×
 

3e ronde minioren/junioren-circuit wederom succesvol voor Thalassa

Zondag 25 februari is Thalassa met 2 minioren en 6 junioren naar Boxtel afgereisd voor de laatste ronde van het minioren/junioren circuit. Deze groep jonge zwemmers van Thalassa waren deze middag goed voor 1 gouden, 6 zilveren en 1 bronzen medaille. Daarnaast werden er 5 nieuwe tijden neergezet en werden er 9 persoonlijke records gezwommen.
3e ronde minioren/junioren-circuit wederom succesvol voor Thalassa

Thalassa kwam afgelopen zondag uit tegen een zeer sterk deelnemersveld, sommige deelnemers komen tijdens competitiewedstrijden uit in de hoofdklasse, wat meteen aangeeft hoe sterk het deelnemersveld was.

De dag startte met de 100m vlinderslag. De vlinderslag is voor de meeste jonge zwemmers nog een lastige en zware slag, toch wisten Irene van Stratum, Janne Knoops, Megann van de Donk, Tim van Nispen, Joris Doensen en Tomas Sterk met goed resultaat deze afstand af te leggen. Irene en Janne zette een hele mooie nieuwe tijd neer bij de meisjes junioren 2, Irene wist hierbij in de tussentijd ook nog een PR te behalen op de 50m vlinderslag en Megann van de Donk behaalde naast een nieuwe tijd ook nog een zilveren medaille bij de meisjes junioren 1. Tim zette een nette nieuwe tijd neer bij de jongens junioren 1 en Joris wist in diezelfde leeftijdscategorie brons te behalen. Tomas kwam uit voor de jongens junioren 4 en kon naast een nieuwe tijd ook huiswaarts keren met zilver.

Deze deelnemers zwommen ook de 50m rugslag en de 50m vrije slag. 

Bij de 50m rugslag behaalde Janne, Tim en Joris een PR en Tomas weer een zilveren medaille.

Op de 50m vrije slag konden Janne, Irene en Megann zichzelf verbeteren, bovendien mocht Megann de hoogste trede van het podium betreden en een gouden medaille mee naar huis nemen. Ook Tomas mocht het podium weer beklimmen, hij nam ook op deze afstand zijn 3e zilveren medaille van deze dag mee naar huis.

De jongste deelnemers, de minioren, hebben geweldig gepresteerd op de 200m wisselslag, de 100m rugslag en de 100m vrije slag.

Claire de Jonge behaalde op de 200m wisselslag en op de 100m rugslag dikke PR’s van respectievelijk 10 en 9 seconden!

Ook Julie van Nispen behaalde een PR op de 100m rugslag en wist op deze afstand en op de 100m vrije slag de 2e plaats op het podium en dus zilver veilig te stellen. Door deze prestaties en die op de vorige minioren-circuitwedstrijden heeft ze grote kans dat ze zich geplaatst heeft voor de regionale finales voor minioren die in juni gehouden worden.

Voor de volledige uitslag, klik hier.

Wil je weten of en welke PR's je hebt gezwommen bij deze wedstrijd, klik hier.

8 Email

Related