×
 

Bewonersnieuws

< Back to current

Archive

Een gezellige FB groep willen we toch allemaal !
Een gezellige FB groep willen we toch allemaal ! 13-06-2016
Beste buurtbewoners, vanuit de buurtstichting zijn we destijds gestart met een Facebook groep om snel en transparant informatie met elkaar te kunnen uitwisselen. Die mogelijkheid hadden we toen niet om dat via de buurtwebsite te doen. Tegenwoordig wel (lees even door).

Read more >
Vandalen richten schade aan
Vandalen richten schade aan 13-06-2016
Wij kregen de melding dat vandalen de ramen van het gebouw (’t Generaaltje) van Jong Nederland Rapenland hebben ingegooid.

Read more >
Wie helpt mee om de schooltas terug te vinden
Wie helpt mee om de schooltas terug te vinden 07-06-2016
Pascal van der Voort: "Afgelopen vrijdag heb ik vanuit school naar huis de gymtas van mijn zoontje verloren. Toen ik bij thuiskomst erachter kwam ben ik direct de route naar school teruggefietst. Helaas bleek dat de tas reeds weg was en waarschijnlijk door iemand gevonden is."

Read more >
Vlooienmarkt bij het Catharina Ziekenhuis
Vlooienmarkt bij het Catharina Ziekenhuis 03-06-2016
Op 4 juni vindt er een grote vlooienmarkt plaats op het parkeerterrein van het Catharina Ziekenhuis. De markt bestaat uit ruim 75 kramen en is open van 9.30 t/m 15.00 uur. Dus heb je niks te doen, kom dan zaterdag gezellig naar de vlooienmarkt.

Read more >
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit 02-06-2016
Grote opkomst van vrijwilligers in De Uitwijk bij de uitreiking van de eretitel ‘Beste Buur’ en de Generalenbuurt Award door wethouder Yasin Torunoglu. Hanny Voets en Corrie Mattheeuwsen, twee buurtgenoten die bijna 40 jaar zorgdragen voor de dames hobby club, werden voor hun vrijwilligersinzet gewaardeerd met deze eretitel ‘Beste Buur’. De Generalenbuurt Award ging welverdiend naar Jan Soeters die zich nu al 17 jaar als bestuurslid van het gemeenschapshuis De Uitwijk inzet.

Read more >
Keywords : 
Buurtbewoner Oscar is vrijwilliger bij het COC
Buurtbewoner Oscar is vrijwilliger bij het COC 31-05-2016
Eindhoven, anno nu: Iedereen kent vast wel iemand die een beetje ‘anders’ is, sterker nog iedereen die je kent is een beetje anders. Anders zijn is helemaal niet erg, sterker nog het is juist normaal als je anders bent. Het wordt alleen wel vervelend als je anders bent en daar niet zo goed raad mee weet, of alleen voelt. Voor iedereen is er een plekje waar je jezelf thuis kunt voelen, tussen mensen die net zo anders zijn als jij.

Read more >
Multi-culti buurtbraderie 2016
Multi-culti buurtbraderie 2016 29-05-2016
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan.

Read more >
Gezellig bridgen in De Uitwijk
Gezellig bridgen in De Uitwijk 28-05-2016
Er is een Bridge Instuif in De Uitwijk. Deze gezellige club heeft open plaatsen voor bridgeliefhebbers, grijp die kans! De groep speelt volgens ACOL systeem. De scoreberekening krijg je via de mail thuisgestuurd. Er worden telkens vier spellen per ronde. Na drie rondes is er een kwartier pauze, waarna er nog eens drie rondes gespeeld worden.

Read more >
Grote multi-culti buurtbraderie op 29 mei!
Grote multi-culti buurtbraderie op 29 mei! 20-05-2016
Archipel Landrijt organiseert een multi-culti braderie op zondagmiddag 29 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Zowel binnen als buiten zijn vele activiteiten voor jong en oud te vinden. Vorig jaar een groot succes met hoge opkomst! Ook dit jaar belooft het een middag te worden met een zeer divers aanbod. Naast de activeiten zijn er leuke (cadeau)artikelen en diverse lekkernijen te verkrijgen. Ook wordt een grote loterij georganiseerd met mooie prijzen. Van de opbrengst van de braderie wordt de tuin van Landrijt ‘buurtvriendelijker’ gemaakt met onder meer speeltoestellen voor kinderen.

