×
 

Nieuwsbrief juni 2017

Rss |
IFrame embed
Dit is de zesde nieuwsbrief Woonlasten de Baas. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de community.
In gesprek met een gerechtsdeurwaarder over woonlasten en armoede
In gesprek met een gerechtsdeurwaarder over woonlasten en armoede 31-05-2017
We interviewen Carla Rijken, gerechtsdeurwaarder in Den Bosch. En vragen haar naar haar betrokkenheid bij het onderwerp woonlasten en armoede. “Mensen die niet weten dat ze een beroep op instanties kunnen doen om uit hun schulden te komen. De onwetendheid en de problemen die daarmee gepaard gaan, dat raakt mij”, zegt Carla. 
Read more >
Pilot Mijn EnergieInzicht gestart
Pilot Mijn EnergieInzicht gestart 31-05-2017
Energiekosten zijn een belangrijk onderdeel van de maandelijkse woonlasten. Voor veel huurders is het lastig elke maand weer rond te komen. Ze hebben geen grip op hun geld. Inzicht in energiekosten en weten waar je op kunt besparen, kan een eerste stap zijn om weer grip te krijgen op de woonlasten.
Read more >
Aanpak kinderarmoede krijgt prioriteit
Aanpak kinderarmoede krijgt prioriteit 31-05-2017
Nog steeds kunnen veel kinderen niet mee doen in de samenleving omdat zij in armoede leven. Ondanks alle inspanningen van vrijwilligers, professionals en de gemeente ’s-Hertogenbosch. In de stad wonen 3.600 kinderen die onder de bijstandsgrens leven. Zij hebben geen geld om bijvoorbeeld aan sport te doen, muziekles te volgen, naar de film te gaan of aan verjaardagsfeestjes mee te doen. Ook is er geen geld voor een bus- of treinreisje.
Read more >