×
 

Opleidingen

Wat is Zwemvaardigheid?

Na het behalen van het zwemdiploma C kunnen de zwemslagen verder verbeterd worden met de opleidingen zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Deze diploma’s zijn het vervolg op de ABC opleidingen welke door het NRZ zijn bepaald.

Het doel van de zwemvaardigheid opleiding is om de techniek van het zwemmen beter te kunnen beheersen. Zo zal de kennis over verschillende zwemtechnieken opgekrikt worden en leren wij de kinderen om zichzelf in het water te kunnen redden.

Na het behalen van de verschillende niveaus kan er goed doorgestroomd worden naar verschillende andere sporten binnen Thalassa.

 

Trainingstijden zwemvaardigheid:

De opleidingen trainen elke maandag van 18:00 tot 19:00 in zwembad de Smelen.

Hierbij wordt elke laatste maandag van de maand gezwommen in kleren, dit houdt in:

·         Badkleding

·         Shirt of blouse met lange mouwen

·         Een lange broek (geen legging)

·         Schoenen

 

Aanpak zwemvaardigheid:

De drie verschillende diploma’s zijn verdeeld in aparte groepen. Elke groep beschikt over een eigen trainer of trainster welke op de hoogte is van de nieuwe technieken en methodes.

Elk van deze groepen traint volgens de eisen welke door de zwembond vastgesteld zijn. Deze eisen zullen 2x per jaar geëxamineerd worden. Deze examens zullen plaats vinden rond medio December en Juni.

 

Proefzwemmen:

Bij interesse voor het zwemvaardigheid mag uw kind enkele malen komen proefzwemmen. Hierbij kan uw kind aan de hand van de sfeer en lesmethode bepalen of hij/zij het leuk vind.

 

Vragen:

Voor meer informatie over zwemvaardigheid kun je contact opnemen met Eunice Verhappen-Verdin (Opleidingen@zvthalassa.nl)

Related