×
 

Bewonersnieuws

< Back to current

Archive

FESTIVALDAG
FESTIVALDAG 27-04-2016
Drie stagiaires die de opleiding Sociaal Cultureel Werk volgen en in het laatste leerjaar zitten, organiseren op zondag 24 april als stage-opdracht (Proeve van Bekwaamheid) een FESTIVALDAG in Jongerencentrum De Uitwijk.

Read more >
Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak
Auto-inbrekers actief, voorkom auto-inbraak 22-04-2016
Het zal je maar overkomen, je komt na een dag werken of ’s avonds na een etentje terug bij je auto en dan blijkt er te zijn ingebroken. De afgelopen maanden is het aantal auto-inbraken in Eindhoven flink gestegen. De stijging vindt vooral buiten het centrum plaats, ben dus ook alert in de woonwijken! Ten opzichte van de eerste drie maanden in 2015 lag het aantal aangiftes in 2016 bijna 30% hoger. Het heeft dan ook uiteraard de aandacht van de politie en de gemeente, maar als autobezitter kun je zelf ook veel doen om inbraak te voorkomen!

Read more >
Juffrouw Marjo neemt afscheid
Juffrouw Marjo neemt afscheid 09-04-2016
Een nieuw tijdperk breekt aan want juffrouw Marjo (Meulensteen) neemt afscheid van de Basisschool Rapenland. Voor velen is zij hét gezicht van deze school in De Generalenbuurt. Marjo, bedankt voor alles en we houden graag contact met jou.

Read more >
Steekpartij in de Generaal Bentinckstraat
Steekpartij in de Generaal Bentinckstraat 07-04-2016
Na een steekpartij deze ochtend in onze buurt was de Bentinckstraat afgesloten. Overal stonden politieauto's.

Read more >
Keywords : 
Stemmen en bijpraten met buurtgenoten
Stemmen en bijpraten met buurtgenoten 06-04-2016
Heerlijk om te mogen stemmen, wij maken er dan ook dankbaar gebruik van. Bovendien is het voor ons ook weer een moment om buurtgenoten tegen te komen. Zoals Annie en Piet Weterings. Nog helemaal met pretoogjes want Piet is recentelijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Binnenkort meer nieuws over deze benoeming en over de Toonkunst.

Read more >
Keywords : 
Hou jij van rikken, dan is dit een leuke kans
Hou jij van rikken, dan is dit een leuke kans 06-04-2016
Vrijwilligers worden overal gevraagd, ook in onze buurt. Vele buurtbewoners vinden hun weg als vrijwilliger al naar Brunswijck, De Grijze Genereraal en De Landrijt. Zonder deze mensen kan zo’n organisatie al bijna niet meer ‘draaien’. De maatschappij is dankbaar voor deze geweldige inzet.

Read more >
Meer nieuws over Woensel-Zuid
Meer nieuws over Woensel-Zuid 16-02-2017
Woensel-Zuid heeft een eigen website meer nóg meer informatie en nieuws.

Read more >
KLeurrijke BRADERIE
KLeurrijke BRADERIE 04-04-2016
Verkoop je eigen producten vanaf je 'eigen' kraam op een gezellige braderie in je eigen buurt.

Read more >
Ga jij stemmen? Wordt het een ‘nee’ of een ‘ja’?
Ga jij stemmen? Wordt het een ‘nee’ of een ‘ja’? 04-04-2016
Volg jij de berichten over het referendum over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne? Weet jij voldoende om een gefundeerd beeld te vormen wat er van jou als burger van Nederland verlangd wordt?

Read more >
Nieuwe flat aan de Coenderslaan
Nieuwe flat aan de Coenderslaan 31-03-2016
De buurtstichting heeft navraag gedaan bij de gemeente om erachter te komen wat met de oude basisschool aan de Generaal Coenderslaan gaat gebeuren. Het wordt echter geen grasveld zoals we eerder hebben kunnen lezen. Helaas, de gemeente heeft vergevorderde plannen om op die plek een flat neer te zetten. Het schoolgebouw én ’t Generaaltje worden afgebroken.

Read more >
Sportdag Cruyff Court Generalenbuurt
Sportdag Cruyff Court Generalenbuurt 30-03-2016
Het was een heerlijke drukte op het Cruyff Court in de Generalenbuurt. Sportdag met muziek en vertier. De gehele dag konden we genieten van juichende kinderen. Heerlijk!

Read more >
RapenlandZuid nu ook via WoenselZuid te bereiken
RapenlandZuid nu ook via WoenselZuid te bereiken 10-03-2016
RapenlandZuid heeft net als De Generalenbuurt en WoenselZuid gekozen voor een website bij PlatformTV. Via WoenselZuid willen we buurten met elkaar verbinden.

Read more >
Keywords : 
Wie heeft deze meiden gezien?
Wie heeft deze meiden gezien? 01-03-2016
In een maand tijd maar liefst 8 inbraken in De Generalenbuurt. Deze meiden worden gezocht in verband met mogelijke betrokkenheid.

Read more >
GENERALENBUURT 30 km zone!
GENERALENBUURT 30 km zone! 22-02-2016
Wij hebben antwoord vanuit de gemeente ontvangen inzake Generalenbuurt 30 km zone of niet. De gemeente blijkt recentelijk ook een tweede wijkinfo te hebben verstuurd op diverse adressen en ook de inhoud van die brief is niet correct.

Read more >
Brandstichting in huis aan Marshallweg
Brandstichting in huis aan Marshallweg 21-02-2016
Read more >
Wijkinfo: Generalenbuurt wordt 30 km zone?
Wijkinfo: Generalenbuurt wordt 30 km zone? 13-02-2016
Diverse buurtbewoners hebben met ons (de buurtstichting) contact opgenomen n.a.v. de wijkinfo die deze week in de bus viel. Onduidelijkheid alom, betreft het nu wel of niet onze Generalenbuurt?

Read more >
Keywords : 
Generale Pluim voor Han Fleskens
Generale Pluim voor Han Fleskens 12-02-2016
En deze mevrouw heeft de Generale Pluim ontvangen uit handen van Sjaak Verweij, Penningmeester van de buurtstichting.

Read more >
VoorleesExpress Eindhoven zoekt vrijwilligers!
VoorleesExpress Eindhoven zoekt vrijwilligers! 09-02-2016
De VoorleesExpress is een project om kinderen met een taalachterstand vooruit te helpen. Voorlezen is een probaat middel om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Je laat aan de kinderen zien hoe leuk prentenboeken zijn. Samen plezier hebben bij het voorlezen is het belangrijkste om kinderen op een interactieve en speelse manier in aanraking te brengen met taal.

Read more >
Als we nou eens allemaal op de stoep parkeren
Als we nou eens allemaal op de stoep parkeren 01-02-2016
Jammer dat sommige buurtbewoners weinig rekening houden met rolstoelers en mensen in een scootmobiel. Is het blijkbaar in 2016 toch nog moeilijk om gewoon burgerfatsoen te betrachten, dus zetten we de auto gewoon op de stoep.

Read more >
Beweegtuin in de Landrijt
Beweegtuin in de Landrijt 28-01-2016
Leuk nieuws over de Landrijt. De Landrijt gelegen in De Generalenbuurt (Drosserstraat 1) is namelijk volop bezig met de ontwikkeling van een ‘Beweegtuin’. Een soort Calisthenics? :) Zodra deze tuin helemaal gereed is voor gebruik, wordt hij ook officieel open gesteld voor buurtbewoners.

Read more >