×
 

JNR vraagt je hulp

Onze geweldige jeugdvereniging JNR opereert al meer dan 50 jaar vanuit de Generalenbuurt. Ze doen goed werk echter ze hebben nu een extra beetje aandacht en hulp nodig vanuit ondernemers en andere mensen die het belang van deze vereniging van harte onderschrijven. Hieronder volgt de oproep vanuit het bestuur van JNR:

"Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Wij van Jong Nederland Rapenland zijn op zoek naar hulp om onze jeugdvereniging een stabiele toekomst te bieden.

Wij bevinden ons in de Generalenbuurt te Eindhoven, waar wij inmiddels ons 50 jarig bestaan hebben gevierd.

Onze eigen acties om geld binnen te halen kosten steeds meer tijd en moeite. Onze vlooienmarkten leveren steeds minder op, doordat de mensen steeds meer zelf online verkopen.

De kosten aan onderhoud, veiligheid en huur lopen op en de subsidie kranen vanuit de Gemeente Eindhoven worden steeds een stukje dichter gedraaid.

Waardoor we op zoek moeten naar andere inkomsten om zo de activiteiten voor onze jeugd te blijven kunnen doen en dit ook nog betaalbaar te houden voor al onze kinderen in de wijk.

De leiding en bestuursleden zijn allemaal vrijwilligers die zich 100% bezig willen houden met het jeugdwerk, maar soms begint het langzaam erop te lijken dat zij meer bezig zijn met acties om geld binnen te halen dan het bezig zijn met het jeugdwerk.

Daarom zoek wij hulp bij u als ondernemer of sympathisant om samen te zorgen dat het jeugdwerk betaalbaar blijft en dat de vrijwilligers zich bezig kunnen houden met waar ze goed in zijn en dat is het organiseren van activiteiten voor de jeugd.

De activiteiten die wij doen, zijn activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 18 jaar. En doen dit op vast dagen en tijden in de week en in de eigen leeftijdsgroepen van maximaal 3 jaar leeftijdsverschil.

Onze pijlers zijn die van Jong Nederland, zoals Sport en Spel, Buitenleven en Creatief en bieden dit aan op het niveau van de leeftijdsgroep. Ook gaan we met de leden op weekend en sluiten wij ons seizoen af met een kampweek.

Kortom onze vrijwilligers hebben het druk, maar vanwege de lachende gezichtjes van ons jeugdleden, daar doen we het toch allemaal voor.

Hoe u ons kunt helpen bepaald u zelf. Wij staan open voor allerlei ideeën ook al zijn ze niet direct financieel.

Hopelijk reageert u op onze oproep in de bijlage en hoor ik graag uw reactie terug?

 

Met vriendelijke groeten, Jong Nederland Rapenland."

 

