×
 

We zitten dadelijk zonder gas, en dan?

Recent heeft het College van Burgemeester en Wethouders bekend gemaakt dat de gaskraan in sommige Eindhovense buurten dichtgedraaid wordt. Vanaf 2021 moeten we allemaal in Nederland over op dure warmtepompen of stadsverwarming.
We zitten dadelijk zonder gas, en dan?

Dachten we voor kort nog dat het jaren zou gaan duren, minister Wiebes van Economische Zaken laat er geen gras over groeien, de gaskraan gaat dicht. En dat alleen vanwege een paar schokjes in Groningen en wat scheuren in de muren van huizen die al tientallen jaren niet deugdelijk werden onderhouden.

Eindhoven start dus weldra met het ‘verduurzaam maken’ van woonwijken en start met de wijken Sintenbuurt, Generalenbuurt en nog een derde te benoemen buurt. Via deze buurtwebsite zullen we de buurtbewoners blijven informeren over de voortgang. Buurtbewoners kunnen via deze buurtwebsite met elkaar ‘chatten’ via het digitale buurtplein over de gevolgen en ook wel zorgen die deze grote verandering met zich meebrengt. Het enige wat men moet doen, is het aanmaken van een account wat in slechts 1 minuut plaatsvindt dankzij de geweldige techniek achter deze buurtwebsite die OnsPlatform.TV (OnsNetEindhoven) heeft mogelijk gemaakt.

Testfase: de verkiezingen zijn net geweest en we hebben nog geen nieuw college van B&W dus gaat het oude college stug voort met een eerste testfase om te ervaren wat het betekent om het zonder gas te doen. In dat kader wordt vanavond de gaskraan voor 24 uur dichtgedraaid, te weten de gehele zondag, dus ook in De Generalenbuurt.

Wat betekent dit voor jou? Kook je elektrisch, dan is er geen probleem. Voor de mensen die op gas koken wordt aanbevolen om de zondag te gaan BBQ-en. De meesten van ons hebben zondag dus ook geen verwarming, echter als tip wordt gegeven om bij elkaar op bezoek te gaan en gezellig met veel mensen binnen te gaan zitten om het lekker warm te krijgen. Bij goed weer dus gewoon naar buiten gaan en lekker een stukje fietsen of wandelen. Als je een geel hesje hebt van de Buurtpreventie, kun je ook nog eens helpen om de buurt veilig te maken. Okay, het zal zeker behelpen zijn, echter tevens is het leerzaam. “Het maakt ons bewust dat we anders moeten gaan denken en doen”, aldus de heer Verweij van de buurtstichting, “het is Paaszondag en maandag is een extra vrije dag dus voldoende tijd om bij te komen van deze prachtige ervaring!

Heel veel succes zondag en alvast een fijne Pasen.

Images

8 Email

Related

Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op!
Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op!
Afgelopen vrijdag werd het nieuws bekend gemaakt dat het Chinese ruimtestation 'Hemels Paleis' dit weekend op de aarde gaat neerstorten en dat Nederland zich geen zorgen hoeft te maken dat brokstukken hier terecht gaan komen. Helaas blijken de berekeningen verkeerd te zijn en verloopt het neerstorten anders dan verwacht en gepland.