×
 

Geschiedenis Halloween tocht

De Halloweentocht is ontstaan doordat een bewoonster uit de wijk Hulst met het idee naar het bestuur van de BVH-S kwam in 2004.
Geschiedenis Halloween tocht

Sinds die tijd vieren we Halloween in de wijk. In de loop der jaren is er niet heel veel verandert. Er wordt nog steeds een rondje door de wijk gelopen en men kan aanbellen bij vooraf opgegeven adressen voor een snoepje. Een aantal jaren geleden hebben we gezegd dat iedereen uit Geldrop en omstreken mee mag doen. Sinds een paar jaren helpen ook de scouting, het café en een aantal grote groepen mee. Inmiddels is de tocht in Geldrop een begrip geworden en mogen we vol trots zeggen, dat we de grootste Halloween tocht van Geldrop hebben. 

 

Hieronder het originele verslag van de allereerste tocht uit het wijkkrantje van 2004:

HALLOWEEN 2004

Hallo allemaal,

Na een paar maanden voorbereiden was het dan eindelijk zover;  op  Zaterdag 30 Oktober 2004 zou iedereen in de wijk Hulst gaan kennismaken met het fenomeen Halloween. Van te voren waren er flyers met info + inschrijf/deelname formulieren door de brievenbussen gegleden, en nog extra info op het mededelingenbord bij het Centrale veldje Ganseboom/Leemkuijlen opgehangen, en ……….natuurlijk de nodige mond-op-mond reclame door de wijk J Er werd zelfs een leuk stuk over onze viering op de voorpagina van de Trompetter geplaatst. Kortom dat was allemaal helemaal super !!!! Maar nu de avond zelf nog…hoe dat zou verlopen…..konden we alleen maar gissen en afwachten op wat gaan zou gaan komen.

De bewoners die zich op hadden gegeven waar de kids mochten aanbellen om een snoepje te halen, waren bijna allemaal de hele Zaterdag in touw om ook hun huis helemaal in griezelige sferen te steken. Als het goed is hebben jullie dat allemaal zelf met eigen ogen kunnen zien, en ik moet zeggen……het zag er echt allemaal geweldig griezelig uit hoor!! Vooral toen het donker werd transformeerde de wijk echt in een griezelige plek waar je liever niet in je eentje wilde lopen, her en der hoorde je vreemde geluiden, krakende takken, ritselende bosjes enz! En…….de weergoden waren ons goed gezind, want er was zelfs een beetje mist……en het was klam…kortom……de ideale ingrediënten voor onze Halloween avond!

Om 18.30 uur was het dan zover……de kinderen ( allemaal griezelig verkleed, met zaklampen en of lampions + natuurlijk de plastic tas om al het snoep in te doen tijdens de tocht) verzamelde zich met of zonder hun begeleiders in de tent op het Centrale veldje. Daar konden ze hun Halloween knutsel inleveren bij een heuse heks, in ruil voor een spooklollie. Allemaal nog een kaartje om de nek zodat men wist dat deze kinderen bij onze Trick or Treat tocht  hoorde en ………om de zoveel minuten vertrokken er groepjes kids door de wijk…..op zoek naar snoep….en lastig worden gevallen door de enge griezels die ook speciaal voor deze avond door de wijk liepen. Ongeveer anderhalf uur later druppelden de eerste kids weer terug binnen met hun buit, die ze trots aan iedereen lieten zien…….wat hadden ze veel snoep gekregen….en sommige mensen hadden zelfs speciale Halloweensnoepjes gemaakt/gekocht.En de verhalen aan elkaar natuurlijk van wat ze onderweg allemaal wel niet tegen waren gekomen. Er was zelfs een huis in de wijk waar heks Carolina woonde die  heksensoep schonk waarin enge ogen dreven!!! En bij mij was onze achtertuin helemaal in een donker en griezelig kerkhof veranderd, compleet met grafzuil,spoken, en slangen als snoep. En woonde zelfs een skelet in het schuurtje die tevoorschijn kwam als je de deur opendeed!! En…..een rookmachine….alleen moesten wij zelf ook nog even kijken hoe dat ding nu precies werkte want de eerste keer dat wij rook wilde blazen….kregen de kids die er op dat moment stonden bijna een astmabui…..wat een rook ineens…en wat een gekuch…J Ook bij andere huizen was het hartstikke griezelig en leuk. En…niet alleen de huizen, maar ook de meeste bewoners waren geheel in Halloweenkleding  met de bijbehorende accesoires. Maar…….de kids zagen er natuurlijk ook fantastisch uit. Toen iedereen weer terug in de tent was, werd er nog een spel gespeeld met waxinelichtjes en daarna gingen de kids moe maar voldaan terug naar huis, om in hun warme bedjes te kruipen, en hopelijk te slapen ipv te dromen over deze enge gebeurtenis! Toen ik eenmaal thuis was en schminkvrij op de bank zat had ik een voldaan gevoel en besloot om volgend jaar weer een Halloween te gaan organiseren, en heb zelfs al wat ideetjes op papier…..maar…….dat lezen jullie volgend jaar wel weer…..Laten we nu allemaal gaan genieten van de gezellige Decembermaand, en bij deze wens ik alle lezers van het Hulsterblaadje alvast heel veel geluk en gezondheid toe voor het nieuwe jaar. Een jaar wat voor de wijk Hulst een bijzonder jaar is, want de wijk bestaat dan 25 jaar, en de BVH heeft daarom 2005 uitgeroepen tot jubeljaar, met daarin tal van leuke en nieuwe aktiviteiten……..Houd daarom Uw brievenbus en het mededelingenbord goed in de gaten!!

Groetjes,

Ingrid, Anouk & Yvonne

Related