×
 

Wedstrijdzwemmen

Op dit moment bestaat de wedstrijdploeg van Thalassa uit ongeveer 35 zeer enthousiaste zwemmers en zwemsters. Een erg gezellige, sportieve ploeg waarbij de jongste 10 jaar is en de oudste al 27. Lekker zwemmen op verschillende prestatieniveaus is waar we voor staan!
Wedstrijdzwemmen

Trainen

Je kunt 2 á 3 keer per week trainen, waarbij we naast baantjes zwemmen, veel aandacht besteden aan een goede techniek van de 4 zwemslagen, de keerpunten en de starts. Alleen met een goede techniek kan je echt hard zwemmen!

Voor meer informatie over de trainingen, klik hier

Wedstrijden

Trainen doe je natuurlijk om te kijken hoe hard je kunt zwemmen en dat doen we uiteraard bij diverse soorten wedstrijden. Het seizoen loopt van september tot juni en de wedstrijden worden meestal op zondag gezwommen.

De verenigingscompetitie is een landelijke competitie met daarin 5 wedstrijden waar alle zwemmers aan meedoen. Thalassa zwemt mee op districtsniveau, waardoor de wedstrijden in de buurt van Geldrop worden gezwommen. Daarnaast zijn er diverse wedstrijden waar je medailles kunt winnen, limieten kunt halen of waar we zelfs blijven overnachten. Als je limieten haalt, kun je deelnemen aan kampioenschappen, zoals de Brabantse of de Nederlandse Kampioenschappen.

Voor meer informatie over de wedstrijden, klik hier

Naar welke wedstrijden we gaan dit seizoen, zie je als je klikt op rooster.

Open water zwemmen

In het zomerseizoen gaan we naar buiten! Thalassa doet met een steeds groter wordende ploeg mee aan het open water zwemmen. Voor meer informatie, klik hier

Zwemmer, zwemster van het jaar!

Elk seizoen houden we bij, hoe vaak je je tijd hebt verbeterd. Degene die dit het vaakst doet wordt zwemmer/zwemster van het jaar en ontvangt een mooi zwembeeldje gesponsord en uitgereikt door Wim Minten, oud-trainer van Thalassa. Klik hier om te zien hoeveel punten je hebt. Wie het afgelopen seizoen zwemmer en zwemster van het jaar zijn geworden, lees je hier.

Om te zien wat je persoonlijke records zijn op dit moment, ga je naar swim rankings op de site van de KNZB: Ranglijsten swim_rankings (Persoonlijke records)  (geef je naam in.)

Vrijwilligers

Elke sportvereniging draait op vrijwilligers. ZV Thalassa is daar geen uitzondering op. Voor de afdeling wedstrijdzwemmen zijn we op zoek naar vaders, moeders, verzorgers, oudere zwemmers die graag een handje willen helpen. Klik hier om te zien voor welke taken we nog mensen zoeken, maar ook om te zien wie welke taak uitvoert en hoe je die kunt bereiken.

Proefles

Als je geïnteresseerd bent in wedstrijdzwemmen en heb je minimaal zwemdiploma B, kom dan eens kijken, maar beter nog, meteen meedoen op de dins- en/of donderdagavondtraining van 18:00 uur tot 19:00 uur. Doe het liefst een strakke zwembroek/badpak aan en vergeet je badslippers niet. Meld je even aan door een e-mail te sturen naar: wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl zodat je goed wordt opgevangen.

Contact

Voor meer informatie over wedstrijdzwemmen bij Thalassa, kunt u een e-mail sturen naar wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl.

Algemene informatie

Voor meer algemene informatie over wedstrijdzwemmen, kun je naar:

http://www.knzbzuid.nl/wedstrijdzwemmen

http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/

 

Related