×
 

Een nieuw initiatief voor Oirschot

Ons Platform Oirschot is een nieuw initiatief dat de communicatie tussen alle mensen in Oirschot wil bevorderen.

Ons Platform Oirschot is een nieuw initiatief in Oirschot en wil graag dè virtuele community van Oirschot worden. Elke vereniging of club in Oirschot kan gratis haar eigen communitywebiste krijgen. Al die communities staan met elkaar in verbinding via de overkoepelende website www.oirschot.nu. Iedere inwoner van Oirschot kan lid worden van een of meer communities en daarmee een bijdrage leveren met bijvoorbeeld een nieuwsbericht of een videofilmpje.

Gratis voor verenigingen en clubs
Elke vereniging of club in Oirschot, Spoordonk of Oost-, West- en Middelbeers kan een gratis community bouwen. Daarmee bedoelen we niet alleen maar de bestaande verenigingen op het gebied van sport, cultuur, politiek, ontspanning etc. maar ook een kaartclubje, de bewoners van een straat of appartementencomplex, geloofsgemeenschappen enzovoort. Anders gezegd: als je met meer dan drie mensen bent en je hebt wat te communiceren met de rest van onze Oirschotse gemeenschap, dan kom je in principe in aanmerking voor een gratis website. Bedrijven en instellingen kunnen tegen betaling ook een eigen community krijgen.

Wat kun je met zo'n webiste?
Je kunt van alles met zo'n website. Je kunt bijvoorbeeld nieuwsartikelen publiceren, video's plaatsen, agenda-items plaatsen en documenten met elkaar delen. Daarnaast kunnen de leden van een bepaalde community gratis met elkaar beeldbellen, zowel één op één als met meerdere mensen tegelijk.

Bij ieder bericht bepaal je zelf of dat bericht alleen bedoeld is voor de eigen community of dat het mag worden doorgeplaatst naar de overkoepelende community. In dat laatste geval kunnen alle bezoekers van www.oirschot.nu dat bericht ook lezen. 

Al het nieuws uit Oirschot verzameld
Op deze manier verzamelen we samen al het nieuws dat er in Oirschot is. Vanuit alle verenigingen, clubs, bedrijven en instellingen schrijven mensen zelf hun nieuwsberichten, publiceren ze foto's en video's en vullen ze de Oirschotse agenda met belangwekkende evenementen, wedstrijden, vergaderingen enzovoort.

Meer informatie?
Klinkt dit interessant? Denk je dat jouw vereniging of club ook zo'n gratis website wil hebben? Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op. Je vindt al mijn contactgegevens bij mijn profiel.

Laten we er samen een prachtige community van maken!

Video

Trailer 2011
Trailer 2011
Videotrailer van de kwis 2011
Levende Kerststal Oirschot Doet
Levende Kerststal Oirschot Doet
Op zondag 18 december presenteerde Oirschot Doet! een levende Kerststal voor de Oirschotse mensen. In twee weken tijd hebben Joost Vennix en Ine van Laarhoven het voor elkaar gekregen om een grote groep vrijwilligers de handen ineen te laten slaan om een prachtige levende kerststal te presenteren.
Film Ons Platform Oirschot
Film Ons Platform Oirschot
More items >

