×
 

Winter in Proeftuin Meerhoven

Een proeftuin in de winter is geen saaie boel!
Winter in Proeftuin Meerhoven

De proeftuin bood vandaag rond 10:00 uur een winterse aanblik. Rijp op de bedden en de geultjes met een laagje ijs bedekt. De kas heeft de donderdag storm goed doorstaan en de watertank bij de kas is al goed gevuld.

Maar al snel brak snel de zon door en konden wij zelfs buiten in het zonnetje genieten van een kopje koffie en/of thee.

Ook in de winter is er volop activiteit: nieuwe kweekbedden worden aangelegd, onderhoud en uitbreiding van hagen, oude bedden worden opgeschoond, de eerste zaden gaan de grond weer in. Ook de paden van pallets worden aangevuld, zodat je met droge voeten tussen de bedden kunt lopen en met de kruiwagen compost kunt verplaatsen.

Op de foto is het misschien niet echt goed te zien, maar vandaag zijn drie volwassen kruisbessen struiken gepland aan de buitenkant van het bed dat aan het fietspad grenst. De struiken zijn nu nog kaal, maar dit voorjaar leveren zij lekkere rode en groene kruisbessen, waar u als bezoeker/passant van mag genieten. In onze tuin groeiden hadden de kruisbessen het niet meer echt naar hun zin, want de haag benam de struiken teveel licht. In de proeftuin krijgen zij alle kans om te groeien, want zij staan vrij van hagen en grote bomen.

Mocht u struiken of overjarige groenten planten over hebben en vindt u het jammer om deze naar de stort te brengen, dan kunt u deze iedere zondag van 10:00 – 12:00 uur afgeven in de proeftuin. Als bij u thuis een kruiwagen, tuin gereedschap of plastic stoelen in de weg staan, wij zijn er blij mee en u mag natuurlijk in ruil voor uw gift verse groenten mee naar huis nemen.

Images

8 Email
Keywords : 

Related

Proeftuin Meerhoven 17 september
Proeftuin Meerhoven 17 september
De tuin staat er schitterend bij
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
Steeds meer inwoners en bezoekers weten de Proeftuin Meerhoven te vinden. De een laat zicht voorlichten door Leo en de ander stapt van zijn fiets en begint een praatje met Leo en zijn tuinders. De Proeftuin heet iedere bezoeker van harte welkom. Iedere zondag van 10:00 tot 12:00 uur zijn wij in de Proeftuin actief bezig.
Proeftuin Meerhoven al bezocht?
Proeftuin Meerhoven al bezocht?
Kijk wat er allemaal al groeit in onze Proeftuin en wie haar al bezocht
 Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Een paar weken geleden reed een moeder met haar twee dochters op de fiets naar de Proeftuin
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
24 mei 2017 was wethouder Yasin Torunoglu op werkbezoek bij Duurzaam Meerhoven. De ontvangst was bij Proeftuin Meerhoven. Inge van Duurzaam Meerhoven vertelde iets over de achterliggende beweegredenen en hoe de activiteiten steeds verder uitgebreid werden. Het nieuwste initiatief heet Meer en is een community shop die in het winkelcentrum Meerrijk moet komen. Daarna reikte de wethouder de waarderingscheque uit en volgde een rondleiding door Proeftuin Meerhoven. (Fotografie: Berry de Jong (www.beyef.com))
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel
De proeftuin begint groen te kleuren
De proeftuin begint groen te kleuren
Proeftuin Meerhoven is pas enkele maanden in bedrijf, maar begint steeds meer tot leven te komen.