×
 

Zwerfafval in de Waterwereld. Ach, het valt wel mee.

Vandaag met onze vaste ploeg een rondje Waterwereld gelopen en ontdekte dat het niet mee viel met de hoeveelheid zwerfaval in ons deel van de wijk.
Zwerfafval in de Waterwereld.  Ach, het valt wel mee.

Tijdens onze tocht door de Waterwereld kwamen wij veel meer zwerfaval tegen, dan wij via een snelle screening in de gaten hadden. De hoeveelheid zou nog veel groter zijn, als de medewerkers van de plantsoenendienst het verzamelen van zwerfaval gaan staken.

Een kleine opsomming van de gevonden voorwerpen:

  • tweepersoons matras 
  • resten van een plastic roeiboot
  • kapot of weggegooid speelgoed
  • flink aantal wikkels van snoep, bakjes eten, koeken e.d. 
  • en last but not least: massa's kartonnen verpakking, blikjes en plastic flesjes van allerlei soorten drank.

Vooral de fietspaden tussen het honden uitlaat terein en de aansluiting met de Houtwal lijkt vaak meer op een vuilnisbelt, dan een fietspad. 

Wie heeft er bruikbare suggestie(s) om het zwerfaval effectief aan te pakken? 

Na het opruimen van de rommel plantte buurbetwoner Remco de bloembollen die hij ophaalde bij Adopteer-een-straat. Wordt de lente hopelijk weer wat fleuriger en mogelijk schoner!

Images

8 Email

Related

Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Op 20 november jl. konden alle vrijwilligers die actief zijn bij Duurzaam Meerhoven deelnemen aan een gezellig dinertje in Echt Welschap.
Adopteer een straat - plantjes
Adopteer een straat - plantjes
De vrijwilligers die meedoen met Prik-je-mee hebben de gelegenheid gehad om plantjes te bestellen om perken in de straat mee aan te kleden. Twee vrijwilligers hebben hieraan meegedaan.
Prik-je-mee
Prik-je-mee
Iedere tweede zondag, laatste maandag en 1e donderdag van de maand wordt er zwerfafval opgeruimd door een groep vrijwilligers. Meehelpen? Meldt je aan.
Prikgroep Waterrijk van start
Prikgroep Waterrijk van start
Zoals u misschien weet wordt er elke tweede zondagochtend en laatste maandagochtend van de maand in Meerhoven zwerfafval opgeruimd. Vrijwilligers trekken dan vanaf een vast punt door de wijk. Binnenkort start er een nieuw team op de eerste maandagochtend van de maand vanuit Waterrijk. Meedoen? Stuur een mailtje naar info@duurzaammeerhoven.nl, zodat we een grijper, hesje en ring voor de vuilniszak voor je kunnen regelen.