Agenda

More items >

Nieuws

Oirschot Doet gaat stoppen
Oirschot Doet gaat stoppen
De vrijwilligers van Oirschot Doet hebben besloten om hun activiteiten te beëindigen. In de afgelopen paar jaar is gebleken dat deze manier van uitruilen van vriendendiensten in Oirschot niet aansluit bij de behoeften van de Oirschotse mensen.
Gemma van Esch
Gemma van Esch
Tot ons grote verdriet is Gemma vannacht (5 januari 2016) overleden. We gaan haar verschrikkelijk missen.
Tuiniers aan het werk
Tuiniers aan het werk
Echtpaar met volkstuin zocht hulp voor iets te zware klus.
Nederlands leren
Nederlands leren
patricia en ik hebben een goede klik met elkaar, en we zijn al een paar keer bij elkaar geweest, het is leuk om te doen, Gr. Joanna
wandelmaatje gevonden!!
wandelmaatje gevonden!!
mevr. R. uit Sint Joris vroeg om een wandelmaatje. ze is rolstoelafhankelijk.
Vooraankondiging 2e editie Vrijwilligersacademie
Vooraankondiging 2e editie Vrijwilligersacademie
Na het grote succes van de eerste editie, afgelopen voorjaar, zijn we weer gestart met de voorbereiding van de volgende serie workshops. Deze staan gepland van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november.
Open dag zorgboerderij hartenziel
Open dag zorgboerderij hartenziel
Op 9 mei is het jaarlijkse dressuurwedstrijdje van Paardencentrum Paardenziel en tevens de open dag van Zorgboerderij Hartenziel. Van 10.00u tot 15.00u zijn er verschillende activiteiten, zoals een ritje op de paardenkar, dieren knuffelen en knutselen. Tevens is er een dressuurwedstrijd voor de kinderen die rijden bij PaardENziel. Tussen 12.00u en 13.00u komt gehandicaptensport Oirschot, Spoordonk en de Beerzen met een verrassing voor Paardenziel.
Aardig compliment in Eindhovens Dagblad
Aardig compliment in Eindhovens Dagblad
In het artikel in het ED van 10 november over de zorgmarkt van 8 november in de Enck wordt het volgende geschreven: Op alle mogelijke terreinen was informatie voorhanden voor ouderen en mensen met een beperking (mantelzorg, thuis-en buurtzorg, dagbesteding, fysiotherapie etc.). Alleen op de brandende vraag hoe het na het komend overgangsjaar verder moet viel geen antwoord te krijgen. Gelukkig is er altijd nog Oirschot Doet!, die op haar website vraag en aanbod simpel bij elkaar brengt, helemaal gratis!" .......En dat houden we zo... mooi toch?
Oirschot praat (en doet) verder!   
Oirschot praat (en doet) verder!   
Op maandag 29 september kwam een 50-tal mensen bij elkaar in de Enck om te praten over de gevolgen van de komende decentralisaties voor ons als burgers. Er wordt meer verwacht van de eigen netwerken van mensen, maar hebben we die wel allemaal en hoe kunnen we daar samen aan bouwen?
Ine van Laarhoven
Ine van Laarhoven
Mijn naam is Ine van Laarhoven - Bressers, ik ben een geboren en getogen Oirschotse. Ik ben werkzaam op een zmlk school in Eindhoven en doe dit met veel plezier. Ik ben getrouwd met Frank en we hebben 3 kinderen. Ik begeleid al vele jaren een groep volwassenen met een verstandelijke beperking bij " de Boemerang".
Margret Smits
Margret Smits
Mijn naam is Margret Smits, ik woon in Oirschot samen met Hans en heb twee kinderen van 20 en 22 jaar oud. Ik werk als GZ-psycholoog bij de Hondsberg maar heb hier en daar nog wel tijd over om daarnaast leuke dingen te doen. Zo sport ik graag en ben ik gastvrouw bij Theater de Enck. Alweer een tijdje geleden kwam ik in contact met Oirschot Doet. De kleinschaligheid, laagdrempeligheid en het 'voor en door mensen' principe sprak me erg aan en daarom ben ik dan ook contactpersoon geworden. Het is leuk en zinvol werk, waarbij elke match tussen vraag en aanbod voelt als een klein succesje.
Frans van Kollenburg
Frans van Kollenburg
Mijn naam is Frans van Kollenburg. Ik ben geboren en getogen in Oirschot. Ik ben getrouwd met Rini van de Looij en we hebben samen twee kinderen en drie kleinkinderen. De meeste mensen uit Oirschot zullen mij kennen als de oudste van The Kolly Brothers en mijn activiteiten bij Sociaal Cultureel Centrum De Enck.