Read more >
Een succesvolle Festivaldag
Een succesvolle Festivaldag 19-05-2016
Mijn naam is Nikki Meyer. Ik studeer Sociaal Cultureel Werk en zit in mijn afstudeerjaar. Ik loop sinds dit schooljaar stage bij Jongerencentrum de Uitwijk te Eindhoven. Aangezien ik aan het afstuderen ben moet mijn Proeve van Bekwaamheid volstaan, in de vorm van een FESTIVAL dag op zondag 24 april in Jongerencentrum de Uitwijk.

Read more >
Keywords : 
Breng nog meer gezelligheid in je buurt
Breng nog meer gezelligheid in je buurt 13-05-2016
Tijd voor leukere onderwerpen, niet dan! Daarom deze oproep aan alle buurtbewoners: In juni organiseren we weer een gezellig buurtfeest (open podium) met muziek, optredens en eetkramen. Voor kinderen komen er springkussens, etc. Wie wil ons komen helpen met de organisatie?

Read more >
Wie verdient de eretitel ‘Beste Buur?’
Wie verdient de eretitel ‘Beste Buur?’ 12-05-2016
Wil jij iemand voordragen, stuur dan een mail naar de buurtstichting en geef met een korte en duidelijke motivatie aan waarom jij die buurtbewoner voordraagt. Buurtbewoners die in het verleden al zijn voorgedragen en die de eretitel nog niet hebben gekregen, kunnen opnieuw worden voorgedragen.

Read more >
Maak kennis met jeugdclub 'de Pink & Pienter bende'
Maak kennis met jeugdclub 'de Pink & Pienter bende' 04-05-2016
De Bibliotheek Eindhoven heeft een nieuwe jeugdclub: de Pink & Pienter bende. Speciaal voor álle basisschoolleerlingen die een uitdaging niet uit de weg gaan. Vanuit haar motto: ‘Pas op! Je kunt er slim van worden!’ gaat de Pink & Pienter bende op missie, om telkens een nieuw thema uit te pluizen.

Read more >
FESTIVALDAG
FESTIVALDAG 27-04-2016
Drie stagiaires die de opleiding Sociaal Cultureel Werk volgen en in het laatste leerjaar zitten, organiseren op zondag 24 april als stage-opdracht (Proeve van Bekwaamheid) een FESTIVALDAG in Jongerencentrum De Uitwijk.

Read more >
Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak
Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak 22-04-2016
Het zal je maar overkomen, je komt na een dag werken of ’s avonds na een etentje terug bij je auto en dan blijkt er te zijn ingebroken. De afgelopen maanden is het aantal auto-inbraken in Eindhoven flink gestegen. De stijging vindt vooral buiten het centrum plaats, ben dus ook alert in de woonwijken! Ten opzichte van de eerste drie maanden in 2015 lag het aantal aangiftes in 2016 bijna 30% hoger. Het heeft dan ook uiteraard de aandacht van de politie en de gemeente, maar als autobezitter kun je zelf ook veel doen om inbraak te voorkomen!

Read more >
Juffrouw Marjo neemt afscheid
Juffrouw Marjo neemt afscheid 09-04-2016
Een nieuw tijdperk breekt aan want juffrouw Marjo (Meulensteen) neemt afscheid van de Basisschool Rapenland. Voor velen is zij hét gezicht van deze school in De Generalenbuurt. Marjo, bedankt voor alles en we houden graag contact met jou.

Read more >
Steekpartij in de Generaal Bentinckstraat
Steekpartij in de Generaal Bentinckstraat 07-04-2016
Na een steekpartij deze ochtend in onze buurt was de Bentinckstraat afgesloten. Overal stonden politieauto's.

Read more >
Keywords : 
Stemmen en bijpraten met buurtgenoten
Stemmen en bijpraten met buurtgenoten 06-04-2016
Heerlijk om te mogen stemmen, wij maken er dan ook dankbaar gebruik van. Bovendien is het voor ons ook weer een moment om buurtgenoten tegen te komen. Zoals Annie en Piet Weterings. Nog helemaal met pretoogjes want Piet is recentelijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Binnenkort meer nieuws over deze benoeming en over de Toonkunst.

Read more >
Keywords : 
Hou jij van rikken, dan is dit een leuke kans
Hou jij van rikken, dan is dit een leuke kans 06-04-2016
Vrijwilligers worden overal gevraagd, ook in onze buurt. Vele buurtbewoners vinden hun weg als vrijwilliger al naar Brunswijck, De Grijze Genereraal en De Landrijt. Zonder deze mensen kan zo’n organisatie al bijna niet meer ‘draaien’. De maatschappij is dankbaar voor deze geweldige inzet.

Read more >
Meer nieuws over Woensel-Zuid
Meer nieuws over Woensel-Zuid 16-02-2017
Woensel-Zuid heeft een eigen website meer nóg meer informatie en nieuws.

Read more >