Peter van de Klundert

E-Mail   : p.vdklundert@outlook.com

Klik hier door voor de flyer

Bewonersnieuws

JNR vraagt je hulp
JNR vraagt je hulp
Onze geweldige jeugdvereniging JNR opereert al meer dan 50 jaar vanuit de Generalenbuurt. Ze doen goed werk echter ze hebben nu een extra beetje aandacht en hulp nodig vanuit ondernemers en andere mensen die het belang van deze vereniging van harte onderschrijven. Hieronder volgt de oproep vanuit het bestuur van JNR:
KERSTBRUNCH Generalenbuurt- de foto's
KERSTBRUNCH Generalenbuurt- de foto's
Bekijk via de buurtwebsite van de Generalenbuurt de foto's van de gezellige KERSTBRUNCH in De Uitwijk.
SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT
SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT
In cafetaria Oude Gracht was het een drukte van jewelste! Sinterklaas was er met zijn twee opper zwartepieten op bezoek gekomen. Tekenen, knutselen, snoepen, zingen, het kon er allemaal.
Sinterklaas bezoekt vanmiddag de Generalenbuurt
Sinterklaas bezoekt vanmiddag de Generalenbuurt
Net als vorig jaar komt de goedheiligman samen met zijn zwarte Pieten naar Cafetaria Oude Gracht aan de Coenderslaan om de lieve kindertjes te verwennen.
Wie verdient een van deze drie eretitels?
Wie verdient een van deze drie eretitels?
Ieder jaar reikt de wethouder drie prijzen uit namens de Generalenbuurt: De Beste Buur van het jaar, de Generalenbuurt Award en de Generalenpluim. Wie draag jij voor om met een van deze drie eretitels naar huis te gaan? Lees snel verder ….
VOORLICHTING INBRAAKPREVENTIE
VOORLICHTING INBRAAKPREVENTIE
Op dinsdag 19 november kun je gratis voorlichting krijgen over heel wat veiligheidszaken. Ook voor bewoners van de Generalenbuurt! Cassandraplein van 13:00 tot 17:00 uur. Lees de poster!
KERSTBRUNCH in De Uitwijk
KERSTBRUNCH in De Uitwijk
De herfst is nog niet eens goed begonnen of er volgt een oproep om je op te geven voor de KERSTBRUNCH? Het zal door het terugzetten van de klok zijn dat we in de ban van de wintertijd zijn geraakt, maar het is wel waar!
EHBO cursus, ook iets voor jou!
EHBO cursus, ook iets voor jou!
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de driedaagse EHBO cursus die gegeven wordt op 16, 23 en 30 november.
Bridgeclub bestaat 20 jaar
Bridgeclub bestaat 20 jaar
Veel leden van deze kaartclub zijn er vanaf het begin bij, een hele periode. Een felicitatie is op z'n plaats!
Multiculti evenement 2019
Multiculti evenement 2019
Dank voor de foto's van het evenement op het Cruyff Court.
More items >

Wie verdient een van deze drie eretitels?

Ieder jaar reikt de wethouder drie prijzen uit namens de Generalenbuurt: De Beste Buur van het jaar, de Generalenbuurt Award en de Generalenpluim. Wie draag jij voor om met een van deze drie eretitels naar huis te gaan? Lees snel verder ….

BESTE BUUR 2019

Wil jij iemand voordragen, stuur dan een mail naar de buurtstichting en geef met een korte en duidelijke motivatie aan waarom jij die buurtbewoner voordraagt. Buurtbewoners die in het verleden al zijn voorgedragen en die de eretitel nog niet hebben gekregen, kunnen opnieuw worden voorgedragen.

Waarom BESTE BUUR?

Het is een manier om een bewoner van onze buurt te danken en in het zonnetje te zetten. Omdat het iemand is die zich bijzonder inzet voor onze Generalenbuurt. Iemand die onze buurt op het gebied van leefbaarheid, veiligheid en onderlinge samenhang weet te ontwikkelen.

Voorwaarden

Het is bijvoorbeeld iemand die de buurt beter wil maken, mooier, gezelliger en altijd bereid is om te helpen bij buurtevenementen. Het kan iemand zijn die initiatieven ontplooit binnen de buurt waarmee andere buurtbewoners actiever bij hun leefomgeving worden betrokken.

Let wel: het is tevens een vereiste dat het iemand uit de Generalenbuurt is en die zich al over meerdere jaren actief inspant. En die inspanning steekt met kop en schouders uit boven de inspanning van anderen. Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, kun je de persoon wel voordragen voor onze GENERALENPLUIM (zie verderop).

Stuur jouw voordracht per mail naar de buurtstichting, waarvoor dank.

 

GENERALENBUURT AWARD 2019

Deze prijs is ingesteld voor iemand die zich jarenlang inspant voor de Generalenbuurt op een onderscheidende wijze maar niet in onze Generalenbuurt woont. Het kan iemand zijn die dit vanuit zijn vrijwilligersinzet doet doch het kan ook iemand zijn die dit doet vanuit zijn beroep (bijvoorbeeld buurtwerk, woningbouwvereniging, politie, brandweer etc.). Belangrijk is dat het een inzet is die een bijdrage levert aan de veiligheid, leefbaarheid dan wel de versteviging van de onderlinge saamhorigheid. En dan ook nog eens een inzet die opvalt, die excellent is en plaatsvindt over een reeks van jaren.

