×
 

Welkom op OnsDoornakkers.nl

Welkom op OnsDoornakkers.nl, uw startpunt voor alles Doornakkers! Op deze website vindt u een complete verzameling van alle activiteiten en berichten uit de communities gelokaliseerd in Doornakkers.

Wilt u ook dat uw berichten en activiteiten op deze website verschijnen stuur dan een email aan helpdesk@onsplatform.tv om naar de mogelijkheden te vragen. Zij kunnen uw communitywebsite koppelen aan OnsDoornakkers.nl waardoor uw artikelen met alle inwoners van Doornakkers gedeeld worden.

Basismodel OnsPlatform.tv

Doornakkers.nl (deze website) is de top community website voor de wijk Doornakkers. In de onderstaande afbeeldingen kunt u zien wat we daarmee bedoelen. Onder deze website hangen verschillende community websites waarvan u (mogelijk) lid kunt worden. Alle openbare content die op die websites geplaatst wordt, wordt op deze website verzameld.

 

Hieronder treft een beknopte beschrijving over de structuur van OnsPlatform.tv:

Zie plaatje 1: Voorbeeld opzet voor de wijk Doornakkers in Eindhoven

 • Individuele bewoners behoren tot community. Bewoners kunnen lid zijn van 1 of meerdere communities.
 • Community behoort tot bijvoorbeeld een buurt
 • Buurt behoort tot stadsdeel
 • Stadsdeel behoort tot stad

Zie plaatje 2: Ingezoomd op een community
 
OnsPlatform.tv in een notendop:

 • OnsPlatform.tv bestaat uit diverse community websites en leden.
 • Communities kunnen worden aangevraagd bij Ons Net Eindhoven. Zij beoordelen de aanvraag. Deze autorisatie kan worden gedelegeerd.
 • Bezoekers kunnen lid worden van een community website en na acceptatie zijn zij lid van de betreffende community maar ook direct lid van OnsPlatform.tv. Minimale vereiste is een geldig e-mailadres. Geaccepteerde leden ontvangen via e-mail een login en wachtwoord.
 • Omdat men lid is van OnsPlatform.tv heeft men een eigen profiel. Dit profiel kan ook gebruikt worden wanneer men ook lid wil worden van andere community websites op OnsPlatform.tv.
 • Een community website heeft een openbaar gedeelte en een gesloten gedeelte.
 • Leden van een community website kunnen zelf content plaatsen. Men kan per content item bepalen of het openbaar is of alleen voor de leden (gesloten).
 • De content geplaatst op het openbare gedeelte kan door iedereen op het internet gelezen of bekeken worden. De content geplaatst op het gesloten gedeelte is alleen te bekijken of te lezen door leden van de betreffende community. (dus niet alle leden van OnsPlatform.tv).
 • Alle leden van OnsPlatform.tv kunnen ongeacht de community reageren op content indien de plaatser van die content die mogelijkheid heeft aangevinkt.
 • Community websites zijn altijd autonome units. Communitie websites kunnen volledig los staan van andere community websites, maar kunnen ook in een samenhang worden geplaatst. Een boomstructuur van boven- en onderliggende communities. Openbare content kan van onder naar boven doorstromen en in speciale gevallen kan ook content naar beneden worden gepusht.
 • Community websites hebben een eigen CMS (Content Management System). Binnen een community website zijn 1 of meer administrators aan te wijzen die toegang hebben tot het CMS. In het CMS kan o.a. de opmaak worden bepaald en worden bijv. gebruikers beheerd.
 • Binnen communitie websites zijn diverse applicaties in te zetten. Welke applicaties dat zijn hangt van de behoefte van de community af. Men kan o.a. kiezen uit: artikelen, video’s, fotoalbums, enquêtes, agenda’s, digisoos, marktplaats, duimpjes, livestreams (bijv. SamenVeilig), etc.
 • Binnen communities kunnen groepen worden aangemaakt. Groepen kunnen worden afgesloten van de rest, zodat niet zichtbaar is wie in de groep zit. Deelnemers aan een groep kunnen ook content uitsluitend voor de deelnemers van de groep plaatsen (soort intranet binnen de community)
 • Groepen kunnen beperkt worden in de mogelijkheden. Deelnemers van een groep zijn dan wel lid van een community, maar kunnen bijv. de content op het gesloten gedeelte niet lezen of bekijken.

 

Agenda

Wandelgroep
Wandelgroep
27 feb 2017 from 14:00 until 15:00
Start 14.00 uur bij de Toeloop. Einde 15.00 uur. Verzamelen bij de stamtafel in de Toeloop om kwart voor 2.
schaak, dam club
schaak, dam club
27 feb 2017 from 19:00 until 21:00
elke maandag is er in de restauratie van Vitalis een schaak en dam club
Bewegen op Afstand
Bewegen op Afstand
28 feb 2017 from 10:15 until 10:45
Vanaf dinsdag 17 mei: van 10.15 tot 10.45 uur op vijf locaties van Vitalis Er is een live-verbinding met Medisch Sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven. We doen onder leiding van een docent ‘op afstand’ oefeningen om fit te blijven.
Bewegen op Afstand
Bewegen op Afstand
28 feb 2017 from 11:00 until 11:30
Samen met anderen bewegen onder begeleiding van een fitnesscoach van Top Support, met achteraf een kopje koffie.
BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
01 mrt 2017 from 14:00 until 15:00
Aangeboden door Zeeuw sport onder leiding van Marieke Visser. voor meer info: Marieke Visser info@bewegenblijft.nl telefoonnummer 06-18140139
More items >

Nieuws

BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
Aangeboden door Zeeuw sport onder leiding van Marieke Visser. voor meer info: Marieke Visser info@bewegenblijft.nl telefoonnummer 06-18140139
Carnavalsdisco voor kinderen uit Doornakkers van 8 -13 jaar!
Carnavalsdisco voor kinderen uit Doornakkers van 8 -13 jaar!
Op vrijdag 17 februari van 18.30 tot 20.30 uur in de zaal van Stichting Broeinest, Tenierslaan 13 in Eindhoven. Tickers maar 1 euro, inclusief gratis drankje (daarna fris en chips 0,50 cent!
Bewegen op Afstand in de Toeloop nog steeds groot succes
Bewegen op Afstand in de Toeloop nog steeds groot succes
Deze ochtend was het weer een gezellige drukte in De Toeloop. Onder leiding van Devin, een van de instructeurs bij TopSupport, zetten een 11-tal vitale dames en heren hun beste beentje voor.
Loop eens gezellig met ons mee
Loop eens gezellig met ons mee
Iedere maandagmiddag wandelen wij een uurtje als het goed weer is.
politiespreekuur
politiespreekuur
inloop spreekuur politie
More items >