×
 

Welkom op de community van Proeftuin Meerhoven!

Proeftuin Meerhoven is een community garden waar omwonenden kunnen genieten van de buurtmoestuinbeleving.

Onlangs is in Meerhoven een community garden gestart. Onze community garden is een gemeenschapstuin waar onder gezamenlijk eigenaarschap omwonenden mee-tuineren, genieten van de zon, de natuur en het goede gezelschap, verhalen en snoepen uit de tuin. Fitness in de frisse buitenlucht. Gezamenlijk eigenaarschap van verse groenten, fruit en kruiden; gezellig samen genieten in en van de tuin; gelegenheid (geen verplichting!) tot mee-tuinieren onder deskundige begeleiding; het genot van de oogst.

We waarderen de uitwisseling met andere culturen, plantensoorten en gerechten. Iedereen is dan ook welkom.

Inmiddels wordt er elke week aan de tuin gewerkt. Met beschikbare middelen is het terrein afgebakend en zijn de eerste plantjes in de grond gezet en is er gezaaid. Kom genieten of meehelpen. Kijk hiernaast bij Agenda wanneer we aanwezig zijn.

Waar

Proeftuin Meerhoven vind je op Parkforum (tussen Biomassacentrale en de randweg Parkforum). 

English

Recently our community garden Proeftuin Meerhoven has started. We welcome you for gardening, enjoying the sun, the nature and each others company and for sharing the fruits. From Sunday the 20th of November you're every Sunday welcome between 13:00 and 15:00 hours for a chat. 

Nieuws

Proeftuin Meerhoven al bezocht?
Proeftuin Meerhoven al bezocht?
Kijk wat er allemaal al groeit in onze Proeftuin en wie haar al bezocht
 Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Sury bezoekt Proeftuin Meerhoven
Een paar weken geleden reed een moeder met haar twee dochters op de fiets naar de Proeftuin
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel
De proeftuin begint groen te kleuren
De proeftuin begint groen te kleuren
Proeftuin Meerhoven is pas enkele maanden in bedrijf, maar begint steeds meer tot leven te komen.
Boeken lenen
Boeken lenen
Regelmatig lees ik interessante boeken over moestuinieren en aanverwante onderwerpen. Graag deel ik al die inspirerende boeken met jou.
Tuingereedschap gezocht
Tuingereedschap gezocht
Nu we een plek hebben om gereedschap te bewaren als er niet getuinierd wordt, is het ook handig om wat zaken ter plekke te hebben. Daarom zijn we op zoek naar een:
Proeftuin040
Proeftuin040
Platform voor stadslandbouw in Eindhoven Met het initiëren van nieuwe initiatieven, het versterken en verstevigen van bestaande initiatieven en het verbinden van beiden draagt Proeftuin040 als platform bij aan het versterken van dit stadslandbouw “eco-systeem”.
Dorpstuin Hurdegaryp
Dorpstuin Hurdegaryp
Dit is een prachtige tuin in Friesland waaruit wij inspiratie kunnen halen.
Steun Proeftuin Meerhoven
Steun Proeftuin Meerhoven
Steun Proeftuin Meerhoven met een donatie - al dan niet in natura - of wordt lid van de coöperatie.
Help met voorzaaien
Help met voorzaaien
Adopteer zaden, kweek ze op de vensterbank of het aanrecht en plant ze vanaf april in de Proeftuin. Kies uit paprika's, courgettes, pompoenen, rabarber en kardoen. Heb je zaailingen of planten over uit eigen tuin of volkstuin en je wilt ze delen met ons? We stellen graag enkele plantbedden beschikbaar voor jouw bijdragen.
More items >

Agenda

Meetuinieren
Meetuinieren
20 aug 2017 from 10:00 until 12:00
Kom ook in juli meetuinieren, misschien zelfs mee oogsten en vooral genieten van de tuin.
Meetuinieren
Meetuinieren
27 aug 2017 from 10:00 until 12:00
Kom ook in juli meetuinieren, misschien zelfs mee oogsten en vooral genieten van de tuin.
More items >

Foto's

Leden van Proeftuin Meerhoven kunnen hier foto's uploaden die ze willen delen met alle lezers van de website.
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
De Proeftuin Meerhoven groeit en bloeit
Steeds meer inwoners en bezoekers weten de Proeftuin Meerhoven te vinden. De een laat zicht voorlichten door Leo en de ander stapt van zijn fiets en begint een praatje met Leo en zijn tuinders. De Proeftuin heet iedere bezoeker van harte welkom. Iedere zondag van 10:00 tot 12:00 uur zijn wij in de Proeftuin actief bezig.
Zondag 25 juni - een bankje
Zondag 25 juni - een bankje
Aan de buitenrand van de proeftuin, tegenover de container is door de gemeente een bankje geplaatst. Onze bezoekers kunnen nu dus even voor de deur uitrusten. Helaas zorgt de droogte voor achterblijvende groei. Toch hebben we na de spinazie nu snijbiet om te oogsten. En uiteindelijk begint de rabarber aan de slaan. Dat wordt volgend jaar een mooie oogst. Pompoen en meloen lijken de droogte te weerstaan. Verder zie je op de foto's aardappelen en tuinbonen. We hebben besloten de tuinbonen en de kapucijners te laten staan, zodat we de bonen volgen jaar kunnen zaaien.
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
Wethouder Yasin Torunoglu bezoekt Proeftuin Meerhoven
24 mei 2017 was wethouder Yasin Torunoglu op werkbezoek bij Duurzaam Meerhoven. De ontvangst was bij Proeftuin Meerhoven. Inge van Duurzaam Meerhoven vertelde iets over de achterliggende beweegredenen en hoe de activiteiten steeds verder uitgebreid werden. Het nieuwste initiatief heet Meer en is een community shop die in het winkelcentrum Meerrijk moet komen. Daarna reikte de wethouder de waarderingscheque uit en volgde een rondleiding door Proeftuin Meerhoven. (Fotografie: Berry de Jong (www.beyef.com))
Zondag 30 april - braam en bladeren
Zondag 30 april - braam en bladeren
De bladeren die we eerder hadden gekregen en gebruikt hebben om de lasagne van karton en compost af te dekken, is minder geschikt dan we eerder dachten. Het restant verplaatsen we daarom naar buiten de cirkel. Een hele klus. De haag willen we versterken met lekkere stekelplanten zoals braam en japanse wijnbes. Marjola heeft gisteren nog wat bramen geplant. Ook willen we langs deze weg de gulle gever van een paar weken geleden bedanken voor de aardbeienplantjes.
More items >