×
 

Jong Nederland Rapenland verduurzaamt op educatieve wijze

Peter van de Klundert: “We hebben met Jong Nederland Rapenland ervoor gekozen om onze groene voetafdruk te verbeteren. We zijn via het bestuur van de Stichting B&W Generalenbuurt hiervoor benaderd door Susanne van Laarhoven, om samen een project te starten om het GFT te verwerken tot plantenmest. Naast dat het onze nieuwsgierigheid had geprikkeld willen we ook mee werken om een positief voorbeeld te geven aan de wijk.
Jong Nederland Rapenland verduurzaamt op educatieve wijze

Peter van de Klundert vervolgt met enthousiasme zijn verhaal: “Om het GFT afval te verwerken tot plantenmest, hebben we samen met onze Senioren een wormenbak gemaakt. In deze compostbak verzamelen we het GFT, waardoor de wormen dit verwerken tot plantenmest.”

“De bak bestaat uit meerdere lagen zodat we de onderste laag weg kunnen nemen als deze klaar is. De wormen kunnen zelf omhoog kruipen door gaten in de bodem van de bakken.”

MAATSCHAPPELIJK BEZIG EN TEVENS EDUCATIEF

“De Senioren hebben de opdracht gekregen de compostbak te pimpen en hier zijn ze dan ook nog hard mee bezig zodat de bak een eigen identiteit krijgt. Naast het maatschappelijke doel heeft de bak ook een educatief doel. We willen kinderen bijbrengen om op een verantwoorde manier om te gaan met hun afval en een bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. Zo moeten ze een flyer maken om bij de GFT bak op te hangen om andere mensen in te lichten wat er wel en niet in de bak mag.”

Naschrift: de wormen zijn besteld en zodra Jong Nederland Rapenland deze in de compostbak kan uitzetten krijgen we via de buurtwebsite weer enkele foto’s te zien. Tijdens het grote zomerfeest op 1 juli wordt ook deze compostbak tentoongesteld zodat iedereen kan zien hoe simpel je zelf een bijdrage kunt maken aan een duurzaam milieu.

Images

8 Email

Related

JNR vraagt je hulp
JNR vraagt je hulp
Onze geweldige jeugdvereniging JNR opereert al meer dan 50 jaar vanuit de Generalenbuurt. Ze doen goed werk echter ze hebben nu een extra beetje aandacht en hulp nodig vanuit ondernemers en andere mensen die het belang van deze vereniging van harte onderschrijven. Hieronder volgt de oproep vanuit het bestuur van JNR:
ZOMERFESTIVAL JNR
ZOMERFESTIVAL JNR
Op zaterdag 25 augustus organiseert Jong Nederland Rapenland een gezellig ZOMERFESTIVAL in 't Generaaltje.
Het COMPOST project van Jong Nederland Rapenland
Het COMPOST project van Jong Nederland Rapenland
Enige tijd geleden is Jong Nederland Rapenland gestart met een educatief milieuproject (duurzaam composteren). De wormenbak werd zelf in elkaar gezet en de wormen werden via het internet besteld. Wij vroegen ons af hoe het nu gaat met de voortgang van dit project? We laten Peter van de Klundert aan het woord…..
Maak je eigen compost: interview met Susanne van Laarhoven
Maak je eigen compost: interview met Susanne van Laarhoven
Bij de buurtstichting komen allerlei soorten berichten en voorstellen binnen. Een tijd terug kreeg het bestuur een prachtig project onder ogen door een van onze buurtbewoners inzake eigen compost maken. Compost die je weer voor je eigen planten kunt gebruiken. Reden om met Susanne van Laarhoven in gesprek te gaan.
Rommelmarkt / vlooienmarkt
Rommelmarkt / vlooienmarkt
Op 23 September 2017 organiseert Jong Nederland Rapenland weer een Rommelmarkt / Vlooienmarkt van 14.00-16.00 uur.
Multi-culti buurtbraderie 2016
Multi-culti buurtbraderie 2016
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan.
Multi-culti buurtbraderie 2016
Multi-culti buurtbraderie 2016
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan. Niet alleen binnen maar ook buiten, onder grote parasols en de afdaken werden hebbedingetjes en andere spullen gedienstig aangeprezen aan de vele bezoekers. Mensen van De Landrijt, dat hebben jullie geweldig georganiseerd. Chapeau! Voor herhaling vatbaar!