×
 

Een gezellige FB groep willen we toch allemaal !

Beste buurtbewoners, vanuit de buurtstichting zijn we destijds gestart met een Facebook groep om snel en transparant informatie met elkaar te kunnen uitwisselen. Die mogelijkheid hadden we toen niet om dat via de buurtwebsite te doen. Tegenwoordig wel (lees even door).
Een gezellige FB groep willen we toch allemaal !

Het snel kunnen uitwisselen van informatie heeft voordelen voor de veiligheid, de leefbaarheid en het bevordert de onderlinge samenhang. Geweldige mogelijkheden om onze Generalenbuurt mooier te maken. Wat wij echter jammer vinden is dat de Facebook groep de laatste tijd gezien wordt als een uitlaatklep waar mensen denken alles te mogen zeggen en denken dat anderen op hun vaak onnodige opmerkingen zitten te wachten.

Wij als buurtstichting hanteren geen censuur en maken geen onderscheid tussen ouderen en jongeren. Iedereen mag in de groep meedoen. Wij gaan ervan uit dat het normale burgerfatsoen in acht genomen wordt. Met respect voor elkaar en een grotere verdraagzaamheid dan we thans in de praktijk zien.

Deze oproep doen wij dan nogmaals ook aan iedereen. Denk eerst na voor je een opmerking maakt en plaatst. Is het nodig om dat op die wijze te doen zoals je het doet? Kan het op een nettere wijze, doe het dan!

Wij willen een leuke Facebook groep, waar iedereen blij is om erin mee te doen. Gedraag je daar dan ook naar! En deel ook eens wat positievere berichten. Hoe mooi jouw tuin eruit ziet, of hoe gezellig het bij jou in de straat is.

En voordat je nu meteen je eigen mening op dit bericht wil plaatsen: DENK EERST NA (EN LEES ONZE HUISREGELS) VOORDAT JE IETS SCHRIJFT

Wil je niet met de Facebook groep meedoen, doe dan wel mee op de buurtwebsite en maak een profiel aan. Binnenkort openen wij de mogelijkheid om op een rustige manier met elkaar via deze buurtwebsite te kunnen chatten, bijvoorbeeld op het BUURTPLEIN (kijk op www.generalenbuurt.info).

8 Email

Related