Bijeenkomst Oirschot Praat 29 september De Enck
Bijeenkomst Oirschot Praat 29 september De Enck
Oirschot Praat! organiseert op maandag 29 september om 19.30 uur in De Enck een bijeenkomst voor alle inwoners van Oirschot, Spoordonk, Oost-, West- en Middelbeers. Met o.a. vijf workshops (parochie, Mooi Straten, jeud- en jongerenwerk, samenwerkende buitensportverenigingen en Oirschot Doet) gaan we praten over wat er op ons afkomt, welke kansen dat biedt en hoe we daar samen mee kunnen omgaan.
begeleiding taxirit naar ziekenhuis maastricht
begeleiding taxirit naar ziekenhuis maastricht
Buurtzorg vraagt voor een cliënt begeleiding bij een taxirit naar het ziekenhuis in Maastricht. Zij namen contact hierover op met een van onze contactpersonen en vanuit de aanbod-advertenties werd Petra bereid gevonden om dit te doen. Heel fijn!
Lizet van Laarhoven
Lizet van Laarhoven
Mijn naam is Lizet van Laarhoven en woon samen met Ad Evers en onze 3 kinderen in Oirschot. Ik werk als fysiotherapeute en heb daarnaast nog tijd om te lezen, puzzelen,sporten, computeren en contactpersoon voor Oirschot Doet te zijn. Het principe van samen met elkaar en voor elkaar zorgen op een laagdrempelige manier spreekt mij erg aan. Iedere match doet mij plezier en het is leuk om te horen dat mensen ook buiten de contactpersonen via de site matches kunnen maken en dit ook doen.
Jo Hoppenbrouwers
Jo Hoppenbrouwers
Mijn naam is Jo Hoppenbrouwers-Smulders, ik ben getrouwd met Cees en heb twee dochters en twee kleinzonen. Ik ben geboren en getogen in Oirschot. Ik vind het fijn om met mensen om te gaan. Dat is waarom ik contactpersoon ben bij Oirschot Doet en als vrijwilligster werk bij 't Bint. Verder bridge, wandel en lees ik graag. Ik houd van koken, bakken en van gezelligheid.
nieuwe match gemaakt met Lia en mw. P
nieuwe match gemaakt met Lia en mw. P
Opnieuw is Lia bereid om een oudere dame wekelijks te gaan bezoeken en gezelschap te gaan houden. Bedankt Lia voor je enthousiasme en inzet.
Oirschot Doet verbetert haar bereikbaarheid
Oirschot Doet verbetert haar bereikbaarheid
Met ingang van april 2014 is Oirschot Doet 24 uur per dag telefonisch, via mail en via de website bereikbaar. Dagelijks worden alle berichten, mails en telefoonberichten afgeluisterd en bekeken en beantwoorden de contactpersonen van Oirschot Doet vragen en helpen zij geïnteresseerden bij het vinden van een match tussen een vraag en aanbod van vriendendiensten. We zijn bereikbaar via telefoon: 06 - 18 50 59 90 of via mail: info@oirschotdoet.nl.
Geslaagde avond in de Enck op 24 februari
Geslaagde avond in de Enck op 24 februari
Meer dan 100 deelnemers aan de bijeenkomst in De Enck. We hebben verhalen en ervaringen gedeeld over het werk als vrijwilligers en mantelzorgers. Over het idee dat er eigenlijk geen gevers en ontvangers zijn maar dat we die beide rollen allemaal allebei vervullen. En over de noodzaak dat gemeente en burgers met elkaar in gesprek gaan en blijven over de zorg voor elkaar, de kwaliteit die we belangrijk vinden en de vermindering van regels die eigenlijk iedereen frustreren. Kortom een prachtige avond die zeker een vervolg gaat krijgen.
Mevrouw M zoekt gezelschap
Mevrouw M zoekt gezelschap
Afgelopen vrijdag kwam mevrouw M. bij de Enck. Zij gaf aan erg eenzaam te zijn de laatste tijd, ze is weduwe en het kringetje om haar heen wordt steeds kleiner. We hebben meteen een match kunnen maken met een van de personen van de aanbod-advertenties. Hopelijk klikt het en ervaart mevr. M. weer een beetje gezelligheid in haar leven.
Debatavond vrijwilligers en politiek 24 februari
Debatavond vrijwilligers en politiek 24 februari
