×
 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Let op: Wellicht hebben jullie het recent al gelezen: in Eindhoven houdt een firma deur-aan-deur-acties voor de aanschaf van veiligheidsbeslag. Ze komen nu ook in De Generalenbuurt. Wees alert en ken je rechten!
Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Deze deur-aan-deur-actie heeft bij de bewoners in andere wijken nogal voor wat onrust gezorgd omdat de actie niet vooraf was aangekondigd. Bovendien oefenen de vertegenwoordigers druk uit door te stellen dat de hele straat of wijk meedoet met de actie en dat je dezelfde dag voor 19.00 uur moeten beslissen om voor het actietarief in aanmerking te komen.

Het bedrijf - Ipreventie - heeft aangegeven dat zij binnenkort ook een actie in de Generalenbuurt start.

Let op: er zijn geen centrale afspraken gemaakt en trap er niet in wanneer ze vertellen dat de hele straat of wijk meedoet. Laat je vooral niet onder druk zetten.

Een gezond wantrouwen bij het in zee gaan met een onbekende aan de deur is echter op zijn plaats

Uiteraard staat het iedereen vrij om veiligheidsmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld veiligheidsbeslag dat kan voorkomen dat inbrekers de cilinder van het beslag kunnen verwijderen.

Ook het aan de deur aanbieden van producten of diensten (colportage) is in Nederland onder bepaalde voorwaarden toegestaan en hoeft niet per se tot problemen te leiden. Bij een aankoop aan de deur die je hebt gedaan, geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Als je spijt krijgt van je aankoop kun je die binnen deze termijn zonder opgaaf van reden ongedaan maken.

Kijk voor informatie op de site van de Consumentenbond en de politie.

Images

8 Email

Related