×
 

Wat doet het platform

Wat doet het platform gehandicapten Valkenswaard en wat kunt ù doen, samen met ons?

Voor u en met u werken wij aan de deelname aan de maatschappij van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Wij adviseren daarover aan de gemeente.

Voorbeelden: toegankelijkheid openbare gebouwen, verlaging stoepranden voor rolstoelers, aanpassing bushaltes, maar ook toegankelijkheid van evenementen.

Wij onderzoeken ook de mogelijkheden voor toegang tot recreatie en het verzorgen van voorlichting op scholen over wat het betekent gehandicapt te zijn.

Wat kunt ù doen?

Daarnaast willen wij samen met u werken aan het uitwisselen van informatie en ervaringen. Wij maken daarbij gebruik van onze nieuwe website.

Ook ù kunt daaraan bijdragen door het melden of aanleveren van belangrijke informatie. Binnenkort starten wij bovendien met het bieden van mogelijkheden om met elkaar contact te hebben via een beveiligd netwerk en als u beschikt over een webcam of laptop, zelfs via zogenaamd beeldbellen!

Waarom doen we dat samen met u?

Iedereen moet kunnen deelnemen aan de samenleving, zelfstandig en op de manier waarop hij/zij verkiest.

Hoe werkt deze website?

Toelichting over de werking van de website.

In de zwarte menubalk bovenaan staan diverse hoofdrubrieken. Als u daarop klikt, dan komt u in een scherm met meerdere onderwerpen/organisaties die van belang zijn. Waar mogelijk met een logo. Als u een onderwerp selecteert, dan vindt u in de meeste gevallen een directe koppeling naar hun website.

Netwerkgroepen en beeldbellen.

Op korte termijn is het mogelijk om via een afgesloten netwerk als groep met elkaar te communiceren, ervaringen uit te wisselen, afspraken te maken enzovoort. Zo'n groep (ook wel community genoemd)

kan zich gezamenlijk aanmelden of geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij een bestaande groep. Ook wordt het mogelijk om contact met elkaar te hebben via het zogenaamde beeldbellen.

Voorwaarde is, dat u beschikt over een webcam of laptop. Wij gaan deze mogelijkheid bieden in samenwerking met Ons Net Eindhoven. Om u een indruk te geven wat er zoal mogelijk is, kunt u hiernaast klikken op een videopresentatie van Ons Net Eindhoven.

Bent u geïnteresseerd of wil u meer informatie?

- U kunt zich registreren door rechtsboven te klikken op "registreren",

- U kunt mailen naar: gehandicaptenvalkenswaard@gmail.com,

- U kunt bellen met 06 12 99 23 55.