×
 

Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak

Het zal je maar overkomen, je komt na een dag werken of ’s avonds na een etentje terug bij je auto en dan blijkt er te zijn ingebroken. De afgelopen maanden is het aantal auto-inbraken in Eindhoven flink gestegen. De stijging vindt vooral buiten het centrum plaats, ben dus ook alert in de woonwijken! Ten opzichte van de eerste drie maanden in 2015 lag het aantal aangiftes in 2016 bijna 30% hoger. Het heeft dan ook uiteraard de aandacht van de politie en de gemeente, maar als autobezitter kun je zelf ook veel doen om inbraak te voorkomen!
Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak

We zien dat auto-inbrekers niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken hun slag slaan. In woonstraten, bij sportaccommodaties, supermarkten, op alle plekken kan er in een auto worden ingebroken. En het kan net zo goed  overdag gebeuren als ’s avonds. De buit bestaat vaak uit waardevolle spullen die in de auto zijn achtergelaten. Het wordt de auto-inbreker op die manier wel gemakkelijk gemaakt! Vooral (lease)auto’s waarin elektronica is achtergebleven, zijn een aantrekkelijk en succesvol  doelwit voor autokrakers.

Haal zelf de auto leeg!

Het is vrij eenvoudig om de kans op auto-inbraak flink te verkleinen. Let er op dat je geen waardevolle spullen in de auto laat liggen. Laat apparatuur als laptops, tablets en mobiele telefoons niet (verstopt) in de auto achter, maar neem het mee. Inbrekers kunnen apparatuur op diverse manieren opsporen. Haal dus zelf je auto leeg en vergeet niet de auto af te sluiten. Parkeer je auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats. Laat je handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit. Het zijn eenvoudige maatregelen die weinig moeite kosten, maar die je een hoop gedoe kunnen besparen.

Geef dieven geen kans!

Images

8 Email

Related