×
 

Welkom bij de Generalenbuurt

De buurtstichting (Stichting Beter leven & Wonen in de Generalenbuurt) beheert een pot geld van de gemeente waarmee leuke buurtactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Heb jij een goed idee en hoop je dat hiervoor een financiële bijdrage mogelijk is, lees dan zeker verder.

Klik hier voor meer info. De gemeente Eindhoven geeft de bewoners van de Generalenbuurt de mogelijkheid om bij deze buurtstichting ‘aan te kloppen’ voor een financiële bijdrage voor een leuke activiteit die de leefbaarheid in de buurt kan verbeteren.

Deze stichting buigt zich over jouw activiteit (idee) en kan je daarvoor een deel subsidie toezeggen. Natuurlijk zijn er voorwaarden die deze stichting in acht moet nemen om het geld van de gemeente goed te besteden. Dus wil jij een leuke straat– of buurtactiviteit organiseren, neem dan contact op met deze stichting en grijp met beide handen die unieke kans aan! Maar kijk eerst voor meer informatie op onze speciale pagina van de Stichting B&W Generalenbuurt, klik hier

Foto bestuur (zie hieronder). Het bestuur bestaat uit:

Ad Smets, voorzitter

Sjaak Verweij, penningmeester

Gerard van Kasteren, bestuurslid

Gerard Zuidema, bestuurslid

Els Zuidema, bestuurslid

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 57460531

Bewonersnieuws

Uitnodiging  Mobiel Terras
Uitnodiging Mobiel Terras
Beste buurtbewoners, aankomende donderdag organiseren wij een mobiel terras voor u! We zouden het leuk vinden als u langskomt. Zie folder voor meer informatie. Hopelijk tot dan en een buurtgroet van Loes, Kaoutar en Jelena
Doe eens iets gezelligs of iets cultureels
Doe eens iets gezelligs of iets cultureels
Via de overkoepelende wijkwebsite www.woenselzuid.nl tref je informatie aan over diverse activiteiten en evenementen in de buurt van De Generalenbuurt. Je kunt er met de fiets heen. Alleen of met je partner dan wel met je kinderen. Wat houdt je tegen!
Onderzoek in De Generalenbuurt
Onderzoek in De Generalenbuurt
Deze 3 studenten van Fontys Hogeschool voeren in de komende 3 maanden een opdracht uit in De Generalenbuurt. Het kan zijn dat zij bij jou aanbellen om enkele vragen te stellen. Natuurlijk ben je vrij om hen te helpen en antwoorden te geven maar wij vertrouwen op jouw bereidheid om hen te helpen.
De Generalenpluim gaat naar Burcu
De Generalenpluim gaat naar Burcu
Het bestuur van de buurtstichting heeft de Generalenpluim uitgedeeld aan Burcu Tasdelen Gönültas voor haar geweldige inzet om op basis van dialoog een knelpunt in de buurt op te lossen. Hiermee heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in onze buurt.
Burendag 2016
Burendag 2016
Vandaag vinden in 466 buurten activiteiten plaats in het kader van Landelijke Burendag.
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk
De activiteitencommissie van De Uitwijk organiseert gratis vrije inloopmiddagen op de volgende data: 18-25 september, 2-16-23-30 oktober, 6-20-27 november, 4 december 2016
Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Let op: Wellicht hebben jullie het recent al gelezen: in Eindhoven houdt een firma deur-aan-deur-acties voor de aanschaf van veiligheidsbeslag. Ze komen nu ook in De Generalenbuurt. Wees alert en ken je rechten!
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we in Eindhoven, prettiger, gezonder en langer kunnen leven? Daar hebben wij jou voor nodig! Graag willen we samen met jou onze stad nog duurzamer maken dan deze nu al is. Kom op, doe mee! Lees in de bijlage hoe je kunt meedoen.
In Eindhoven hoef jij je niet te vervelen, er is veel leuks te doen
In Eindhoven hoef jij je niet te vervelen, er is veel leuks te doen
Weet je dat op de wijkwebsite, www.woenselzuid.nl steeds vaker evenementen in onze omgeving staan vermeld. Niet alleen leuke activiteiten voor kinderen maar ook voor de jongeren en de nog oudere jongeren, onze senioren.
Zomeractiviteiten voor kinderen in juli
Zomeractiviteiten voor kinderen in juli
In juli worden er erg veel leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Zoals het ‘Eet Experiment’, ‘Maak je eigen robot’, ‘Creëer je eigen toverspreukenboek’, ‘Feestslingers maken’ en ‘Atelier in de Wijk’.
More items >

Digitale Generalenbuurt?

Na de Facebookgroep nu ook de Generalenbuurt Alert (groeps WhatsApp). Doe mee met je buren!

Deel je nieuws met je buren ook via onze Facebookgroep, klik hier en doe mee!

Wil jij een veilige buurt? Doe mee met de Generalenbuurt Alert App. Stuur ons een mail met daarin je naam, adres en mobiele nummer. Klik hier om de spelregels voor deze Alert App na te lezen.

Natuurlijk kun je ook meedoen met het BPT (BuurtPreventieTeam). Geef je hier op bij de coördinatoren.

Meer nieuws over Woensel-Zuid

Woensel-Zuid heeft een eigen website meer nóg meer informatie en nieuws.

De Generalenbuurt maakt met nog eens 15 buurten onderdeel uit van de grote wijk, Woensel-Zuid, met maar liefst 36.000 inwoners. Woensel-Zuid heeft een soort paraplu website. Je kunt via deze website ook naar andere buurten van deze wijk die meedoen surfen. Op deze wijze is het makkelijk om informatie van aanliggende woongebieden te lezen. Recentelijk heeft Rapenland zich aangesloten.