×
 

Zwemmend redden

Wie zijn wij?

De afdeling Zwemmend Redden van Thalassa is in 2014 opgericht nadat de Geldropse reddingsbrigade besloot de activiteiten te beëindigen. Doel van onze afdeling is om op een gezellige manier zwemmers van verschillende leeftijden te leren wat je moet doen als er iemand dreigt te verdrinken. De nadruk bij de wat lagere brevetten ligt bij zelfredzaamheid en eigen veiligheid in het water. Bij de hogere brevetten worden reddings- en bevrijdingstechnieken aangeleerd en komt de nadruk te liggen op het uitvoeren van reddingen. Bij hogere brevetten komt er ook nog een stukje medische kennis en theorie bij. Uiteindelijk kunnen de oudere leden zelfstandig alle reddings- en bevrijdingstechnieken toepassen en leiding geven bij verschillende soorten waterongevallen.

 

Wie kan lid worden?

Thalassa geeft met het Zwemmend Redden een nuttig, maar vooral leuk vervolg op de reguliere zwemopleiding. Om lid te kunnen worden moet je in ieder geval diploma A + B hebben en 6 jaar oud zijn. Ook oudere leden zijn van harte welkom; zij kunnen in de opleidingen voor de hogere brevetten instromen.

 

Wanneer zwemmen wij?

Wij zijn elke woensdagavond van 19:00 tot 20:00 te vinden in zwembad De smelen. 

 

Aanpak seizoen 2019-2020

Dit jaar zullen we starten met 3 verschillende groepen, deze 3 groepen zullen allemaal in aanmerking komen voor een officieel bondsdiploma.

Voor alle 3 de groepen is een lesprogramma opgesteld om er zo voor te zorgen dat alle leden deze diploma’s zullen behalen. Ook zal er vanuit Thalassa gezorgd worden voor het medisch inzicht en theoretische kennis die nodig is om het diploma te halen.

De verdeling van de banen ziet er komend jaar als volgt uit:

 

Banen Baan 1 Baan 2 Baan 4 
Brevet Junior redder 4 Zwemmend redder 3 Lifesaver 2
Leeftijden 6 – 8 jaar 8 – 10 jaar 13 - 18 jaar
Trainers Jurgen Buring, Koen Vogels, Sanne Bekkers, Lars Dirne, Christiaan Geenen & Jasper Eickmans


Naast het jaarlijkse examen gaan we ook eens per jaar naar Rosmalen om aan de jeugd EHaD (Eerste Hulp aan Drenkelingen) wedstrijd mee te doen.

Wij zijn er van overtuigd dat we de kinderen met deze aanpak op een positieve manier in het zwemmend redden én in eigenwaarde kunnen laten groeien.

 

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de leiding van het Zwemmend Redden reddingsbrigade@zvthalassa.nl.

Related