×
 

Nieuwsbrief 2

Rss |
IFrame embed
Dit is de tweede nieuwsbrief van Woonlasten de Baas. Maandelijks houden we u op de hoogte van het nieuws over projecten.
Jong geleerd, oud gedaan
Jong geleerd, oud gedaan 31-05-2016
Van 14 t/m 18 maart was de week van het geld. Om deze week onder de aandacht te brengen, gaven leerlingen van het Koning Willem I college onder de titel ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan’ voorlichting aan groep 8 van een aantal basisscholen in ’s-Hertogenbosch.
Read more >
Vervolg bestuursconferentie woonlasten
Vervolg bestuursconferentie woonlasten 31-05-2016
Op 6 oktober 2015 organiseerden de gemeente ’s Hertogenbosch, de Bossche woningcorporaties en het SHP een woonlastenconferentie. Daar kwamen 30 maatschappelijke organisaties bijeen, waaronder zorgverzekeraars, een bank, energiemaatschappijen, een vervoersmaatschappij en diverse zorg- en welzijnsorganisaties. Ook zij hebben te maken met mensen/huishoudens met hoge (woon)uitgaven in combinatie met een laag inkomen.
Read more >
Armoedeproblematiek en woonlasten
Armoedeproblematiek en woonlasten 31-05-2016
Samen de woonlastenproblematiek in de gemeente ’s-Hertogenbosch een halt toeroepen. Dat was de uitdaging die vanuit Woonlasten de Baas aan ING werden voorgelegd. ING werd daarbij aangesproken op één van haar maatschappelijke opvattingen: een bijdrage leveren aan financiële fitheid van de Nederlandse maatschappij. Kees Span (relatiemanager instellingen ING – Zuid Oost Nederland) geeft zijn visie.
Read more >
Pilot: Verantwoord financieel beheer vaste lasten
Pilot: Verantwoord financieel beheer vaste lasten 31-05-2016
De woonlastenconferentie die in oktober 2015 plaatsvond, heeft een aantal partijen dichter bij elkaar gebracht als het gaat om de aanpak van de woonlastenproblematiek en het voorkomen en oplossen van schulden. Het idee is om na te gaan of het voor mensen met een bijstandsuitkering mogelijk is de vaste lasten direct door te betalen aan de ‘leveranciers’
Read more >
Eerste werksessie stedelijke kopgroep maatwerk
Eerste werksessie stedelijke kopgroep maatwerk 31-05-2016
Op 25 mei was de eerste van drie werksessies van de stedelijke kopgroep maatwerk. Zo’n 20 professionals van diverse maatschappelijke organisaties zijn onder leiding van Albert Jan Kruiter aan de slag gegaan met het maatwerk gedachtegoed.
Read more >