >
Donderdag 19 april 2018 Heel Eerdbrand bakt
Donderdag 19 april 2018 Heel Eerdbrand bakt 08-04-2018
Wie bakt er de lekkerste/origineelste taart? Een gerenommeerde jury proeft en beoordeelt. Komt U ook? Aanmelden bij de Gasterij.
Read more >
Stedelijk College gaat vernieuwen, maar eerst tijdelijk huisvesten op de Broodberglaan/Torenberglaan
Stedelijk College gaat vernieuwen, maar eerst tijdelijk huisvesten op de Broodberglaan/Torenberglaan 06-04-2018
MEI 2018. In verband met de nieuwbouwplannen van het Stedelijk College Eindhoven locatie Henegouwenlaan is definitief besloten om circa 600 – 700 leerlingen van deze school tijdelijk te huisvesten op de locatie Broodberglaan/Torenberglaan.
Read more >
10 April 2018 Presentatie herinrichting Veluwelaan
10 April 2018 Presentatie herinrichting Veluwelaan 05-04-2018
Op dinsdag 10 april van 19.00-20.30 uur presenteert de gemeente aan de buurt het voorlopig ontwerp van de herinrichting van de Veluwelaan (WoenselseHeide). Deze is gemaakt mede op basis van opmerkingen die bewoners eerder hebben doorgegeven. U vindt het ontwerp vanaf 9 april ook op de website van de gemeente:
Read more >
10 April 2018 Uitnodiging: herindelingsontwerp/ samenvoeging Nuenen-Eindhoven
10 April 2018 Uitnodiging: herindelingsontwerp/ samenvoeging Nuenen-Eindhoven 05-04-2018
Geachte heer, mevrouw, waarschijnlijk is u bekend dat de provincie Noord-Brabant de samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven tot één nieuwe gemeente voorbereidt. Op dit moment maken wij een herindelingsontwerp. Lees verder...
Read more >
Vrijdag 13 april 2018 Uitnodiging voor: 2 Buren, 2 Culturen
Vrijdag 13 april 2018 Uitnodiging voor: 2 Buren, 2 Culturen 05-04-2018
Een gezellig en informatief samenzijn waarin steeds een andere cultuur centraal staat. Deze keer de Islam.
Read more >
Dinsdag 8 mei 2018 DE SCOOTMOBIELCLUB OPNIEUW ON TOUR!
Dinsdag 8 mei 2018 DE SCOOTMOBIELCLUB OPNIEUW ON TOUR! 05-04-2018
Onze Ad en Nico hebben er zin in! Samen met jullie op de scootmobiel mooie tochten maken. Begeleid door 2 mensen op de fiets vindt de eerste tocht plaats. Lees verder...
Read more >
Donderdag 17 mei Uitnodiging Theatervoorstelling 'Zoeken' Een verhaal over dementie
Donderdag 17 mei Uitnodiging Theatervoorstelling 'Zoeken' Een verhaal over dementie 05-04-2018
Meer weten over dementie? Kom dan naar de gratis theatervoorstelling van het Rode Kruis Eindhoven. Aanmelden via:
Read more >
Vrijdag 20 april 2018 Spelletjesavond!
Vrijdag 20 april 2018 Spelletjesavond! 03-04-2018
Voor 15 jaar en ouder. Eigen spelletjes meenemen mag: graag zelfs. Na 20 april, voortaan elke 4e vrijdag van de maand!
Read more >
Heidehonk is tijdelijk gesloten van 23 april tot 1 mei 2018
Heidehonk is tijdelijk gesloten van 23 april tot 1 mei 2018 03-04-2018
Dit in verband met een verbouwing! Alle geplande vergaderingen gaan wel gewoon door.
Read more >
19 Maart 2018 Update Wijkcentrum Heidehonk
19 Maart 2018 Update Wijkcentrum Heidehonk 22-03-2018
Beste buurtbewoners, Ons buurthuis verandert: de kop is eraf, d.w.z. het eerste stuk van het plafond is eruit en er is een begin gemaakt met de wanden te verven. Lees verder...
Read more >
Zaterdag 24 maart 2018 Open Dag bij Spilcentrum Zuiderzeelaan
Zaterdag 24 maart 2018 Open Dag bij Spilcentrum Zuiderzeelaan 22-03-2018
Iedereen is van harte welkom! Info: 040 241 51 66.
Read more >
Donderdag 10 Mei 2018 Rommelmarkt
Donderdag 10 Mei 2018 Rommelmarkt 19-03-2018
Kramen kan men huren bij Timmermans. Telefoonnummer: 06 20 29 98 24.
