×
 

Julie van Nispen piekt tijdens Brabantse Miniorenfinales

Op zaterdag 9 en op zondag 10 juni vonden de Brabantse Miniorenfinales plaats in Roosendaal. Voor Thalassa mocht de 10 jarige Julie van Nispen aan de start verschijnen. Zij heeft zich in de voorrondes geplaatst voor de 100m rugslag, de 100m vrije slag en de 200m wisselslag.
Julie van Nispen piekt tijdens Brabantse Miniorenfinales

In een bloedheet zwembad maakte Julie zich op zaterdag als eerste klaar voor de 100m rugslag in het heerlijk verkoelende water. Ze had zich bij deze slag als 16e van Brabant geplaatst. Julie zwom in de eerste serie en zwom de sterren van de hemel, waarbij ze haar persoonlijke record bijna 12 sec. strakker zette. De strijd werd echter zeer spannend, want niemand in de 2e serie kon haar evenaren. In de snelste serie waren de tussentijden van de nummer 3 exact gelijk aan die van Julie, op de eindstreep kwam Julie helaas 0,01 sec. te kort voor een podiumplaats. Uiteraard een zeer knappe prestatie om je op te werken van de 16e naar de 4e plaats, maar een nageldikte verschil met de nummer 3 is wel heel minimaal.

Aan het einde van de dag mocht Julie nog een keer in actie komen. Ook bij de 100m vrije slag had zij zich als 16e van Brabant geplaatst. Dit keer zwom ze ruim 5,5 sec. van haar oude PR af en wist ze zich op te werken naar een mooie 8e plaats.

Op zondag kwam Julie in actie op de 200m wisselslag, ze had zich op deze zware afstand als 18e van Brabant weten te plaatsen. Ook op deze afstand wist zij te pieken en stak ze in haar serie met kop en schouders boven iedereen uit. Ze heeft haar PR bijna 27 sec. scherper gezet, waarmee ze uiteindelijk een knappe 6e plaats veroverde.

Al met al een weekend waar Julie met trots op terug kan kijken!

8 Email

Related