In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 organiseert Oirschot Doet! in samenwerking met tal van lokale verenigingen en stichtingen een avond waar zij de politieke partijen uitnodigt voor een dialoog/debat. De avond vindt plaats op maandag 24 februari vanaf 19.30 uur in de theaterzaal van De Enck in Oirschot.
luisterend oor
luisterend oor
Mevrouw van Grootel heeft zich aangemeld als luisterend oor. Het afgelopen jaar heeft zij voor 2 personen iets kunnen betekenen. Haar advertentie kunt u vinden op "vraag en aanbod"
vervoer naar fysionova
vervoer naar fysionova
Via buurtzorg werd de vraag gesteld of iemand een slechtziende mevrouw naar fysionova kon brengen. Mevrouw Bressers-van Kollenburg was meteen bereid om dit te doen, mooi actie weer!
maatje om kennis te delen over electromotoren
maatje om kennis te delen over electromotoren
Meneer Maas is door de heer J.van de Schoot geholpen om zijn kennis over elektromotoren uit te breiden.Meneer Maas is blij met deze match.
Weer iemand geholpen!
Weer iemand geholpen!
Edith van der Mijden bezoekt twee maal per week mw. Janssen.
ACTUEEL
ACTUEEL
-9 november: Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in de Enck -Na de zomer: 4 nieuwe contactpersonen actief bij Oirschot Doet!!!
Samenwerking met Jongerenwerk Oirschot
Samenwerking met Jongerenwerk Oirschot
Verkenning van mogelijkheden tot samenwerking met de jongeren van Oirschot
Helpdesk
Helpdesk
Hulp bij OnsPlatform
Plooi weer glad gestreken
Plooi weer glad gestreken
Vanmiddag is geprobeerd om de plooi op de overloop van Hilde Poierrie opnieuw glad te strijken. Jos Smits had onvoldoende gereedschap om de klus te klaren. De Heer Theo van de Ven uit de Lindelaan 14 is bereid om naar de plooi te gaan kijken. Hij heeft in ieder geval wel gereedschap en is stoffeerder van beroep. Theo neemt contact op en zal aanstaande maandag met het karwei beginnen.
Samen wandelen
Samen wandelen
Simone Rootselaar is bereid gevonden om samen met Alda van Esch op zondagmiddag te gaan wandelen
mw Alda van Esch is geholpen
mw Alda van Esch is geholpen
Mw Alda van Esch komt op vrijdagmiddag 23 augustus vertellen dat ze heel blij is met de match die is gemaakt met mw Simone van Rootselaar Simone heeft haar al enkele zondagmiddagen opgezocht en er is een goede klik ontstaan! Heel leuk dat er weer een geslaagd contact tot stand is gekomen!
Plooi snel glad gestreken
Plooi snel glad gestreken
Vanmiddag kwam Hilde Poierrie met een vraag om het tapijt van de overloop strak te strekken. Een klus voor een handige klusjesman. En die vonden we al snel in de persoon van Jos Smits, die zijn dienst aanbood. Hilde neemt zelf contant met hem op. Super Jos!
iemand gevonden om de ramen te wassen
iemand gevonden om de ramen te wassen
Op een zonnige vrijdagmiddag kwam mw. stegers in de Enck. Ze was recent gevallen en kon daarom tijdelijk sommige huishoudelijke klusjes niet doen. Ellen R. was bereid om haar te helpen en er werd meteen een afspraak gemaakt.
Gezelschap gevonden
Gezelschap gevonden
Via Zuidzorg kreeg Oirschot Doet de vraag voor een 80- jarige mevrouw D. uit Oirschot, die het fijn zou vinden als er af en toe iemand een kopje koffie zou willen drinken met haar, zomaar een beetje buurten. Oirschot Doet is gaan speuren op de site, en vond mevrouw Bressers bereid om dit te gaan doen. Weer een mooie match kunnen maken! Hopelijk klikt het ook en hebben ze het gezellig.
Oirschot doet NL Doet!
Oirschot doet NL Doet!
Oirschot presenteerde zich op 16 maart, tijdens de landelijke NL Doet dag, in winkelcentrum De Poort. Tal van voorbijgangers reageerden heel positief op de centrale vraag "Kent u iemand die wel een vriendendienst kan gebruiken?"
Oirschot Doet regelt vervoer naar langste koffietafel in de Poort op 16 maart
Oirschot Doet regelt vervoer naar langste koffietafel in de Poort op 16 maart
