×
 

VoorleesExpress Eindhoven zoekt vrijwilligers!

De VoorleesExpress is een project om kinderen met een taalachterstand vooruit te helpen. Voorlezen is een probaat middel om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Je laat aan de kinderen zien hoe leuk prentenboeken zijn. Samen plezier hebben bij het voorlezen is het belangrijkste om kinderen op een interactieve en speelse manier in aanraking te brengen met taal.
VoorleesExpress Eindhoven zoekt vrijwilligers!

In september 2016 starten we met een tussenseizoen van de VoorleesExpress en daar hebben je hulp hard bij nodig. Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende twee functies:

 

  • Voorlezer
    Vind je het leuk om met kinderen te werken? Houd je van boeken en lezen? Dan is voorlezen bij de VoorleesExpress misschien iets voor jou! Als voorlezer bezoek je wekelijks een gezin met kinderen met een of meer taalachterstand. Je leest interactief aan hen voor uit prentenboeken om hen te ondersteunen bij hun taalontwikkeling. Als voorlezer word je gekoppeld aan een vast gezin. Je bezoekt dit gezin een uur per week, op een vaste dag en een vaste tijd. Het is fijn om een positieve bijdrage te leveren aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. De gezinnen zijn blij dat je komt om hun kinderen te helpen. Bovendien kom je in nauw contact komt met een gezin met een hele andere culturele achtergrond dan je gewend bent. Het project duurt 20 weken.

  •  Coördinator
    Ben je een goede organisator? Vind je het leuk om met mensen te werken en hen te begeleiden? Dan is coördineren bij de VoorleesExpress iets voor jou! Als coördinator bij de VoorleesExpress stuur je een groepje van ongeveer 5 voorlezers aan. Je onderhoudt contact met je voorlezers over de voortgang van het voorlezen in de gezinnen. Je begeleidt de voorlezers tijdens het voorleestraject van 20 weken. Je gaat een aantal keren mee met je voorlezers naar hun gezin en je organiseert 3 terugkombijeen-komsten voor hen. Ook onderhoud je contact met de gezinnen over de voortgang van het voorlezen. Tot slot rapporteer je aan de projectleiding over de voortgang. Als coördinator kom je in aanraking met veel verschillende soorten mensen. Dit geldt zowel voor de voorlezers als de gezinnen. Dit maakt deze functie afwisselend en interessant. Je krijgt inzicht in de (culturele) achtergrond van de gezinnen en de problematiek die speelt bij laaggeletterdheid en/of gebrekkige kennis van de Nederlandse taal. Je doet in deze functie ook leidinggevende ervaring op.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wil je meer informatie over het project? Dan kun je contact opnemen via e-mail of telefonisch: 040 2604260. Contactpersonen zijn Daphne Lemmens en Gaike van Enckevort.

Images

8 Email

Related