×
 

HET boek

Hier vindt u het complete boek dat de gemeente Eindhoven en Stichting Woonbedrijf lieten opstellen over de Oostenrijkse woningen in Tongelre. Ook de toespraak van Jeannine Schellekens bij de feestelijke introductie van dit boek.
HET boek

De gemeente Eindhoven en Stichting Woonbedrijf besloten eind 2013 - begin 2014 om een stukje cultureel erfgoed zo goed mogelijk te beschermen zónder er een officiële status aan te geven. De Oostenrijkse woningen in Tongelre hebben een unieke uitstraling, maar deze uitstraling staat of valt met de verbouwingen van de bewoners. De buurt is geen "beschermd dorpsgezicht" en valt niet onder monumentenzorg. D.m.v. een boek met geschiedenis, momentopnames uit de buurt en aanwijzingen over eventuele verbouwingen hoopt de gemeente dat bewoners vrijwillig dit culturele erfgoed zo veel mogelijk in stand houden.

Het complete boek kunt u inzien door het pdf-bestand aan te klikken. Delen van dit boek vindt u terug op andere pagina's van deze website.

De toespraak van Jeannine Schellekens bij de feestelijke introductie van dit boek vindt u ook hieronder terug.

Alle bewoners van de Oostenrijkse woningen hebben recht op een gratis exemplaar - dat ze ook mee kunnen nemen als ze verhuizen. Nieuwe bewoners zullen er eentje ontvangen van hun straatambassadeur.

Gezien de beperkte oplage van destijds willen we van nu (15-5-2018) af aan alle nog beschikbare exemplaren reserveren voor bewoners.

8 Email

Related