In het kader van het 10-jarig bestaan van winkelcentrum de Poort, zijn er in de hele maand maart allerlei festiviteiten gepland. Op 16 maart vindt er een ontbijt plaats van 9.00 tot 11.00 uur aan de langste koffietafel van Oirschot. Wilt u daarbij zijn, maar u kunt zelf niet op eigen gelegenheid komen, laat het aan ons weten: Wij halen u op en brengen u weer naar huis. Bel: 06 - 18505990. Tevens biedt Oirschot Doet u nog een klein presentje aan.
Ook in het nieuwe jaar alweer aan de slag!
Ook in het nieuwe jaar alweer aan de slag!
In de maand januari zijn er al weer een aantal matches gemaakt. Steeds meer mensen weten op vrijdagmiddag de Enck te vinden en ook zien we dat de site vaker wordt bezocht en dat mensen zelf een advertentie zetten voor vraag of aanbod.
samenwerking met Joris Plezier en Vertier
samenwerking met Joris Plezier en Vertier
Een mevrouw (die niet bij St. Joris woonde) vroeg bij St. Joris plezier en vertier of zij iemand wisten die met haar af en toe wilde wandelen. De vrijwilligers van plezier en vertier kwamen bij de site van Oirschot Doet terecht.. en zo werd Coby (die een advertentie had gezet met een wandel-aanbod) bereid gevonden om met mevrouw te gaan wandelen. Een voorbeeld van hoe de samenwerking tussen de vrijwilligersorganistaties kan werken!
de sneeuw is geruimd
de sneeuw is geruimd
Mevr. W. is afgelopen week geholpen door Elly, die meteen, nadat ze de vraag kreeg, op pad is gegaan om sneeuw te ruimen. De twee dames hebben daarna nog gezellig gekeuveld. Een goeie match! en bedankt Elly!
sneeuwruimer gevonden
sneeuwruimer gevonden
Mevrouw H. komt op vrijdagmiddag bij het spreekuur in de Enck vragen of er iemand sneeuw kan ruimen, want met haar 85 jaar kan ze dat moeilijk nog zelf. Ad S. die in dezelfde straat woont, is door Oirschot Doet gebeld en hij was meteen bereid om die klus te klaren.
Oirschot Doet krijgt een bedankje!
Oirschot Doet krijgt een bedankje!
Oirschot Doet had gezorgd voor vervoer naar een cursus voor een jongetje, wiens moeder niet in de gelegenheid was om zelf te rijden. De moeder heeft na afloop van de cursus een leuke bedankbrief geschreven. Zie voor haar reactie: Nieuws en Succesverhalen! Oirschot Doet is blij met haar reactie en probeert ook altijd voor uw vraag een oplosssing te vinden!
vervoer voor cursus gevonden
vervoer voor cursus gevonden
Een jongetje van acht jaar moet 9 keer naar Veldhoven voor een cursus. Zijn moeder was niet in de gelegenheid om zelf te rijden, ze gaat wel mee met haar zoontje. Het was een hele klus om voor 9 x vervoer te vinden, maar uiteindelijk is het gelukt om met verschillende personen deze vraag te beantwoorden.
Wandelmaatje gevonden
Wandelmaatje gevonden
Mevrouw Ranzijn-Blom had via de kaartenactie gevraagd of er iemand zo af en toe met haar zou willen gaan wandelen. Oirschot Doet benaderde mevrouw Poierrie-Engel. Het eerste contact is inmiddels gelegd en een wandelafspraak gemaakt.
vervoer naar ziekenhuiis geregeld
vervoer naar ziekenhuiis geregeld
Mevrouw v. B. zocht vervoer voor een ziekenhuisbezoek. Ellen R. had nog maar net haar advertentie op de site gezet of ze werd benaderd door Ine van Laarhoven, contactopersoon van Oirschot Doet of ze deze rit naar het ziekenhuis kon verzorgen. Dit was geen enkel probleem en Ellen heeft met plezier gezorgd dat mevr. v. B. naar haar afspraak kon.
Oirschot Doet blij met gift van het Sint Sebastiaansgilde
Oirschot Doet blij met gift van het Sint Sebastiaansgilde
Op 30 april vond de jaarlijkse oranjemarkt plaats. Het Sint Sebastiaans Gilde had dit keer Oirschot Doet uitgekozen als goed doel. Hier waren we natuurlijk heel erg blij mee. Tijdens de oranjemarkt waren de contactpersonen van Oirschot Doet ook aanwezig om informatie te geven en natuurlijk ook om te helpen met het versieren van de kinderfietsen. Op dinsdag 2 oktober, tijdens het traditionele Koningsschieten van het Sint Sebastiaansgilde, mocht Oirschot Doet de cheque van maar liefst 650 euro in ontvangst nemen.
nieuwe contactpersoon
nieuwe contactpersoon
