×
 

Kennismaken met 't Saam

't Saam, een plaats waar mensen elkaar al meer dan 30 jaar ontmoeten om hun hobby te beoefenen en hun vrije tijd creatief te besteden.

 


Bekijk onze activiteiten

Onze doelstelling

Zoveel mogelijk inwoners uit onze gemeente de kans bieden om deel te blijven nemen aan de maatschappij, door middel van praktisch gerichte activiteiten in ons centrum voor hobby en vrije tijd. Deelname aan onze activiteiten kan de zelfredzaamheid vergroten en zorgt ervoor dat mensen contacten blijven onderhouden met anderen.

Onze stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door deze inwoners in de gelegenheid te stellen een hobby uit te oefenen en werkzaamheden te verrichten voor zichzelf en voor de samenleving en kennis te laten maken met technieken, materialen en gereedschappen.

Onze doelstelling

Ons profiel

Op 7 oktober 1989 is 't Saam officieel van start gegaan als dorpswerkplaats. Sinds 1 januari 2017 zijn we een zelfstandige stichting met een aangepaste naam die beter de activiteiten beschrijft:   't Saam, Centrum voor hobby en vrije tijd.

We zijn gehuisvest in een oude - volledig gerenoveerde - boerderij dicht bij het centrum van Mierlo. De boerderij is eigendom van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De creatieve afdelingen worden begeleid door vrijwilligers, op wie altijd een beroep gedaan kan worden. Maar ook medebezoekers zijn hulpvaardig en bereid eenieder met raad en daad bij te staan.

Er wordt niet alleen maar gewerkt op de diverse afdelingen. Er zijn de nodige koffiepauzes, waarin de bezoekers alle tijd en kans hebben om hun hart te luchten of over dagelijkse dingen te praten.

De kosten zijn gering. Voor de machines en de gebruikte materialen wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor de consumpties wordt een klein bedrag gerekend en benodigde materialen kunnen bezoekers zelf meebrengen of in de werkplaats bestellen.

Onze werkplaats

Weet je

dat er een jubileumboek is.
dat er een jubileumboek is.
't Saam bestond vorig jaar 30 jaar en over deze 30 jaar is een prachtig boek samengesteld. Het boek is te koop op 't Saam.
More items >

Actueel

Workshop Bloemschikken.
Workshop Bloemschikken.
23 mrt 2020 from 13:00 until 16:00
Op maandag 23 maart zal Ellen Deelen een workshop Bloemschikken verzorgen.
Paas- of lenteornament van hout maken
Paas- of lenteornament van hout maken
04 apr 2020 the entire day
Op zaterdag 4 april kunt u onder begeleiding van ervaren mensen een paasornament of een lente ornament maken.
More items >