×
 

Geen Halloweenoptocht dit jaar

Vorig jaar moest het bestuur van de buurtstichting melden dat er geen Halloweenoptocht zou komen wegens gebrek aan vrijwilligers. Toen stond een dappere buurtbewoonster op en kregen wij een ongekend mooi buurtevenement met honderden bezoekers.
Geen Halloweenoptocht dit jaar

En zie hier, dit jaar zien wij ons weer genoodzaakt om te melden dat er geen Halloweenoptocht komt, aangezien er te weinig kartrekkers onder de duizenden buurtbewoners zijn om het evenement mogelijk te maken. Vanuit de organisatoren van vorig jaar hebben diverse oproepen plaatsgevonden. Oproepen om hen te helpen om er weer een succesvol evenement van te maken. Niemand heeft hierop gereageerd en zich bij deze buurtbewoners gemeld. Daarop heeft de coördinatrice aangegeven het niet te laten doorgaan.

Wij betreuren het enorm dat onder de vele duizenden bewoners (de Generalenbuurt is de op de één na grootste buurt van Eindhoven) niet eens een groepje van 5 of 10 man opstaat om een mooi evenement voor de anderen te organiseren. Blijkbaar is dit de moderne tijdsgeest, liever op de bank zitten met een smartphone en de social media vervuilen. Wij noemen het een vreselijke verarming. Tevens zien wij het als een uitdaging om te onderzoeken op welke wijze wij de buurtbewoners dan wel kunnen bewegen om met elkaar op een gezellige wijze met elkaar in contact te komen.

We hebben al heel wat keigave ideeën waarbij je vanuit je luie stoel kunt meedoen, dus doe nu je smartphone niet uit en volg ons op de voet, voordat je echt iets mist!

Images

8 Email
Keywords : 

Related

Halloween 2019
Halloween 2019
Dank voor het toezenden van de foto's van de Halloween optocht 2019 in de Generalenbuurt
HALLOWEEN OPTOCHT GENERALENBUURT: BELANGRIJKE OPROEP
HALLOWEEN OPTOCHT GENERALENBUURT: BELANGRIJKE OPROEP
De vrijwilligers uit onze buurt die de Halloween optocht organiseren, hebben de afgelopen week flink geflyerd. In deze flyer roepen ze bewoners op om zich aan te melden als 'aanbeladres' voor de kinderen die met deze optocht meelopen.
Fotoalbum HALLOWEEN 2017
Fotoalbum HALLOWEEN 2017
Wat een geweldig evenement en wat een enorme opkomst: bijna 200 kinderen deden aan de optocht mee.
Wie maakt de mooiste foto van de Halloween Optocht 2017?
Wie maakt de mooiste foto van de Halloween Optocht 2017?
Het belooft een supergave Halloween Optocht te worden met heel erg veel kinderen en andere deelnemers. Stuur je mooiste foto van dit evenement naar de buurtwebsite.
Halloween Optocht Generalenbuurt gaat door!
Halloween Optocht Generalenbuurt gaat door!
Voor iedereen die van griezelen houdt: op dinsdag 31 oktober wordt de jaarlijkse Halloween Optocht georganiseerd door een aantal enthousiaste buurtbewoners, samen met verschillende partners uit de Generalenbuurt. Lees hier alles over aanmelden en organisatie.
Komt er toch een Halloween optocht in de Generalenbuurt?
Komt er toch een Halloween optocht in de Generalenbuurt?
Na onze oproep dat de optocht helaas geen doorgang kon vinden door een tekort aan draagkracht is een buurtbewoonster opgestaan en met veel energie is zij gestart om het evenement toch mogelijk te maken.
Dit jaar geen Halloween-optocht in de Generalenbuurt
Dit jaar geen Halloween-optocht in de Generalenbuurt
In de afgelopen jaren werd in de Generalenbuurt een Halloween-optocht gehouden. Helaas moeten we constateren dat er niet voldoende draagkracht en menskracht aanwezig is bij vrijwilligers uit de buurt, jongerenwerk, basisschool, zorginstelling en vrijwilligersorganisaties om dit jaar een Halloween-optocht te organiseren.
Wat je moet weten over de Halloween optocht
Wat je moet weten over de Halloween optocht
Beste bewoner, tijdens de herfstvakantie gaat er weer een Halloween tocht door jouw buurt plaatsvinden. Kinderen lopen in een kleurrijke optocht langs de deuren voor de ‘trick or treat’. De tocht vindt plaats in de 'paden'.