Ik ben Mia van den Brand en heb me sinds kort aangemeld als contactpersoon bij Oirschot Doet. Hopelijk zie ik u binnenkort op een vrijdagmiddag in de Enck of op een ander moment.
Oirschot Doet gaat huis aan huis!
Oirschot Doet gaat huis aan huis!
Deze week vallen er kaarten van Oirschot Doet bij u in de brievenbus. U kunt hierop aangeven of u iets wil doen voor een ander of dat u zelf een vraag heeft. Ga naar de Enck en stop de kaart in de daarvoor bestemde brievenbus. De contactpersonen van Oirschot Doet gaan hier dan mee aan de slag: Het kan zijn dat u wordt gebeld of dat uw aanbod of vraag op de website komt te staan als er geen directe 'match' gemaakt kan worden. U kunt natuurlijk ook zelf uw advertentie op de website zetten.
Match terwijl u wacht
Match terwijl u wacht
Tijdens het spreekuur kwam een mevrouw met haar dochter met de vraag of iemand met haar wekelijks boodschappen kan doen. Bij de vrijwilligers was bekend dat een buurtgenote van deze mevrouw dit wil doen. Ter plekke is er gebeld en de match is meteen gemaakt. Inmiddels loopt alles op rolletjes en zijn beide dames tevreden.
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Een podium voor de Beerzen
Een podium voor de Beerzen
Stichting KuBes
Stichting KuBes
Nieuwe nieuwssite TCO
Nieuwe nieuwssite TCO
Bladibladibla
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Voorbeeld
Voorbeeld
Dit is de tekst van het voorbeeld bericht
Oirschot Doet! contactpersonen
Oirschot Doet! contactpersonen
De Oirschot Doet! contactpersonen helpen je graag bij het gebruik van onze website en bij andere vragen die te maken hebben met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van vriendendiensten.
Hoe werkt Oirschot Doet?
Hoe werkt Oirschot Doet?
Hoe kun je meedoen aan Oirschot Doet? Kost het geld? Bij wie moet je je melden? Allemaal vragen waarop we in deze rubriek antwoord geven. Je mag overigens ook vragen stellen of reageren op wat hier wordt geschreven.
Een gezellig Heilige Eik bezoek op 13 mei
Een gezellig Heilige Eik bezoek op 13 mei
Op 13 mei heeft Oirschot Doet met een volle huifkar de Heilige Eik bezocht. Onderweg een kopje koffie met gebak bij het Kroegske, waar ook nog de nieuwe golbaan werd bezichtigd.
gezelschap bij amaliazorg
gezelschap bij amaliazorg
Betsy gaat elke vrijdagmiddag een bezoekje brengen aan de huiskamer van Amaliazorg en houdt dan enkele mensen gezelschap of gaat bijvoorbeeld met iemand wandelen. De bewoners zijn blij met een beetje extra aandacht en gezelschap.
Samen naar een herdenkingsdienst
Samen naar een herdenkingsdienst
Mevrouw Verhoeven zocht iemand die met haar naar de herdenkingsdienst voor oorlogsveteranen zou willen gaan op 2 juni a.s. in de kerk in Oirschot. Ze is zelf afhankelijk van een rolstoel dus kan moeilijk op eigen gelegenheid gaan.
schilderij ophangen
schilderij ophangen
Een mevrouw wiens kinderen niet in de buurt wonen, zou graag een schilderij opgehangen hebben. Ze kwam op vrijdagmiddag in de Enck vragen of Oirschot Doet iemand wist die haar kon helpen. Jos Smits had een advertentie op de site gezet, dat hij kleine klusjes kon doen.
Gezelschap
Gezelschap
Lia is inmiddels al enkele keren een avondje op bezoek geweest bij mevrouw vd K. die het fijn vindt om af en toe wat aanspraak te hebben. Ze hebben gezellig gekletst en een kaartje gelegd.
Weer een mooi kapsel
Weer een mooi kapsel
Een mevrouw die zelf niet meer goed naar de kapper kan in verband met een chronische ziekte, werd geholpen door kapster Annemieke. Ook haar nagels werden mooi gelakt, zodat mevrouw zich weer helemaal verzorgd voelde.
Het was heel gezellig
Het was heel gezellig
Een kunstenaar in Oirschot had al een tijdje een kast staan die in elkaar moest. Schilderen kon hij wel heel goed, maar een dergelijk klusje was niet voor hem weggelegd. Via Oirschot Doet kwam hij in contact met de heer Bert Wubbels die met alle plezier de kast in elkaar zette.
Helpdesk
Helpdesk
Hulp bij OnsPlatform
