×
 

Welkom op OnsDoornakkers.nl

Welkom op OnsDoornakkers.nl, uw startpunt voor alles Doornakkers! Op deze website vindt u een complete verzameling van alle activiteiten en berichten uit de communities gelokaliseerd in Doornakkers.

Wilt u ook dat uw berichten en activiteiten op deze website verschijnen stuur dan een email aan helpdesk@onsplatform.tv om naar de mogelijkheden te vragen. Zij kunnen uw communitywebsite koppelen aan OnsDoornakkers.nl waardoor uw artikelen met alle inwoners van Doornakkers gedeeld worden.

Basismodel OnsPlatform.tv

Doornakkers.nl (deze website) is de top community website voor de wijk Doornakkers. In de onderstaande afbeeldingen kunt u zien wat we daarmee bedoelen. Onder deze website hangen verschillende community websites waarvan u (mogelijk) lid kunt worden. Alle openbare content die op die websites geplaatst wordt, wordt op deze website verzameld.

 

Hieronder treft een beknopte beschrijving over de structuur van OnsPlatform.tv:

Zie plaatje 1: Voorbeeld opzet voor de wijk Doornakkers in Eindhoven

 • Individuele bewoners behoren tot community. Bewoners kunnen lid zijn van 1 of meerdere communities.
 • Community behoort tot bijvoorbeeld een buurt
 • Buurt behoort tot stadsdeel
 • Stadsdeel behoort tot stad

Zie plaatje 2: Ingezoomd op een community
 
OnsPlatform.tv in een notendop:

 • OnsPlatform.tv bestaat uit diverse community websites en leden.
 • Communities kunnen worden aangevraagd bij Ons Net Eindhoven. Zij beoordelen de aanvraag. Deze autorisatie kan worden gedelegeerd.
 • Bezoekers kunnen lid worden van een community website en na acceptatie zijn zij lid van de betreffende community maar ook direct lid van OnsPlatform.tv. Minimale vereiste is een geldig e-mailadres. Geaccepteerde leden ontvangen via e-mail een login en wachtwoord.
 • Omdat men lid is van OnsPlatform.tv heeft men een eigen profiel. Dit profiel kan ook gebruikt worden wanneer men ook lid wil worden van andere community websites op OnsPlatform.tv.
 • Een community website heeft een openbaar gedeelte en een gesloten gedeelte.
 • Leden van een community website kunnen zelf content plaatsen. Men kan per content item bepalen of het openbaar is of alleen voor de leden (gesloten).
 • De content geplaatst op het openbare gedeelte kan door iedereen op het internet gelezen of bekeken worden. De content geplaatst op het gesloten gedeelte is alleen te bekijken of te lezen door leden van de betreffende community. (dus niet alle leden van OnsPlatform.tv).
 • Alle leden van OnsPlatform.tv kunnen ongeacht de community reageren op content indien de plaatser van die content die mogelijkheid heeft aangevinkt.
 • Community websites zijn altijd autonome units. Communitie websites kunnen volledig los staan van andere community websites, maar kunnen ook in een samenhang worden geplaatst. Een boomstructuur van boven- en onderliggende communities. Openbare content kan van onder naar boven doorstromen en in speciale gevallen kan ook content naar beneden worden gepusht.
 • Community websites hebben een eigen CMS (Content Management System). Binnen een community website zijn 1 of meer administrators aan te wijzen die toegang hebben tot het CMS. In het CMS kan o.a. de opmaak worden bepaald en worden bijv. gebruikers beheerd.
 • Binnen communitie websites zijn diverse applicaties in te zetten. Welke applicaties dat zijn hangt van de behoefte van de community af. Men kan o.a. kiezen uit: artikelen, video’s, fotoalbums, enquêtes, agenda’s, digisoos, marktplaats, duimpjes, livestreams (bijv. SamenVeilig), etc.
 • Binnen communities kunnen groepen worden aangemaakt. Groepen kunnen worden afgesloten van de rest, zodat niet zichtbaar is wie in de groep zit. Deelnemers aan een groep kunnen ook content uitsluitend voor de deelnemers van de groep plaatsen (soort intranet binnen de community)
 • Groepen kunnen beperkt worden in de mogelijkheden. Deelnemers van een groep zijn dan wel lid van een community, maar kunnen bijv. de content op het gesloten gedeelte niet lezen of bekijken.

 

Agenda

Bewegen op Afstand
Bewegen op Afstand
25 apr 2017 from 11:00 until 11:30
Samen met anderen bewegen onder begeleiding van een fitnesscoach van Top Support, met achteraf een kopje koffie.
BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
BEWEGEN BLIJFT (gym voor ouderen)
26 apr 2017 from 14:00 until 15:00
Aangeboden door Zeeuw sport onder leiding van Marieke Visser. voor meer info: Marieke Visser info@bewegenblijft.nl telefoonnummer 06-18140139
Werkplaats financien
Werkplaats financien
27 apr 2017 from 10:00 until 12:00
inloop spreekuur
politiespreekuur
politiespreekuur
27 apr 2017 from 10:00 until 11:30
inloop spreekuur politie
Dansen op de lijn voor 55+
Dansen op de lijn voor 55+
27 apr 2017 from 13:00 until 14:15
Samen dansen onder leiding van een professionele dansleraar.
More items >

Nieuws

Buurtcontract Doornakkers 2017
Buurtcontract Doornakkers 2017
In een buurtcontract spreken diverse organisaties die in de buurt actief zijn, de gemeente én bewoners, met elkaar af wat zij dit jaar in de buurt gaan doen. Daarmee is voor alle bewoners, maar ook voor alle betrokken organisaties duidelijk wat ze van elkaar mogen verwachten.
0% huurverhoging voor bijna alle huurders in 2017
0% huurverhoging voor bijna alle huurders in 2017
De meeste huurders krijgen dit jaar geen huurverhoging. Alleen de huren hoger dan 710,68 Euro verhogen wij met 0,3%. Zo zorgt Woonbedrijf ervoor dat wonen betaalbaar blijft voor huurders.
Kienen in de Toeloop
Kienen in de Toeloop
Op vrijdag 7 april is er weer kienen! georganiseerd door buurtkracht
“Gezocht: Eindhovense kinderen met chronische luchtwegklachten (bijv. astma)
“Gezocht: Eindhovense kinderen met chronische luchtwegklachten (bijv. astma)
“Gezocht: Eindhovense kinderen met chronische luchtwegklachten (bijv. astma) voor deelname aan onderzoek naar korte termijn effecten van luchtvervuiling op chronische luchtwegklachten. Meer informatie: https://damast.iras.uu.nl/”
Contact opnemen
Contact opnemen
More items >