×
 

Thalassa biedt zwemmogelijkheden voor jong en oud

Zwemvereniging Thalassa in Geldrop heeft al sinds juni 1955 het doel om de zwemsport, in de breedste zin van het woord, te stimuleren en toegankelijk te maken voor bewoners van gemeente Geldrop - Mierlo, Heeze - Leende en omstreken. Dat betekent dat wij plezier en sportiviteit hoog in het vaandel hebben staan voor jong en oud.

Onze trainingen vinden plaats in zwembad De Smelen te Geldrop.

Het zwemmen is bij Thalassa verdeeld in afdelingen: opleidingen, reddend zwemmen, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo, masters en trimzwemmen. 

Opleidingen

Na het behalen van het zwemdiploma C kunnen de zwemvaardigheden bij de Thalassa opleidingsgroep verder worden ontwikkeld. Ons doel is de kinderen van de opleidingsgroep op een leerzame, leuke en enthousiaste manier kennis te laten maken met de mooie zwemsport. Wij doen dit door middel van het aanbieden van gevarieerde trainingsmethodes waarin we de verschillende zwemtechnieken aanleren en automatiseren door frequente herhaling van de oefenstof.

Meer informatie over de opleidingen vind je hier.

Reddend zwemmen

De afdeling Zwemmend Redden van Thalassa is in 2014 opgericht nadat de Geldropse reddingsbrigade besloot de activiteiten te beëindigen. Doel van onze afdeling is om op een gezellige manier zwemmers van verschillende leeftijden te leren wat je moet doen als er iemand dreigt te verdrinken. De nadruk bij de wat lagere brevetten ligt bij zelfredzaamheid en eigen veiligheid in het water. Bij de hogere brevetten worden reddings- en bevrijdingstechnieken aangeleerd en komt de nadruk te liggen op het uitvoeren van reddingen. Bij hogere brevetten komt er ook nog een stukje medische kennis en theorie bij. Uiteindelijk kunnen de oudere leden zelfstandig alle reddings- en bevrijdingstechnieken toepassen en leiding geven bij verschillende soorten waterongevallen.

Meer informatie over reddend zwemmen vind je hier.

Synchroonzwemmen

Houd je van zwemmen? Houd je van muziek? Houd je van ballet? Kom dan eens bij ons kijken, doe eens mee. Synchroonzwemmen heeft dit allemaal in zich, het is eigenlijk een soort ballet in het water. Synchroon is een moeilijk woord voor “gelijktijdig”. Je moet bij synchroonzwemmen namelijk precies op de maat van de muziek zwemmen en je moet goed op de andere zwemsters letten, zodat iedereen mooi gelijk zwemt.

Meer informatie over synchroonzwemmen vind je hier.

Wedstrijdzwemmen

Op dit moment bestaat de wedstrijdploeg van Thalassa uit ongeveer 35 zeer enthousiaste zwemmers en zwemsters. Een erg gezellige, sportieve ploeg waarbij de jongste 10 jaar is en de oudste al 27. Lekker zwemmen op verschillende prestatieniveaus is waar we voor staan!

Meer informatie over wedstrijdzwemmen vind je hier.

Waterpolo

Thalassa heeft een actieve waterpolo afdeling die bestaat uit vier competitie-spelende teams: twee herenteams, een damesteam en een jeugdteam. Daarnaast hebben we een groep zeer jeugdige jongens en meisjes die nog niet zo ver zijn dat ze al aan wedstrijden mee kunnen doen maar wel fijn met de beginselen van het waterpolo bezig zijn.

Meer informatie over waterpolo vind je hier.

Masters

Het Masters zwemmen van Thalassa is ontstaan uit een enthousiaste groep die zich in de jaren tachtig en negentig op de triatlon richtte. De triatlon maakte in die tijd een enorme groei door; de duursporters vonden een geweldige uitdaging in de drie disciplines die deze extreme duursport omvat: zwemmen, fietsen en hardlopen. De belangstelling voor de triatlonsport is echter sterk afgenomen maar de interesse voor duursporten is duidelijk blijven bestaan. Een aantal Thalassa Master zwemmers fietsen of lopen ook recreatief of zelfs in wedstrijdverband, het merendeel houdt het echter bij het zwemmen. Vanzelfsprekend een prima manier om de conditie blessurevrij op peil te brengen en te houden

Meer informatie over het masters zwemmen vind je hier.

Trimzwemmen

Voor de senioren binnen de vereniging is er het Trimzwemmen. Deze groep biedt de mogelijkheid om, onder leiding van een ervaren trainer, op het gewenste niveau aan de conditie te werken. Daarbij is “senioren” een erg rekbaar begrip; de leeftijden varieren van dertig tot achter in de zestig …

Meer informatie over trimzwemmen vind je hier.

8 Email

Related