Ken jij iemand waarvan jij vindt dat hij deze GENERALENBUURT AWARD verdient, laat het ons dan per mail weten (geef daarbij wel een toelichting waarom).

Voorbeelden vanuit het verleden:

  • 2014: Jep Verhorevoort, Jongerenwerker van Lumens in Jongerencentrum De Uitwijk
  • 2015: Frans Meeuwsen, toenmalige wijkagent
  • 2016: Jan Soeters, voorzitter van Stichting De Uitwijk
  • 2017: Jan van Kollenburg, buitendienstmedewerker van Woonbedrijf
  • 2018: Piet Wubben, bestuurder van Jong Nederland Rapenland

 

WIE VERDIENT DE GENERALENPLUIM 2019?

Wij hebben de Generalenpluim in het leven geroepen om een buurtbewoner in het zonnetje te zetten. Waarom? Gewoon, omdat de buurtbewoner iets goeds of iets ludieks heeft gedaan voor de buurt. Bijvoorbeeld een buurtbewoner die iedere week de hele straat veegt, ook van zijn buren of iemand die iedere dag de boodschappen doet voor een zieke buurvrouw.

Ken jij iemand waarvan jij vindt dat hij deze GENERALENPLUIM 2019 verdient, laat het ons dan per mail weten (geef daarbij wel een toelichting waarom).

DIGITALE BUURTPREVENTIE: doe mee met 'WE SEE YOU'

We hebben nu al 3 jaar lang iedere dag een groep buurtpreventen door onze straten lopen, echter het kan ook anders en ook jij kunt nu gemakkelijk meedoen. Gewoon vanaf de bank via je mobieltje, je IPad dan wel laptop meekijken!

Vele buurtbewoners hebben rondom en in hun huis camera’s opgesteld om inbraken / overvallen te voorkomen. Door deze camera’s op een slimme wijze in te zetten en te delen met familie / goede vrienden / bevriende buren, kun je tijdens je afwezigheid nog meer veiligheid inbouwen via de buurtwebsite. Kwaadwillende boeven zien aan het logo ‘we zien je’ (WE SEE YOU) dat je huis ook digitaal bewaakt wordt door meerdere mensen.

Voorbeeld: Op diverse plaatsen in Eindhoven hebben buurtbewoners een camera gericht staan op hun gezamenlijke parkeerplaats dan wel speelplaatsje voor kinderen. Ook in de Generalenbuurt kunnen buurtbewoners ervoor kiezen om samen deze plaatsen te bewaken via een camera.

Voorbeeld: Helaas gebeurt het steeds vaker dat oudere, alleenstaande dan wel hulpbehoevende mensen door babbeltechnieken worden benadeeld en dat mensen het huis weten binnen te dringen en te stelen. Voorkom dit met een camera gericht op de voordeur en laat familie / goede vrienden / bevriende buren meekijken voordat je opent.

Langer zelfstandig wonen is de slogan van vandaag echter het is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend. Je kind / ouder wil op zichzelf (blijven) wonen echter heeft een persoonlijke omstandigheid waardoor men voor een groot deel afhankelijk is van toezicht. Door de inzet van digitale technieken, zoals een camera - toezicht op afstand (’n oogje in het zeil houden) -, wordt het zelfstandig wonen verlicht.

Voorbeeld: een zoon met een ernstige vorm van epilepsie is aan het koken en tijdens het koken krijgt hij een aanval. Via deze moderne techniek is het mogelijk om als ouder, broer of zus, dan wel een vriend of buur, een stuk toezicht te houden en zijn leven veiliger te maken.

Wil jij meer weten over welke moderne technologische mogelijkheden er zijn om eigen huis en buurt veiliger te maken? Wil jij weten op welke wijze jijzelf (je ouder, je kind) langer zelfstandig kunt blijven wonen onder het genot van de inzet van de digitale wereld via de buurtwebsite?

Neem per mail contact op met de heer Cees Kox, directeur van Onsplatform.TV, voor meer info.