×
 

Nieuwsbrief juni 2018

Rss |
IFrame embed
Dit is de negende nieuwsbrief Woonlasten de Baas. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de woonlasten- en armoedeaanpak in 's-Hertogenbosch.
Flexwerken over organisaties heen
Flexwerken over organisaties heen 31-05-2018
Samen werken op één locatie. Dat leek Jantien Petersen en Mathijs Raaijmakers wel een goed idee. Als trekkers van het praktijknetwerk Woonlasten de Baas namen zij het initiatief om eens per week samen bij de gemeente ’s-Hertogenbosch of op een andere locatie te werken. Zodat je snel kunt overleggen wanneer je elkaar nodig hebt. Maar je toch gewoon je eigen werk kunt doen. Jantien en Mathijs leggen graag uit waar het idee van deze ‘proeftuin’ vandaan komt.
Read more >
Bijeenkomst praktijknetwerk
Bijeenkomst praktijknetwerk 31-05-2018
Begin maart vond er weer een bijeenkomst van het praktijknetwerk plaats. Dit keer in Lab073. Onder de ruim 45 aanwezige professionals waren ook weer nieuwe gezichten, een goed teken! Om iedereen te leren kennen startten we met een kennismakingsronde, waarbij je aan de hand van een aantal vragen in gesprek ging met de ander. Het hoofdprogramma bestond uit twee workshops: onderhandelen met impact, hoe doe je dat? En de stand van zaken rond ERopAF. We geven graag een impressie van de bijeenkomst.
Read more >
Quiet Den Bosch
Quiet Den Bosch 31-05-2018
Een kind dat een kinderfeestje met een smoesje moet afzeggen, omdat er geen geld is om een cadeautje te kopen voor de jarige. Het is één van de vele verhalen die Quiet Den Bosch regelmatig hoort. Quiet Den Bosch is een marktplaats zonder geld voor mensen in een armoedesituatie. Members (huishoudens) hebben toegang tot producten en diensten die – gratis – door particulieren en bedrijven worden aangeboden. Projectleider Tessa van Berkel is ontzettend blij met alle sponsoren die er al zijn, maar de behoefte aan nog meer sponsoren is groot.
Read more >