Oirschot Doet!
Oirschot Doet!
Oirschot Doet! is een initiatief van een groep Oirschottenaren die zich hebben verenigd. Gewoon een groep mensen die bij willen dragen aan het bevorderen van de leefbaarheid in Oirschot met als doel om mensen weer meer met elkaar in contact te laten zijn.
11de plaats bij het Groene Goud
11de plaats bij het Groene Goud
Op donderdag 15 december jl. vond de prijsuitreiking plaats van het Groene Goud van de Rabobank in onze regio. Oirschot Doet! behaalde daar een elfde plaats en ontving het prachtige bedrag van 5.000 euro.
Mevrouw Woudberg doet!
Mevrouw Woudberg doet!
Mevrouw Verhoeven bezoekt enkele dagen per week de kleinschalige dagbesteding Atelier De Tuinkamer in Oirschot. Haar echtgenoot werd plotseling opgenomen in het ziekenhuis en daarmee kwam het vervoer naar haar geliefde dagbesteding in gevaar.
Maak je profiel compleet
Maak je profiel compleet
Het is handig om je profiel compleet te maken, zodat andere gebruikers een indruk krijgen wie je bent, waar je woont en hoe je eruit ziet. Dat vergemakkelijkt het contact heel erg en zal waarschijnlijk de stap naar een ontmoeting kleiner maken. Iedereen bepaalt helemaal zelf hoeveel informatie hij of zij wil bekendmaken. Er zijn - behoudens naam en mailadres - geen verplichte velden. Het is wel heel leuk om bijvoorbeeld ook een video over jezelf te uploaden. Als je daar hulp bij wilt, dan kun je je melden bij de contactpersonen.
Hoe plaats je een advertentie?
Hoe plaats je een advertentie?
Als je graag een eigen vraag of aanbod plaatst bij Oirschot Doet!, dan noemen we dat een advertentie. Je mag die helemaal gratis en zonder verplichtingen plaatsten en - als je vraag of aanbod ingevuld is of om een andere reden - ook weer zelf verwijderen.
Mathijs doet!
Mathijs doet!
Mathijs van Laarhoven, een jongeman van nog geen twintig had afgelopen zaterdagmorgen een afspraak bij mevr. Woudberg, een dame op leeftijd, om de bel te repareren. Ze had haar vraag een week of wat geleden aangemeld bij Oirschot Doet! en ze zat al op Mathijs te wachten.
Lekker samen fietsen
Lekker samen fietsen
Maria en Annelies leerden elkaar kennen via Oirschot Doet! Ze genieten allebei heel erg van hun fietstochtjes.
Het voelde helemaal niet als helpen
Het voelde helemaal niet als helpen
Hans heeft ervaren dat een ander helpen helemaal niet zo hoeft te voelen. "Ik heb een heel gezellige middag gehad en ondertussen heb ik wat technische dingetjes voor haar gedaan."
Oirschot Doet! genomineerd voor Groene Goud Rabobank
Oirschot Doet! genomineerd voor Groene Goud Rabobank
Oirschot Doet! is een van de 22 genomineerden voor het Groene Goud van de Rabobank, een initiatief om gemeenschapsprojecten te stimuleren door een financiële bijdrage.
OnsPlatformOirschot zoekt bestuursleden
OnsPlatformOirschot zoekt bestuursleden
OnsPlatformOirschot wil het nieuwe initiatief van een virtuele community in Oirschot graag vormgeven in een coöperatieve vereniging. Het uitgangspunt is hierbij dat alle verenigingen en clubs die een eigen community hebben ook lid worden van de coöperatie en daarmee mede-eigenaar worden van OnsPlatformOirschot.
Film Ons Platform Oirschot
Film Ons Platform Oirschot
Filmpje Oirschot Doet!
Filmpje Oirschot Doet!
Voor de competitie van Het Groene Goud van de Rabobank is een filmpje gemaakt van alle genomineerden en dus ook van Oirschot Doet! Kijk maar eens!
Succesvol startschot Oirschot Doet!
Succesvol startschot Oirschot Doet!
Op zaterdag 5 november vond het startschot plaats van Oirschot Doet! Met tien vrijwilligers presenteerde Oirschot Doet! zich aan het Oirschotse publiek en verzamelde zij de eerste vragen en aanbiedingen die de komende week worden gepubliceerd op deze website.
Een nieuw initiatief voor Oirschot
Een nieuw initiatief voor Oirschot
Ons Platform Oirschot is een nieuw initiatief dat de communicatie tussen alle mensen in Oirschot wil bevorderen.
More items >