×
 

Proeftuin Meerhoven al bezocht?

Kijk wat er allemaal al groeit in onze Proeftuin en wie haar al bezocht
Proeftuin Meerhoven al bezocht?

Een zomerse zondag in juli en Arno en Ina komen een kijkje nemen in de Proeftuin Meerhoven. Beiden zijn geïnteresseerd in duurzame voeding en laten zich door Leo rondleiden door de Proeftuin en helpen daarna een ochtend mee. Ook steeds meer fietsers en wandelaars stoppen bij de Proeftuin en maken een praatje met Leo en zijn tuinders.

Ik ben een paar weken niet in de Proeftuin geweest en het is verbazingwekkend hoe de zaden, ondanks het wisselvallige klimaat groeien. De snijbiet en de posteleinwachten op hun oogst. De kruidentuin staat er weelderig bij. De zaden van de eerste serie pompoenen vonden de vogels ook een lekkernij, maar de vruchten struiken hebben het duidelijk moeilijker.

De sla heeft het gered, net als de blauwe aardappels en de aardperen. Voor een eerste jaar helemaal geen verkeerd resultaat.

Naast werken in de moestuin is er ook tijd voor ontspanning. In een Proeftuin heb je de keuze uit diverse soorten munt voor je kopje verse thee en dat bevalt Inge duidelijk prima.

De constante aanvoer van voldoende water blijft toch een zorg. Het opvangen van regenwater in tonnen, lukt nog niet op de manier waarop wij hoopten. Maar in tijden van weinig regen, moet je over een flinke voorraad beschikken om de groeiende moestuin van water te voorzien. Een buitenkraan zou een welkome oplossing zijn voor dit probleem, maar de kosten vormen nu nog een struikelblok.

De Proeftuin is iedere zondag van 10:00 – 12:00 uur open en je bent van harte welkom.

Images

8 Email
Keywords : 

Related

Winter in Proeftuin Meerhoven
Winter in Proeftuin Meerhoven
Een proeftuin in de winter is geen saaie boel!
Proeftuin Meerhoven 17 september
Proeftuin Meerhoven 17 september
De tuin staat er schitterend bij
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
Steeds meer inwoners en bezoekers weten de Proeftuin Meerhoven te vinden. De een laat zicht voorlichten door Leo en de ander stapt van zijn fiets en begint een praatje met Leo en zijn tuinders. De Proeftuin heet iedere bezoeker van harte welkom. Iedere zondag van 10:00 tot 12:00 uur zijn wij in de Proeftuin actief bezig.
 Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Een paar weken geleden reed een moeder met haar twee dochters op de fiets naar de Proeftuin
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
24 mei 2017 was wethouder Yasin Torunoglu op werkbezoek bij Duurzaam Meerhoven. De ontvangst was bij Proeftuin Meerhoven. Inge van Duurzaam Meerhoven vertelde iets over de achterliggende beweegredenen en hoe de activiteiten steeds verder uitgebreid werden. Het nieuwste initiatief heet Meer en is een community shop die in het winkelcentrum Meerrijk moet komen. Daarna reikte de wethouder de waarderingscheque uit en volgde een rondleiding door Proeftuin Meerhoven. (Fotografie: Berry de Jong (www.beyef.com))
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel
De proeftuin begint groen te kleuren
De proeftuin begint groen te kleuren
Proeftuin Meerhoven is pas enkele maanden in bedrijf, maar begint steeds meer tot leven te komen.