×
 

Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL

Diverse buurtbewoners hebben ons verontrust benaderd omdat ze van de gemeente een wijkinfo hebben gekregen betreffende wijziging van het Bestemmingsplan Woensel buiten de ring I 2017.
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL

Het bestuur weet ook niet meer dan wat er in die wijkinfo staat. Weliswaar hebben wij wel nog de gemeentelijke website bezocht. Daar zijn de plannen in te zien en er is een beschrijving van 164 pagina’s die een betrokken buurtbewoner kan doorlezen.

Echter is het ons ook niet duidelijk wat er voor onze Generalenbuurt nou daadwerkelijk gaat veranderen. Wij denken, zoals de wijkinfo ook zegt, dat het meer een actualisering is van de status quo.

Al willen we specifiek voor het gebied van de oude Basisschool en ’t Generaaltje alle betrokken buurtbewoners en gebruikers attenderen op wat wij op het plan zien. Het gebied is bestemd voor een ‘maatschappelijke’ invulling. Dat kan bijvoorbeeld een kerk zijn of een moskee.

Want wij lezen in de bijlage dat tot de maatschappelijke functies worden gerekend educatieve, medische, sociaal-medische, sociaal-culturele en levensbeschouwelijke voorzieningen, wooneenheden voor beschermd en/of verzorgd wonen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening.

We denken dus niet dat er een flat en nieuwe woningen gaan komen tenzij die dus passen bij de definitie van 'maatschappelijke invulling'.

Inloopavond: wil je meer te weten komen, ga dan naar de inloopavond in De Uitwijk op 21 februari en wel om 18:30 uur.

Images

8 Email

Related