Read more >
2 Maart 2018 Digitolk, computercursussen aanbod
2 Maart 2018 Digitolk, computercursussen aanbod 07-03-2018
Zodra er minimaal 6 mensen zijn die graag een computercursus willen volgen, dan zal Stichting Digitolk deze verzorgen in wijkcentrum Heidehonk. Lees verder...
Read more >
Zaterdag 10 maart 2018 Kraakwagens en NLdoet!
Zaterdag 10 maart 2018 Kraakwagens en NLdoet! 07-03-2018
Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Lees verder...
Read more >
Donderdag 15 maart 2018 Thema-avond Mantelzorg
Donderdag 15 maart 2018 Thema-avond Mantelzorg 07-03-2018
Sprekers zijn Klien van der Burgt en Liesbeth Hendriks van Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Deze lezing is gratis. Niet-leden wel graag vooraf aanmelden: 06 83 40 78 50.
Read more >
18 Maart  2018 Maak kennis met tennis!
18 Maart 2018 Maak kennis met tennis! 07-03-2018
Vrijdag 2 maart 2018 Bezoek Lodewijk Asscher aan Frits Philips lyceum-mavo en Olympia VMBO
Vrijdag 2 maart 2018 Bezoek Lodewijk Asscher aan Frits Philips lyceum-mavo en Olympia VMBO 02-03-2018
Op vrijdag 2 maart 2018 vanaf 15.00 uur zal Lodewijk Asscher, kamerlid en fractievoorzitter van de PvdA, het Frits Philips lyceum-mavo en Olympia vmbo Eindhoven bezoeken. Lees verder...
Read more >
= GECANCELD Perfect Pilates
= GECANCELD Perfect Pilates 02-03-2018
Door onvoorziene omstandigheden gaan de Pilateslessen die op maandagavond plaats zouden vinden in het Heidehonk, helaas niet door.
Read more >
Vrijdag 23 Februari 2018 Spelletjesavond
Vrijdag 23 Februari 2018 Spelletjesavond 24-02-2018
Kom je ook? Voor de leeftijd van 15 jaar en ouder. Je kunt je eigen spellen meenemen, graag zelfs!
Read more >
Februari 2018 Onze wijk is volop in beweging!
Februari 2018 Onze wijk is volop in beweging! 23-02-2018
Woenselse Heide in het licht! Klik hieronder voor alle informatie:
Read more >
6 Februari 2018 Nieuwe computercursussen. Ook voor u?
6 Februari 2018 Nieuwe computercursussen. Ook voor u? 13-02-2018
Bij minimaal 6 deelnemers per cursus vinden onderstaande cursussen plaats in het Heidehonk. Lees verder...
Read more >
8 Februari 2018 LPF Eindhoven, Bewonersplatform Woensel-Noord en Speelpark de Splinter pleiten voor extra parkeerplaatsen
8 Februari 2018 LPF Eindhoven, Bewonersplatform Woensel-Noord en Speelpark de Splinter pleiten voor extra parkeerplaatsen 13-02-2018
In 2016 is speelpark De Splinter aan het Henri Dunantpark uitgeroepen tot een van de geluksplekken van Eindhoven. Zeker in de zomermaanden komen er veel gezinnen recreëren en genieten van alles wat De Splinter te bieden heeft. Het speelpark is al jaren een groot succes. Maar dit succes heeft ook een keerzijde. Lees verder...
Read more >
1 Februari 2018 Ouderkamer basisschool De Schelp denkt mee over het leuker maken van lezen
1 Februari 2018 Ouderkamer basisschool De Schelp denkt mee over het leuker maken van lezen 01-02-2018
Vandaag heb ik als gebiedscoördinator samen met wethouder Jannie Visscher de Ouderkamer van basisschool De Schelp bezocht. Lees verder...
Read more >
1 Februari 2018 Een bruisend buurthuis? Vertel het ons!
1 Februari 2018 Een bruisend buurthuis? Vertel het ons! 01-02-2018
Heidehonk heeft een nieuw bestuur met nieuwe energie. Het buurthuis moet weer bruisend worden, laagdrempelig, aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen. Lees verder...
Read more >
2018 Bharatnatyam, Creatrieve dans en Rabindra Nritya
2018 Bharatnatyam, Creatrieve dans en Rabindra Nritya 01-02-2018
Vanaf heden worden er diverse dansvormen aangeboden in ons het wijkcentrum. Lestijden en meer informatie vindt u in het Heidehonk wijkactiviteiten weekoverzicht. Uitleg diverse dansen:
Read more >

Archive

25 Januari 2018 Vrijwilligers maken buurthuis Heidehonk weer bruisend en ontvangen kluscheque! 31-01-2018
31 Januari 2018 Operatie Steenbreek 31-01-2018
24 Januari 2018 Woonoverlast-App 25-01-2018
Show more archive items