×
 

Nieuwe flat aan de Coenderslaan

De buurtstichting heeft navraag gedaan bij de gemeente om erachter te komen wat met de oude basisschool aan de Generaal Coenderslaan gaat gebeuren. Het wordt echter geen grasveld zoals we eerder hebben kunnen lezen. Helaas, de gemeente heeft vergevorderde plannen om op die plek een flat neer te zetten. Het schoolgebouw én ’t Generaaltje worden afgebroken.
Nieuwe flat aan de Coenderslaan

De eerste schetsen van de flat zijn intern met het College van Burgemeester en Wethouders besproken. Het moet de hoogste woontoren van Brabant worden. Eerder waren de plannen al bekend gemaakt dat de twee projectontwikkelaars (Lee Foolen en Marc Reijs) een 150 meter hoge kolos op het Philips Lighting complex aan de Mathildelaan mochten gaan bouwen. Ze zouden voor 18 miljoen Euro dat stuk grond aan de Mathildelaan kopen.

Nu echter de oude basisschool en ’t Generaaltje worden afgebroken kunnen deze twee projectontwikkelaars dit stuk bouwgrond en de totale groenstrook tussen de aangelegen paden voor veel minder geld aankopen dat de bouwgrond aan de Mathildelaan. Door deze besparing is er budget ontstaan om de woontoren nog eens met 10 extra woonverdiepingen te verhogen tot 180 meter. Op de eerste 3 verdiepingen is een vergaderzalencomplex met een nieuw winkelcentrum ingetekend, dus dat is goed nieuws voor onze winkeliers. Onder de toren komen parkeerplaatsen voor 600 auto’s. Waarschijnlijk zal de gehele Generalenbuurt wel geconfronteerd worden met ‘betaald parkeren’. De bewoners moeten om zelf te kunnen parkeren een betaalde ontheffing moeten aanvragen bij de gemeente.

Wij hebben daarop met grote verontwaardiging (zelfs boosheid) de burgemeester, Rob van Gijzel, opgebeld en gevraagd of dit nou de meest aangewezen plek in Eindhoven is voor zo’n hoge woontoren. Rob liet ons echter vol trots weten dat hij De Generalenbuurt de grootste buurt van Eindhoven wil maken en dat kan met deze flat.

Bovendien is het hem een doorn in het oog dat Tilburg de hoogste woontoren (142 m) van Brabant heeft. Rob wil voor zijn vertrek als burgemeester in september zijn handtekening hebben gezet om de hoogste woontoren van Brabant te krijgen. Onze huidige burgemeester gaat ervan uit dat Eindhoven nu ook de hoogste woontoren (van 180 meter) van Nederland gaat krijgen, aangezien de 2 projectontwikkelaars zich hebben uitgesproken om hun woontoren in De Generalenbuurt te bouwen. “In Tilburg heeft men de 142 meter hoge woontoren ook in een woonwijk gebouwd met alleen huizen rondom, zodat de toren echt goed opvalt. De Generalenbuurt is dus een veel betere plek dan de Mathildelaan omdat de woontoren beter in het oog springt in De Generalenbuurt dan tussen hoge flats”, aldus Rob.

Wil je het artikel lezen dat in het ED heeft gestaan, klik hier dan door. Dan zie je ook dat de woontoren hier nauwelijks opvalt. Je begrijpt dus wel dat de toren veel beter tot z’n recht komt in De Generalenbuurt.

Met dank aan het ED voor onderstaande foto's.

Images

8 Email

Related